Geniet vandaag van onze JB Shopping Day met 10% extra korting. Code: DAYDEAL-W

04 Okt. 2022

Wat is jouw krultype?

Golvend, krullend, kroes of getextureerd: lees onze curly girl gids om alles over jouw haartype te ontdekken.

Deel dit artikel:

Kom erachter wat jouw haartype is en hoe je deze het beste verzorgd

We zijn gewend om steil of krullend haar te onderscheiden, maar wist je dat er nog veel meer soorten haar types zijn? Er zijn drie soorten steil haar, drie soorten golvend haar, drie soorten krullend haar en drie van ‘’coily’’ haar. Vaak wordt er door mensen gedacht dat ze steil haar hebben, maar eigenlijk hebben ze golvend haar. En veel mensen die denken dat ze golvend haar hebben, kunnen in plaats daarvan mooie krullen hebben als ze de juiste producten gebruiken. Als je verder kijkt dan het simpele onderscheid tussen steil en krullend haar, dan kom je er misschien ook achter dat je haar anders is dan je denkt.

Misschien heb je de trend wel voorbij zien komen op social media. Waarbij meiden met steil/golvend haar de curly girl routine gaan proberen. Bij bijna allemaal komen er prachtige krullen naar boven.

Welke krultypes zijn er?

Zoals hierboven vermeld, zijn er twaalf soorten haar. Elk type wordt geïdentificeerd door een nummer – van 1 tot 4 – dat progressief groeit naarmate de haarbeweging toeneemt.

Type 1 verwijst naar steil haar, type 2 naar golvend haar, type 3 naar krullend haar en type 4 is voor krullend en getextureerd haar. Binnen elke categorie is er een extra onderverdeling in A, B C die beschrijft hoe de krul eruit ziet.

2 = Golvend – A B C

3 = Krullend – A B C

4 = Coily – A B C

Type 2 golvend haar, wanneer heb je type 2 haar?

Type 2-golven kunnen zeer delicaat zijn en ontwikkelen zich volgens een S-patroon op lengtes.

2A - golvend en fijn haar

De 2A-textuur is over het algemeen vlakker bij de wortel en wordt zachter van de oren tot aan de punten. Dit type golvend haar is nauwelijks zichtbaar en kan gemakkelijk worden rechtgetrokken.

2B – golvend en dik haar

Je haar is meestal recht bij de wortels en valt in S-bochten die meer gedefinieerd zijn vanaf het midden tot aan de punten. Het is een medium textuur met wat kroezen/pluis, vooral rond het hoofd.

2C – golvend en vol haar

Mensen met dit type haar besluiten het meestal te benadrukken met veel volume. De golven worden gedefinieerd vanaf de wortels deze textuur is over het algemeen dik of grof en is vatbaar voor veel pluis.

De beste stylingsproducten voor golvend haar

Type 3: krullend haar

De spiralen van type 3 krullend haar kunnen variëren van los tot strak en zijn veerkrachtig. Ze zijn bijna altijd vatbaar voor kroezen.

3A – grote spiraalvormige zachte krullen

Krullen hebben verschillende soorten formaten in spiralen. Ringlets hebben de neiging om glanzend te zijn met een goed gedefinieerde krul.

3B – strakke spriaalkrullen

Dit type krullen wordt gekenmerkt door spiralen die direct bij de wortels beginnen. De krullen zijn veerkrachtig en zitten halverwege tussen lokken en kurkentrekkers. Ze hebben veel volume en zijn meestal grof en vol.

3C – Kurkentrekker krullen

Dit is dik haar dat vatbaar is voor kroezen en de krulgrootte is redelijk strak, meestal met de omtrek van een potlood of rietje. Type C-haar is het haar met de strakste spiralen in categorie 3, maar ook het haar met het grootste volume.

Stylingsproducten voor krullend haar

Type 4: krullend (coily) en getextuurd haar

Dit haar wordt gewoonlijk krul/kroes haar of getextureerd haar genoemd. Het is van nature erg droog en vereist dus veel hydratatie en verzorging. De schachten vormen kleine zigzagkrullen die al heel strak van de hoofdhuid af zitten.

4A – kleine coils (krulletjes)

Dit type haar kan na het drogen tot de helft van zijn lengte inkorten: de breedte van de spiraal is niet groter dan die van een potlood.

4B – Z-vormige of S-vormige coils/krulletjes

Zigzag krullen die geen echte spiraal vormen, maar een onderbroken lijn. Type 4B haar is zeer delicaat, met veel volume en is vatbaar voor kroezen.

4C – strakke structuur

Deze krullen hebben de hoogste mate van samentrekking als ze eenmaal gedroogd zijn. De spiraal is erg strak en de haarschacht erg delicaat.

Stylingproducten voor coily en getextureerd haar

De beste shampoo en conditioner voor krullen

Naast stylingsproducten begint het verzorgen van het haar natuurlijk met het wassen. Hierbij is het belangrijk dat een goede shampoo en conditioner worden gebruikt die geschikt is voor krullend haar. Aan de ene kant heeft krullend en golvend haar de neiging van nature pluizig te worden, en aan de andere kant kan het aan vitaliteit en volume verliezen en plat en zwaar worden.  In je schoonheidsroutine kun je niet zonder een vocht inbrengende shampoo die elasticiteit en zachtheid geeft. Vergeet niet om elke keer dat je het haar wast een conditioner aan te brengen en ongeveer een keer per maand een masker. Om je krullen te wassen en te verzorgen raden wij de LOVE CURL shampoo en LOVE CURL conditioner aan.

Liefs! 

Ps. Als je nog een vraag hebt, laat hem dan achter in de comments! Wij helpen je graag verder. 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje