Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een Detangler Beauty Brush by JohnBeerens.com

14 Aug. 2023

Verzorging voor je haar in de zomer: zo zorg je ervoor dat je lokken gezond blijven.

Lees hier onze tips over hoe je je haar stralend en gezond houdt gedurende de zomer. Wist je dat je haar in de zomer wel wat extra verzorging kan gebruiken? Zon, zee en zwembad kunnen je haar behoorlijk uitdrogen. Door de juiste verzorging te gebruiken zorg je ervoor dat je haar de zomer gezond door komt en je aan het einde van de zomer niet zit met droge, pluizende en doffe lokken. Lees hier hoe je jouw haar gezond houdt gedurende de zomer.

Deel dit artikel:

Waarom heeft je haar in de zomer meer verzorging nodig?

Wist je dat je haar in de zomer wel wat extra verzorgende producten en liefde kan gebruiken? Haren hebben het zwaar te verduren tijdens de zomer periode. Zon, zee, wind, zout, chloor en alle andere fijne dingen die bij de zomer horen hebben niet bepaald een goede invloed op je haar. Dus of je nou je haar wilt beschermen, of als je het wil herstellen, met deze tips komt het gegarandeerd goed!

#1: Voedende en verzorgende shampoo en conditioner gebruiken

Deze komt waarschijnlijk niet als een verrassing, maar door het gebruiken van een voedende en verzorgende shampoo en conditioner, zorg jij er al voor dat je haar extra verzorgt wordt. Je haar kan in de zomer namelijk sneller droog, dof en poreuzer worden. Daarom wil je ervoor zorgen dat je het vochtbalans op peil houdt met verzorgende en hydraterende producten.

Welke shampoo en conditioner zijn het beste om in de zomer te gebruiken?

Wij raden de Penetraitt shampoo & conditioner van Sebastian aan omdat deze een herstellende en versterkende werking hebben. Perfect als je terug komt van je vakantie en niet helemaal rekening hebt gehouden met de invloed van de zon, of als je nog weg gaat en je haar extra versterking wil geven. Deze combinatie is absoluut een redder in nood voor kwetsbaar en beschadigd haar. Na gebruik van de Penetraitt shampoo en conditioner voelt je haar weer heerlijk zacht aan en ziet het er direct weer glanzend en gezond uit.

#2: Bescherm je haar tegen de hitte van de zon

Als het goed is bescherm je normaal gesproken wel je haar als je aan de slag gaat met je stijl- of krultang. Dat is natuurlijk een van de basisregels als je aan de slag gaat met hitte en je het belangrijk vindt dat je haar gezond blijft.

Eigenlijk is dit precies hetzelfde geval wanneer je met je haar in de zon gaat. Net zoals je je lijf insmeert met zonnebrand, mag je je lokken eigenlijk niet vergeten. Mijn favoriete product wat iedere vakantie weer mee gaat voor extra bescherming voor mijn haar is de Sebastian Shine Define glansspray. Voordat ik naar het strand ga smeer ik me altijd in met zonnebrand, en spray ik deze glansspray van Sebastian altijd op mijn haar. Naast dat deze spray een mooie glans geeft, lekker fris ruikt en mijn haar soepel maakt, heeft het ook nog is een hitte beschermende werking.

Dus, deze spray voortaan mee in je strandtas, en iedere keer als je je insmeert, ook je geliefde lokken even voorzien van bescherming. Het zorgt er ook voor dat je haar makkelijk uitkambaar is, wat ik persoonlijk ook wel heel fijn vind, gezien de klitten en knopen die ik normaal van zeewater krijg.

#3: Gebruik extra verzorgende producten

Je haar heeft hoe dan ook in de zomer wat extra verzorging nodig. Denk aan producten zoals een serum of een haarmasker, met extra voedende en hydraterende ingrediënten. Mijn favorieten die mijn haar de hele zomer (overigens het hele jaar) gezond houden zijn de volgende producten:

Sebastian Penetraitt Overnight Serum – verzorgt en herstelt het haar terwijl je slaapt

Dit is een serum voor je haar wat absoluut een magische werking heeft. Het bevat ingrediënten als hyaluronzuur en niacinemide en zorgt ervoor dat het haar gezonder en voller wordt. Het magische aan dit product is dat je het ’s avonds voor het slapen aanbrengt, en tijdens jou schoonheidsslaapje heeft het serum de tijd om in te trekken en diep tot in je haarwortels door te dringen. Het kost dus eigenlijk helemaal geen moeite, en je wordt wakker met glad, zacht en gerevitaliseerd haar. Het perfecte product om mee op vakantie te nemen dus, aangezien vakantie toch wel om relaxen draait.

Sebastian Penetraitt haarmasker – versterkt en gaat haarbeschadiging tegen

Een redder in nood als het gaat om kwetsbaar en beschadigd haar. Ben je terug van een heerlijke vakantie en merk je dat je haar veel droger en doffer is dan je gewend bent? Geen paniek! Met dit haarmasker ga jij haarbeschadiging tegen, met al zichtbaar verschil na het eerste gebruik.

Bescherm je lokken extra in de zomer

Na het lezen van deze blog, ben je er wel achter dat je haar wat extra verzorging kan gebruiken in de zomer. Je haar kan droog en dof worden zonder de juiste producten, en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Door bovenstaande producten toe te voegen in je zomer routine, geniet jij heel de zomer lang van glanzende lokken! Bestel de producten gemakkelijk en snel bij JohnBeerens.com.

Heb je nog vragen na het lezen van de blog? Stel ze dan gerust in de comments en een van onze beautyspecialisten komt zo snel mogelijk bij je terug.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje