Geniet vandaag van onze JB Shopping Day met 10% extra korting. Code: DAYDEAL-W

29 Dec. 2022

Waar is collageen goed voor en wat doet het met je huid?

Wat is het geheim achter een strakke en stralende huid? Zorg goed voor je lichaam en je lichaam zorgt goed voor jou. In deze blog vertel ik waar collageen allemaal goed voor is en waarom het zo’n wondermiddel is voor je huid.

Deel dit artikel:

Wat is collageen?

Collageen is een eiwit dat voorkomt in het menselijk lichaam, vooral in de huid, botten, spieren en pezen. Het is een belangrijk component van het bindweefsel en geeft structuur en stevigheid aan het lichaam.

Waar is collageen goed voor?

Waar is collageen goed voor? Het natuurlijke collageengehalte in het lichaam neemt af naarmate we ouder worden, wat kan leiden tot rimpels en andere tekenen van huidveroudering omdat collageen zorgt voor elasticiteit in de huid. Door extra collageen te slikken in de vorm van collageen tabletten, collageen pillen of collageen poeder kan elasticiteit in de huid verbeteren waardoor rimpels worden tegengegaan*. Wat doet collageen met je lichaam? Collageen zorgt er dus voor dat de huid elastisch blijft, elasticiteit in de huid zorgt voor een strakkere en stralendere huid.

Waar zit collageen in?

Helaas is het niet tegen te houden dat de collageen aanmaak op een gegeven moment begint af te nemen. Vanaf ongeveer je 25e levensjaar kan collageen gaan afnemen. Wat kun je zelf doen aan het voorkomen van de afname van collageen? Je kunt de afnamen van collageen niet tegen gehouden, maar je kunt het wel vertragen en ervoor zorgen dat de reserves wat minder snel opraken. Wat kun je doen om collageen aan te vullen en een tekort te voorkomen?

  • Uit voeding halen. Het is mogelijk om collageen uit voeding te halen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan collageen worden gemaakt van de botten, de huid en het kraakbeen van dieren. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een bottenbouillon. Ook rundvlees, markreel, zalm, lever en walnoten kunnen de aanmaak van collageen bevorderen. Er zijn ook boosdoeners die kunnen zorgen voor een afbraak van collageen. Let goed op met de inname van: wit brood, frisdrank, snoep/koek, witte pasta en verwerkte, gezoete granen. Dit zijn voorbeelden om de collageen aanmaak te stimuleren.
  • Een gezonde levensstijl. Factoren die ervoor zorgen dat collageen in je lichaam afneemt zijn namelijk: alcohol, suiker, roken, uv straling, stress. Met aanpassingen in je levensstijl kan je de collageen productie op lange termijn een handje helpen. Voeding is hierbij heel belangrijk.
  • Slik naast gezonde voeding en genoeg slaap extra collageen. Dit kan door middel van een poeder of een supplement.

Welke soorten collageen zijn er?

Er bestaan verschillende soorten collageen, afhankelijk van de plaats waar het in het lichaam voorkomt. De meest voorkomende soorten zijn type I, II en III collageen. Type I collageen is het meest voorkomende en wordt gevonden in de huid, bitten en pezen. Type II collageen vind je vooral in kraakbeen en type III collageen in het spierweefsel.

Wat doet collageen voor de huid?

Zoals eerder genoemd is collageen een eiwitvorm voor het behoud van de elasticiteit en stevigheid van de huid. De collageen aanmaak neemt na ons 25e levensjaar af. Dit zorgt ervoor dat de elasticiteit van de huid minder wordt en er fijne lijntjes en rimpels kunnen ontstaan. Door collageen supplementen toe te voegen in je dag, kan dit ondersteuning bieden in het stralen van je huid. Dit hydrateert namelijk de huid en zorgt dat de huid van binnenuit mooier wordt. Collageen voor de huid is erg belangrijk.

Beste collageen supplement voor de huid?

Collageen voor de huid? Collageen supplementen zijn er is alle soorten en maten. Zo is er een poeder dat je zelf in water op kunt lossen, kant-en-klare collageen dranken, collageen pillen en collageen tabletten. Hierbij kun je zelf kiezen voor wat jij het handigst vindt. Heb je moeite met het doorslikken van pillen? Kies dan voor een collageen poeder. Slik je meerdere vitamines per dag, dan is het misschien makkelijker om voor een collageen pil te gaan zodat je het niet vergeet.

Heb je nog vragen over collageen, of andere vitamines of supplementen? Stel ze in de comments en een van onze beautyspecialisten komt zo snel mogelijk bij je terug.

Liefs! 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje