20 Mei. 2021

Droogshampoo: wat zijn de beste droogshampoos van 2021?

Droogshampoo. Ook wel de redder in haarnood genoemd. Wil je je wasbeurt uitstellen? Of ziet je coupe er echt te vettig uit en staat tijd niet aan je kant? Dan kan droogshampoo weleens jouw beste vriendin worden. Lees alles over hoe je de beste droogshampoo kiest voor jou!

Deel dit artikel:

Alles over de beste droogshampoos

Waarom droogshampoo?

Droogshampoo. Wie kan er zonder! Wil je je wat langer in je bed liggen ’s ochtends en tevens minder tijd besteden aan je coupe? Dan kan een droogshampoo goed van pas komen. Is je haar heel vettig en zit je in die strijd waar je haar maximaal twee of drie keer per week wilt wassen? Ook dan kan de fles droogshampoo in jouw beauty assortiment niet ontbreken! Wij zetten de beste droogshampoos van 2021 voor je op een rijtje, zodat jij geen zoekwerk meer hoeft te doen.

Waar let je op bij het kiezen van een droogshampoo?

Er zijn heel veel droogshampoos op de markt. Alle prijzen, kleuren en geuren. Hoe kies je dan in godsnaam de beste voor je coupe? Waar moet je opletten?

Textuur droogshampoo

Droogshampoo poedervorm: Droogshampoo in de vorm van poeder doet denken aan talkpoeder. Je brengt het aan op de haarwortels en daar verdwijnt ook het overschot aan droogshampoo poeder. Bumble and Bumble Brownish Hair Powder en Maria Nila Cleansing Powder zijn voorbeelden van droogshampoo in poedervorm die geliefd zijn bij onze beauties.

Droogshampoo crèmevorm: De textuur van deze droogshampoo is wat romiger. Deze vorm geeft vooral een natuurlijke look. Het aanbrengen vergt wel meer werk. En dat is juist waar we niet voor gaan als we voor droogshampoo kiezen. Het moet snel en effectief zijn!

Droogshampoo spray: Dit is de meest gebruikte vorm van droogshampoo. Het is vergelijkbaar met de droogshampoo in poedervorm. Alléén is een spray uiteraard wat fijner om aan te brengen.

Wist je trouwens dat er ook droogshampoo bestaat in de vorm van doekjes? Ik heb me er net even in verdiept, toch spreekt deze vorm mij net iets minder. Je wilt toch wel voelen dat je iets aanbrengt, dat is met een doekje iets minder.

Beschermende UV-filter

Wil je je haar optimaal beschermen tegen de zon? Dan heb je baat aan een droogshampoo met een beschermende UV-filter. Zo bescherm je je coupe tegen beschadiging, verdere uitdroging, verbranding van de hoofdhuid en verkleuring. Hoe je het wendt of keert kan droogshampoo zelf ook uitdroging en gevoeligheid veroorzaken op de hoofdhuid. Wij raden daarom ook aan om voor een droogshampoo te gaan met een UV-filter. Zo weet je zeker dat je je haar en hoofdhuid optimaal beschermt. Moroccanoil Droogshampoo Light Tones is een voorbeeld van een droogshampoo die het haar tegen de schadelijke invloeden van de zon beschermt.

Extra functies

Het doel van een droogshampoo is om het haar te ontvetten. Maar droogshampoos kunnen veel verder gaan dan alleen maar ontvetten. Zo heb je bijvoorbeeld droogshampoo met een kleurtje Zo kun je waar nodig je haarkleur bijwerken en verleng je de levensduur van de kleur. Bumble and Bumble Brownish Hair Powder is een voorbeeld hiervan. Ook zijn er droogshampoos die het haar versterken of meer volume geven. Denk aan de volume droogshampoo van Waterclouds of de versterkende droogshampoo van Mr.Smith.

5x beste droogshampoos van 2021

Je zult je wel afvragen hoe deze selectie tot stand is gekomen. Wij hebben gekeken naar de ervaring van onze beauties gecombineerd met de bestverkochte droogshampoos (inclusief herhaalaankopen).

1. Schwarzkopf Osis Texture Droogshampoo

Deze droogshampoo komt in poedervorm. Je sprayt deze direct op de aanzet. Schwarzkopf Osis+ Texture Refresh Dust Bodyfying Dry Shampoo zorgt voor meer volume en textuur waardoor vettig haar verleden tijd is en het haar gemakkelijk te stylen is. Alle klanten die deze droogshampoo kochten, prezen het volume-effect aan!

 2. Moroccanoil Droogshampoo Light Tones (voor lichte haarkleuren)

Voor de dames met licht haar is deze droogshampoo perfect. De Moroccanoil Droogshampoo Light Tones is speciaal ontwikkeld voor licht haar dat snel vettig wordt. Dus heb je een blonde coupe en wordt je haar snel vettig, dan is deze droogshampoo een must. Bovendien ruikt deze droogshampoo heerlijk! Op gegeven moment weet iedereen van ver dat je aankomt. De droogshampoo heeft ook een UV-beschermende formule waardoor je lokken de gehele dag beschermt tegen de schadelijke invloeden van de zon. Deze droogshampoo heb je ook voor donker haar: Moroccanoil Droogshampoo Dark Tones.

 3. Sebastian Drynamic Droogshampoo

Deze droogshampoo zit niet voor niets in de top vijf bestverkochte droogshampoos. Wij horen van onze beauties dat dit dé droogshampoo is die je moet hebben als je vaak haast hebt of er laat achter komt dat je coupe eigenlijk aan een wasbeurt toe is. Mocht je echt voor veel volume willen gaan, dan is Sebastian Drynamic Droogshampoo ook the way to go. De bolvormige poederdeeltjes die de droogshampoo bevat, zorgen ervoor dat het haar makkelijk te restylen is.

 4. Living Proof PHD Droogshampoo

Living Proof PHD Droogshampoo kenmerkt zich aan haar cleansing krachten. Het reinigt het haar grondig dankzij de Triple-Action Cleansing Technology. Ga je echt voor reiniging, dan is dit de droogshampoo die je moet bemachtigen. De meeste droogshampoos reinigen het haar niet. Ze bieden alleen een tijdelijk fris gevoel. De Living Proof PHD bevat gepatenteerde OFPMA moleculen, die wrijving van het haar vermindert. Daarnaast is de droogshampoo absorberend en verwijdert het olie, zweet en geur. Na het gebruik voelt, ruikt en ziet het haar er weer schoon uit tussen de wasbeurten door!

5. CHI Luxury Black Seed Oil

Wil jij naast je haar opfrissen, je haar ook herstellen en extra volume geven? Dan is Chi Luxury Black Seed Oil een goede keuze. Deze droogshampoo is verrijkt met de krachtige Black Seed Oil. Deze olie herstelt het haar en geeft een mooie textuur. Ook de reviews over deze droogshampoo maken duidelijk waarom de Chi Luxury Black Seed Oil een favoriet is.

Hoe komt JohnBeerens.com tot deze lijst met droogshampoos?

Er is gekeken naar de bestverkochte droogshampoos en reviews. Daarnaast hebben we gekeken naar de bevindingen in verschillende bladen wat droogshampoo betreft. Denk aan Glamour en Cosmopolitan. Ook hebben we zelf de droogshampoos getest. Zo hebben we op basis van deze informatie deze lijst met droogshampoos gemaakt.

Hoe breng je droogshampoo aan?

Vergeet nooit dat je droogshampoo als een noodoplossing moet zien. Gebruik het dus niet op regelmatige basis. In de praktijk komen we nog vaak dames tegen die het gebruik van droogshampoo niet optimaal onder de knie hebben. Wij zetten een aantal tips en aandachtspunten voor je in een rij.

  • Spray droogshampoo nooit te dicht op je hoofdhuid. Houd ongeveer 20-30cm afstand van je hoofdhuid. De meeste sprays bestaan uit poeder. De poeder moet zich vrij kunnen verdelen. Breng ook niet teveel aan en werk van onder naar boven. Je lift je haarlokken op als het ware!
  • Breng shampoo aan op je haarwortels. Het is niet de bedoeling dat je je hele coupe plat sprayt met droogshampoo. Het doel van droogshampoo is om oliën uit de haarwortels te trekken. Juist daarom moet je om de haarwortels heen proberen te voorkomen. Zodat je je haarlokken niet beschadigt.  
  • Door voor droogshampoo in de vorm van poeder of crème te gaan, beperk je haarbeschadiging. Deze vormen van droogshampoo kun je makkelijker enkel op de haarwortels aanbrengen. Probeer dus het gebruik van droogshampoo te beperken, het is geen vervanger van reguliere shampoo!

De beste droogshampoo van 2021 bij JohnBeerens.com bestellen?

Wil je je haarwasbeurt ook met de beste droogshampoo uitstellen? Dan is een droogshampoo een goede oplossing. Bekijk ons assortiment aan droogshampoos of ga voor één van bovenstaande droogshampoos, zodat ook jij met stralende haarlokken kan paraderen, zonder dat je te vaak je haar hoeft te wassen.

Shop de beste droogshampoos

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje