15 Jan. 2018

Bestrijd haaruitval nu!

Veel vrouwen en mannen kampen met haaruitval. Voor de één is dit ernstiger dan voor de ander. Haaruitval heeft verschillende oorzaken, maar gelukkig zijn er genoeg tips om haaruitval tegen te gaan.

Deel dit artikel:

6304800_m.jpg

Veel vrouwen en mannen kampen met haaruitval. Voor de één is dit ernstiger dan voor de ander. Haaruitval heeft verschillende oorzaken, maar gelukkig zijn er genoeg tips om haaruitval tegen te gaan.

Oorzaken haaruitval

  • Haaruitval kan verschillende soort oorzaken hebben. Zo is stress een grote boosdoener. Wanneer iemand veel stress ervaart ontstaat een hogere bloeddruk. Bloedvaten worden zo vernauwd waardoor de bloedtoevoer naar het hoofd wordt verminderd. Zorg voor minder stress door belangrijke taken overzichtelijk te plannen en voldoende rust te nemen.
  • Een tekort aan vitamine B2 zorgt tevens voor mogelijke haaruitval. Deze vitamine zit vooral in melk, vlees, groene groenten, fruit, bruin brood en granen. Zorg er voor dat je met regelmaat vitamine B2 binnen krijgt. 
  • IJzertekort komt veelal voor bij vegetariërs. Haaruitval gaat samen met ijzertekort. Het is handig om ijzer aan te vullen met vitaminen of mineralen. Liever geen supplementen? Rood vlees bevat ook veel ijzer! Een schommeling in het hormoonstelsel komt voor bij vrouwen op verschillende leeftijden. Tijdens de menopauze is deze schommeling op zijn hoogst. Vrouwelijke hormonen nemen af en mannelijke hormonen nemen toe, hierdoor ontstaat de mogelijke haaruitval. Wanneer niets helpt tegen haaruitval is de kans groot dat er sprake is van genetische factoren. Het kan namelijk erfelijk zijn. Wat je hier aan kan doen kun je het beste navragen bij een huisarts.

contemporary-hairstyles-for-long-hair-25-best-ideas-.jpg

Tips tegen haaruitval

  • Om haaruitval tegen te gaan is het van groot belang dat er voldoende vitamines worden opgenomen door het lichaam. Wanneer je voldoende bouwstoffen binnenkrijgt kan het lichaam de haargroei versterken en het haar een gezonde glans geven. Voeding dat rijk is aan zwavel maakt cysteïne aan, hierdoor kan het lichaam Keratine aanmaken. Cysteïne is een eiwit dat ontstaat door zwavel. Voedingsmiddelen die zwavel bevatten zijn onder andere: broccoli, paksoi, asperges, peterselie, knoflook, boerenkool, waterkers, zoete aardappel, spinazie, prei, tomaten, erwten en avocado's. Ook vis, rood vlees en noten bevatten veel eiwitten.
  • Stress kan snel verminderd worden door minder koffie te drinken. Koffie verhoogt namelijk de adrenaline in het lichaam dat voor stress zorgt. Drink daarom maximaal 1 á 2 kopjes koffie per dag om haaruitval tegen te gaan.
  • Naast de juiste voeding en vitamines gebruiken, kan de verzorging van het haar ook een verschil maken. Was het haar zo min mogelijk om de natuurlijke beschermende oliën te behouden. Deze natuurlijke oliën en vetten geven de haaraanzet en hoofdhuid een beschermlaag. Was het haar daarom met een milde shampoo twee keer in de week. Laat het haar natuurlijk opdrogen na het wassen of föhn het met koude lucht.
  • Haar wordt dunner door chemische behandelingen zoals het verven of permanenten van het haar. Vermijd dit om haaruitval tegen te gaan.

Verzorgingsproducten tegen haaruitval. 

Ook verzorgingsproducten kunnen helpen om haaruitval tegen te gaan. Op onze site staat een ruim assortiment aan haarproducten die haaruitval helpen te voorkomen.

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje