01 Mei. 2020

Uitgroei in tijden van corona

In tijden van corona is een bezoek aan de kapper niet meer zo vanzelfsprekend. Dit zorgt voor paniek en ergernissen onder mensen die hun haarkleur al jaren bij laten werken door hun vertrouwde kapper. De uitgroei wordt steeds erger en het is verleidelijk om zelf de kwast in het haar te zetten. Dit is vaak helemaal niet nodig! Er zijn verschillende tips en tricks die ervoor zorgen dat jouw uitgroei niet meer opvalt. Lees dus snel verder! 

Deel dit artikel:

Uitgroei verbergen, zo doe je dat!

Uitgroei is een fenomeen waar we in tijden van corona meer mee te maken hebben. Veel mensen zijn daarom geneigd zelf aan de slag te gaan met haarverf. Helaas zorgt dit niet altijd voor een mooi resultaat. Gelukkig zijn er genoeg andere manieren om jouw uitgroei te verbergen. Wij hebben alle tips voor je op een rijtje gezet!

1. Krullen

Wanneer je van jezelf steil haar hebt, valt je haar recht naar beneden. Dit kan ervoor zorgen dat je uitgroei meer opvalt dan je zou willen. Het maken van krullen zorgt voor meer volume in je haar waardoor de uitgroei niet meer opvalt. Wil je graag je haar krullen zonder ongemakken, zoals een oncomfortabele houding of het branden van je handen aan de krultang? Dan is de CHI ARC automatische krultang erg geschikt. Deze krultang draait zelf rond, en maakt het krullen dus erg gemakkelijk en snel. Zo heb je binnen no time een prachtige bos met krullen en ben je jouw uitgroei zo vergeten. ;-)

2. Volume

Voor het verbergen van je uitgroei, is het creëren van volume essentieel. Door het gebruiken van bijvoorbeeld een volume mousse, textuurspray of poederspray bij de aanzet van je haar, leid je de aandacht af van de aanzet waardoor de uitgroei minder zichtbaar is. Voor het creëren van langdurig volume en een volle coupe is de CHI Volume Booster Spray een perfecte keuze. Deze spray geeft het haar een volume boost zonder hierbij het haar te verzwaren. Bovendien biedt deze haarspray bescherming tegen hittetools.

Om de werking van een volume spray te versterken is het verstandig om een volume shampoo te gebruiken. Een fijne en luxe shampoo die je lokken voorziet van glans en volume is de CHI Luxury Black Seed Oil Gentle Cleansing Shampoo. Deze milde shampoo met exotische olie zorgt voor de bevordering van vollere en dikkere haarstrengen. Het haar heeft bovendien meer body, waardoor het gemakkelijker te stylen is.

3. Gebruik poederspray

Wanneer je last hebt van uitgroei in tijden van corona waar men minder snel of makkelijk naar de kapper kan, is het erg verleidelijk om zelf naar een thuiskleuring te grijpen. Toch is dit niet altijd de oplossing: kleuren is een specialistische behandeling. Om toch een uitgroei te camoufleren zonder kleurverschil of vlekken, is het handig om een spray te gebruiken die kleurpigmenten goed blend, zodat je kleurverschil voorkomt. Een perfect voorbeeld van een spray als deze is de L’Oréal Professionnel Hair Touch Up. Deze spray is gemakkelijk en snel aan te brengen en camoufleert een uitgroei of grijs haar tot de volgende wasbeurt. Ook is deze spray bestand tegen zweet en water.

Wanneer je zelf je uitgroei wilt bijwerken door middel van een tijdelijke haarkleuring, maar je wel high-of lowlights wilt behouden, is het ideaal om te kiezen voor de Color Wow Root Cover Up. Dit is een tijdelijke haarkleuring in poedervorm waarmee je je uitgroei binnen no-time bijwerkt. Deze haarkleuring is erg handig en gemakkelijk aan te brengen met een kwastje en blijft zitten tot de volgende wasbeurt.

4. Was je haar niet te vaak!

Voor kleurbehoud bij gekleurd haar is het belangrijk je haar niet meer dan 2 a 3 keer per week te wassen. Wanneer je je haar te vaak wast, vervaagt de kleuring sneller. Dit zorgt ervoor dat jouw uitgroei sneller tevoorschijn komt. Dit willen we natuurlijk niet!

Wanneer je gewend bent je haar regelmatig of misschien zelfs elke dag te wassen, is het nog niet zo makkelijk dit te verminderen. Je haar is eraan gewend en wordt of oogt dan ook sneller vet. Dit wil je natuurlijk niet. Gelukkig hebben wij van Johnbeerens.com een overzicht van droogshampoos die jou helpen je wasbeurt even uit te stellen. Zo hebben wij in ons assortiment verschillende droogshampoos geschikt voor ieder haartype, of juist speciaal gericht op jouw haartype. Kort gezegd zorgt een droogshampoo voor het absorberen van overtollig talg. Zo wordt het vet in je haar verwijderd en kun je de wasbeurt nog even uitstellen. Daardoor heb je langer plezier van jouw kleurtje!

Wil je toch zelf de kwast in het haar zetten en de uitgroei bijwerken? Bekijk dan onderstaande video voor uitleg en tips van onze e-kapper Mexi! Zij laat zien hoe je stap voor stap de uitgroei bijwerkt voor een mooi en egaal resultaat. 

5. E-Kapper Advies

Zit jij in deze periode met de handen in het haar en wil je graag persoonlijk advies door professionele kapsters van John Beerens Haarstudio?  Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met onze e-kapper voor al jouw vragen over bijvoorbeeld het verzorgen en voorkomen van droog haar, of het verzorgen van gekleurd haar. Het is ook mogelijk om te videobellen voor extra persoonlijk advies. Je kunt hiervoor een afspraak maken door te mailen naar [email protected] of direct te bellen naar 06-11212769. De professionele kapsters kunnen jou te woord staan van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 18.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 en 17.00.

Haarverzorging bestellen bij Johnbeerens.com

Wil jij in tijden van corona je stralende (gekleurde) coupe met of zonder kapper behouden en je uitgroei camoufleren? Bestel bij ons de beste haarverzorging voor jouw haartype en wensen en ga meteen aan de slag! Wil jij professionele hulp of advies bij het verzorgen van jouw haar in tijden van corona? Neem dan contact op met onze professionele kapsters. Zij helpen jou graag verder! 

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje