Bij besteding vanaf €65,- ontvang je gratis Vitavoo haarvitamines cadeau t.w.v. €49,-

08 Jun. 2017

Stap voor stap: vlechten

Geen zin in los haar maar wil je iets spannenders dan een paardenstaart? Vlechten zijn makkelijk én zien er heel verzorgd uit. Met deze blog creëer je heel makkelijk mooie kapsels met vlechten. 

Deel dit artikel:

Haarstijlen met vlechten

Tips voor de mooiste vlechten

Iedereen wil wel eens een andere look. Misschien draag je je haar vaak in een paardenstaart of gewoon los. Maar het kan ook zo zijn dat je voor dat ene festival waar je zo naar uitkijkt, graag voor een mooie festival-look gaat. En waar er een festival is, zijn er vlechten. Een vlecht kan heel leuk zijn om je een nieuwe look te geven. Ken je alléén de normale vlecht met drie plukken? Met onze tips en uitleg maak je de mooiste vlechten die er zijn. Vlechten kun je het beste maken met lang haar dat op één lengte geknipt is. Als je haar in laagjes is geknipt kun je nog steeds een vlecht maken, maar dan krijg je meer losse plukken die uitsteken. Halflang haar is ook nog prima om mee te vlechten, maar met kort haar is de uitdaging wel heel groot!

Soorten vlechten

Allereerst zetten we de verschillende soorten vlechten voor je op een rijtje. De bekendste vlechten zijn de normale vlecht met drie plukken en die met ingevlochten haar. Toch zijn er veel meer mogelijkheden met vlechten. Zo kun je al het haar vlechten, alleen een deel of je kan de vlecht opsteken.

vlechten

De normale vlecht 

De normale vlechten kent iedereen wel. We laten je nu een tutorial zien met een variatie op deze vlecht. Dit is een vlecht in een vlecht. Belangrijk is dat je het haar voor het vlechten goed uitborstelt. Gebruik hiervoor een goede haarborstel die jou haar niet afbreekt. Wil je deze vlecht uitproberen? Volg de stappen van de tutorial en maak je eigen mooie vlecht! 

De volgende vlecht is het invlechten van het haar. Draag je ingevlochten haar naar achter of aan de zijkant. Je kunt het haar heel strak vlechten of juist lekker los met uitstekende plukjes. Een losse vlecht geeft een leuk speels effect. De volgende stappen leggen uit hoe je een ingevlochten kapsel maakt. 

vlecht

Invlechten

De volgende vlecht is het invlechten van het haar. Draag je ingevlochten haar naar achter of aan de zijkant. Je kunt het haar heel strak vlechten of juist lekker los met uitstekende plukjes. Een losse vlecht geeft een leuk speels effect. De volgende stappen leggen uit hoe je een ingevlochten kapsel maakt. Succes!

vlecht

Visgraat vlecht

Dan hebben we nog de visgraat vlecht, ook wel bekend als de fishtail braid. Deze vlecht heeft ook weer een aantal varianten. Je kunt bijvoorbeeld beginnen vanuit een staart, vanuit los haar of alleen de top van het haar. Enjoy your braid!

vlecht

Nog een stapje verder met het vlechten? Dan is de tutorial hierboven speciaal voor de gevorderden! Via de volgende tutorial zie je hoe je een ingevlochten vissengraat vlecht maakt. Als je eenmaal een vlecht hebt gemaakt, is het belangrijk om het haar te fixeren met wat haarspray. Dit zorgt ervoor dat je haar mooi op zijn plek blijft zitten gedurende de dag. Nu je een aantal vlechten kunt maken, is het leuk om de vlecht met een mooie haaraccessoire te versieren. Steek bijvoorbeeld een leuk bloemetje bij de aanzet van de vlecht of maak de vlecht af met een hippe scrunchie. 

Zo, nu kun je zelf aan de slag met het vlechten. Oefen bij jezelf of bij iemand anders. Heb je het eenmaal onder de knie? Dan is dit ook leuk om bij je vriendinnen of zus(sen) uit te proberen tijdens bijvoorbeeld een vriendinnenavond of een picknickdagje!

Musthaves haarproducten voor vlechten

Droogshampoo

Met alléén een mooie vlecht ben je er nog niet. Je wilt uiteraard dat jouw mooie creatie de dag doorkomt, want na al die toewijding zou het zonde zijn als je mooie vlecht na twee uur tot het verleden hoort. Als je het haar wat stugger maakt dan het normaal is, blijft de vlecht ook langer zitten. Gebruik droogshampoo om het haar wat stugger te maken voordat je het haar vlecht. De favoriete droogshampoo van onze klanten is de Waterclouds Dry Clean Hairspray Droogshampoo. Deze fijne droogshampoo is SLS- en parabenenvrij. Wat onze klanten vooral fijn vinden aan deze droogshampoo van Waterclouds is dat het geen witte was achterlaat en het haar niet plakkerig maakt. Hieronder zie je de bestverkochte droogshampoos.

Haarlak

Ben je klaar met je vlecht? Dan wil je natuurlijk ervan verzekerd zijn dat de vlecht in ieder geval de komende uren intact blijft. Breng nadat je het haar hebt gevlochten wat haarspray aan op het haar. Zo kun je rekenen op een goede hold. Een medium hold is in het geval van een vlecht wel voldoende. Het is niet zo sierlijk als het gevlochten haar er hard uitziet, maar een vlecht die uit elkaar valt is ook niet gewenst. Daarom is een haarspray met een medium hold ideaal voor jouw kapsel. Wij zijn fan van de CHI Enviro 54 Natural Hold Hairspray. Deze haarlak verzwaart het haar niet en geeft een natuurlijke hold. Hieronder zie je de favoriete haarsprays van onze klanten.

Conclusie vlechten

Een vlecht is een prachtig kapsel om even af te wisselen van je dagelijkse look. Kies een vlechtsoort die je graag zou willen uitproberen en ga ervoor. Vergeet niet het haar goed uit te borstelen en gebruik de juiste haarproducten zodat je zo lang mogelijk kan genieten van jouw braid!

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje