Bij besteding vanaf €55,- ontvang je gratis Vitavoo haarvitamines cadeau t.w.v. €49,-!
05 Jul. 2019

Vegan haarverzorging waar je haar blij van wordt!

Je kunt er niet meer omheen, het woord vegan hoor en zie je elke dag. Of het nou om een discussie gaat of een nieuw product die gelanceerd wordt, dagelijks kom je ermee in aanraking. In deze blog lees je wanneer cosmetica echt vegan is. En ook wat de voor- en nadelen zijn van vegan haarverzorging. Voor de green ladies onder ons hebben we ook een hele leuke groene winactie ;-)!

Deel dit artikel:

Wanneer zijn haarproducten vegan?

De echte vegan ladies weten vast wel wanneer een (haar)product echt vegan is. Maar er is een grote doelgroep die nog geen helder beeld heeft bij een vegan product. Wij hebben uitgezocht aan welke voorwaarden een product moet voldoen om zich vegan te kunnen noemen.

Wanneer vegan?

  • Vegan haarproducten zijn shampoo's, conditioners en stylingproducten die geen enkel ingrediënt afkomstig van dieren bevatten.
  • Panthenol, aminozuren, vitamine B zijn bijvoorbeeld stoffen die van dierlijke afkomst kunnen zijn.
  • Keratine, een populair ingrediënt voor vele haarbehandelingen, is een dierlijk eiwit dat voorkomt in de huid, snavel, veren, hoeven, klauwen en baleinen.
  • Vegan haarproducten worden niet getest op dieren.

Ingrediënten in haarproducten die van dierlijke oorsprong (kunnen) zijn:

  • Bijenwas
  • Lanoline/wolvet
  • Karmijn
  • Honing
  • Keratine
  • Collageen
  • Elastin
  • Zijde
  • Natuurlijke haren

Is vegan automatisch ook cruelty free?

Dit is een vraag die we regelmatig krijgen. Hier verschillen de meningen over, vooral vanuit de ogen van de merken zelf. Verzorgingsproducten die cruelty free (dus dierproefvrij) zijn, hoeven niet per definitie vegan te zijn. Cosmetica kan cruelty free zijn, maar alsnog niet vegan zijn omdat ze dierlijke stoffen gebruiken in hun producten. Vegan haarproducten bevatten geen dierlijke ingrediënten en worden ook niet op dieren getest.

Vegan hype

Dat er steeds meer mensen voor vegan cosmetica en voedingspatronen gaan, valt overal in de (social)media op. Er zijn ook steeds meer vegan events; Vegan Food Festival in Amsterdam en Brussels Yoga and Vegan Festival zijn hier voorbeelden van. Scroll maar in je Instagram? Of neus maar in de vrouwen magazines en je komt gegarandeerd in aanraking met een persoon of product die vegan claimt te zijn en de boodschap graag en met liefde verspreidt. Maar hoe is deze hype ontstaan? Instagram is een van de grootste bijdragers aan deze hype. Door middel van mooie plaatjes van vegan gerechten (die mooie groene avocado’s!) en cosmetica blijven we elkaar inspireren om deze diervriendelijke, duurzame en gezonde keuze over te nemen. Waar voorheen de term vegan tot mottige natuurwinkels behoorde, hoort het nu bij hippe gekleurde foodtrucks, prachtige cosmetica merken en de grootste Instagram influencers, die het vegan zijn graag op het hart drukken. Ook hebben verschillende documentaires, zoals Cowspiracy en What the Health ervoor gezorgd dat we bewuster omgaan met wat we consumeren. Ook op het gebied van cosmetica.

De fijnste Vegan haarproducten

Voordelen van vegan haarproducten?

  • Vegan haarproducten zijn goed voor de dieren omdat ze niet op ze getest worden en er in deze producten ook geen dierlijke ingrediënten worden gebruikt.
  • Beter voor de gevoelige huid. Vegan producten bevatten mildere en minder ingrediënten en zijn daarom liever voor je huid (betekent niet dat je niet allergisch kan zijn voor iets).
  • Vegan haarproducten worden meestal verpakt in recylebaar verpakkingsmateriaal. Eco-friendly dus! Vegan merken besteden hier veel aandacht aan.
  • Vegan haarproducten zijn tegenwoordig niet per se duurder dan andere haarproducten.
  • De keuze uit vegan producten breidt steeds meer uit. Dus voor iedere portemonnee en voor elke wens is er tegenwoordig een heerlijk haarproduct.

shop vegan

Nadelen van vegan haarproducten?

Als we onze vegan ladies mogen geloven, zitten er geen nadelen aan vegan haarproducten. Ze vinden het fijn om producten te gebruiken die het lijden van dieren helemaal (zo veel mogelijk want je weet het niet altijd 100%) uitsluit. Daarnaast vinden deze green ladies het fijn om cosmetica te gebruiken die op basis van natuurlijke producten zijn gemaakt. Maar zitten er ook nadelen aan? Wij sommen ze hier voor je op.

  • Minder aanbod (maar wel steeds meer).
  • Meestal iets prijziger dan niet-vegan haarproducten, door de groeiende vraag naar vegan cosmetica wordt het aanbod wel steeds groter en zie je dit gelukkig ook positief terug in de prijs.
  • 100% vegan is soms moeilijk te achterhalen.
  • Als iets echt 100% vegan is dan bevat het geen conserveringsmiddelen. Dit houdt in dat er makkelijker bacteriën kunnen ontstaan.

Onze vegan favourites!

Ook wij willen onze vegan ladies happy houden. Wij hebben een selectie gemaakt uit de favoriete vegan/cruelty-free producten van onze klanten.

O’Right Bamboo Conditioner bevat een formule met bamboe blader-extracten dat zorgt voor sterker en glanzender haar met veel veerkracht. De intensieve hydratatie herstelt de vochtbalans in je haar en maakt het haar sterker. De conditioner is verrijkt met canola-olie en tarwe-proteïnen. Deze essentiële ingrediënten maken het haar pluisvrij en anti-statisch waardoor het haar handelbaar en makkelijker doorkambaar wordt. O’Right Bamboo Conditioner heeft een colorsafe werking en zorgt er tegelijkertijd voor dat de glans en gladheid van het haar verbeterd wordt.

Maria Nila Palett True Soft Masque is speciaal ontwikkeld voor droog en poreus haar. De arganolie in dit masker zorgt ervoor dat je haar gehydrateerd en gerevitaliseerd wordt. En laat het haar zijdezacht achter. Maria Nila Palett True Soft Masque bestaat voor 100% uit plantaardige stoffen. Colour Guard Complex beschermt het haar en vermindert kleurverlies dat in verband staat met wassen, warmte, styling, UV-stralen en contact met zuurstof. Deze conditioner is vrij van sulfaten en parabenen!

Kevin Murphy Blonde Angel Conditioner is een conditioner voor blond en grijs haar. De conditioner voedt, herstelt en verzacht het haar terwijl de haarkleur wordt behouden Ook wordt de kleur verfrist door de Kevin Murphy Blonde Angel Conditioner. Mango, Shea en Murumuru Butter zijn de ingrediënten die het blonde haar weer gezond maken en voorzien van een algehele verzorging.

OASE Hair Vitamins is een revolutionair vegan haarsupplement dat alle essentiële voedingsstoffen bevat voor gezonder, langer en mooier haar. Deze vegan gummie bevat vitamines A, C, D, E, B6, B12 en verschillende mineralen. Vitamine A zorgt voor een gezonde hoofdhuid waarbij het haar vanaf de wortel intens wordt gevoed, en vitamine B6 gaat haaruitval tegen. Het belangrijkste ingrediënt is biotine. Dit bestanddeel wordt gebruikt om de aanmaak van vetzuren in de hoofdhuid te stimuleren, die nodig zijn om de groei in de hoofdhuid te bevorderen. Je zult merken dat je haar er gezonder en mooier uit gaat zien, en de groei daardoor gestimuleerd wordt.

O’Right Curl Enhancing Cream is verrijkt met mais-extracten en canola-olie. De crème geeft het haar extra volume en veerkracht met als resultaat prachtige krulseparatie en pluisvrije krullen. Bovendien kan de O’Right Curl Enhancing Cream bij korter haar gebruikt worden als shaper.

Conclusie

Nu weten we wat vegan is! Wij hebben voor de vegan ladies onder ons genoeg vegan/cruelty haarverzorging. Neem een kijkje in ons assortiment en verblijd je haar met onze heerlijke vegan haarproducten!

Deborah Zwaans
Apr 06, 2020 10:53
Dankjewel:)

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje