Geniet vandaag van onze JB Shopping Day met 10% extra korting. Code: DAYDEAL-W

16 Aug. 2022

Welke zomerkapsels zijn trending dit jaar?

Vakantie voorbereidingen, sommige kunnen er niet vroeg genoeg mee beginnen. Persoonlijk ligt mijn koffer altijd al weken open, en leg ik er al van alles in wat ik echt niet mag vergeten. Heerlijk op vakantie aangekomen en je gaat lekker naar het strand toe, wat doe je dan met je haar? Steek je het op, laat je het lekker nonchy los hangen? Het waait, de zon schijnt, en vaak zitten je haren toch maar in de weg. In deze blog vertellen wij je alles over de makkelijkste op steek kapsels, waardoor jij er goed uit ziet, maar geen plakkende haren in je nek.

Deel dit artikel:

Welke zomerkapsels zijn trending dit jaar?

Vakantie voorbereidingen, sommige kunnen er niet vroeg genoeg mee beginnen. Persoonlijk ligt mijn koffer altijd al weken open, en leg ik er al van alles in wat ik echt niet mag vergeten. Heerlijk op vakantie aangekomen en je gaat lekker naar het strand toe, wat doe je dan met je haar? Steek je het op, laat je het lekker nonchy los hangen? Het waait, de zon schijnt, en vaak zitten je haren toch maar in de weg. In deze blog vertellen wij je alles over de makkelijkste op steek kapsels, waardoor jij er goed uit ziet, maar geen plakkende haren in je nek.

Wat doen de zomerse temperaturen met je haar?

Zomers weer kan wel degelijk een catastrofe voor je haar zijn. Een hoge luchtvochtigheid kan het pluizig en moeilijk handelbaar maken, en de chemicaliën uit het zwembad kunnen je haar beschadigen.  Dan hebben we de hitte nog niet eens benoemd.. wist je dat je haar kan verbranden in de zon? Onze favoriete kapsels in de zomer zijn opsteekkapsels (want niemand wil dat je haar de hele zomer achter in je nek blijft plakken!) die makkelijk te stylen te zijn. Je hebt het al druk genoeg met relaxen op vakantie, en geen zin om ’s ochtends uren voor de spiegel te staan.

5 zomerkapsels goedgekeurd door Davines Stylisten

Bekijk onze topkeuzes voor gemakkelijke zomerkapsels om uw kapsel stijlvol te houden, ongeacht de leuke zomeractiviteiten die je hebt gepland, zoals bijvoorbeeld.. Jetskyen ofzo?! We gingen voor advies naar Tommaso Incamicia: hij is de haarstylist van de salon My Place Hair Studio in Milaan.

Hoge paardenstaart

Wil je een leuke lange haarstijl proberen? Probeer deze zomer een schattige en trendy hoge paardenstaart. Dit kapsel is super populair bij warm weer, en eenmaal opgestoken kun je er weken mee vooruit.

De aanbevolen producten:

Sheer Glaze
This is a Volume Boosting Mousse
This is a Medium Hairspray

Hoofdband kapsel

Als je geen tijd hebt voor een uitgebreid kapsel, probeer dan is een hoofdband kapsel. Hoofdbanden en andere accessoires zijn een geweldige manier om een schattige look te maken op een warme zomerdag. Je haar is uit je gezicht en het ziet er meteen verzorgd uit.

De producten die je hierbij nodig hebt:

This is a Shimmering Mist
This is a Medium Hold Pliable Paste
This is a Dry Texturizer

Sleepover Beach Waves

Wist je dat je niet naar het strand hoeft te gaan om beach waves te krijgen?! Hulp nodig om je look te perfectioneren? Probeer dan de Sleepover Beach Waves

Wat heb je nodig?

The Renaissance Circle
This is an Oil Non Oil
This is a Curl Building Serum

Box Braids

Wil je een kapsel dat je wekenlang niet hoeft te veranderen? Begin met box vlechten. Een nadeel is wel, deze stijl vergt een flinke tijdinvestering, maar als je haar eenmaal gevlochten is, dan kan het de gehele zomer blijven zitten.

Wat heb je nodig?

The Quick Fix Circle
This is an Oil Non Oil
This is a Medium Hold Modeling Gel

Franse vlechtjes

Een absoluut tijdloos kapsel, wat echt altijd kan, zijn de Franse vlechtjes. Je ziet er super goed uit als je dit top kapsel rockt deze zomer!

Wat heb je nodig?

The Quick Fix Circle
This is an Oil Non Oil
This is a Medium Hold Modeling Gel

shop alle producten van davines

De 4 beste kapsels voor de zomer

Onze top 4 schattige zomerkapsels gaan naadloos over van dag naar nacht, zodat je er altijd hot uitziet, wat voor zomerse activiteiten je ook gaat ondernemen.

Gevlochten half op

Vind de innerlijke zeemeermin in jezelf met het gevlochten half op zomer kapsel. Het is geweldig in combinatie met beach waves, zoals al je kort haar hebt. We houden van de gevlochten half opgestoken look voor haar dat een beetje vies, zanderig en verwaaid is van een dagje zon.

Topknot

We zijn blij dat de topknot zo trendy is, want het is een super makkelijk zomer kapsel. Ze zijn perfect voor ongeveer elke zomer activiteit, van lekker eten tot picknicken in het park en van kanoën tot een dutje doen aan het zwembad. Een topknot is een moeiteloze updo die er op de een of andere manier gewoon chic uit ziet. Ga voor een messy bun als je gewoon aan het relaxen bent, of probeer je top knot te stylen met bobby pins voor een strakke look tijdens hot night out.  

Vlechten

Ooit dachten we allemaal dat vlechtjes in de jaren 90 waren achtergelaten. Maar net zoals zoveel andere fantastische jaren 90 trends (crop tops, iemand?) hebben ze hun weg terug gemaakt naar de mainstreammode, en dat vinden wij helemaal niet erg.

Half omhoog/half omlaag

Heb je geen tijd voor een half opgevlochten look? Niemand zal het merken als je je beach waves opsteekt in een half opgestoken losse paardenstaart, of de bovenste en voorste plukken in een knotje doet. Gemakkelijk zomerkapsel, want je haar is uit je gezicht.

Super leuke haartrends allemaal, maar wist je dat je haar best wel kan beschadigen gedurende die zonnige vakantie? Het kan zijn dat als je terug komt van vakantie, het voor je gevoel lijkt alsof je een bos met stro hebt. Met de volgende tips ben jij voorbereid tijdens je zonnige vakantie, en geen last van droge lokken.

Zomerse haarverzorgingstips voor gezond haar

Gebruik een vocht inbrengend haarmasker

Hitte, zout en zwembad chemicaliën kunnen je kapsel uitdrogen. Als je je haar laat bleken of kleuren voor de zomer, kan dat je haar ook uitdrogen. Behandel je haar wekelijks met een hydraterend masker om te voorkomen dat het droog wordt. Begin hier al mee voor je vakantie, en neem je maskertje ook zeker mee op vakantie!

Laat je haar knippen

Gespleten haarpunten laten je haar droog en pluizig ogen. Oplossing? Bezoekje aan de kapper! Blijf regelmatig naar de kapper gaan zodat je haar er gezond en fris blijft uit zien.

Bescherm je haar tegen chloor

Ooit je haar groen zien worden van chloor? Het blijkt dat deze onschuldige chemische stof in het zwembad veel schade toebrengt aan je haar. Om je haar te beschermen tegen chloorschade, drenk je je haar in koud water voordat je het zwembad in gaat, en breng een laagje haarolie aan voordat je het water in gaat. Was je haar na het zwemmen met een verhelderende shampoo om eventuele chloorresten te verwijderen.

Blond haar onderhouden deze zomer

Als je problemen hebt met het onderhouden van je blonde haar in de zomer, probeer dan een aantal van onze speciale producten die gemaakt zijn voor blondines. De Heart of Glass shampoo en conditioner zorgen ervoor dat je haar een koele gouden tint blijft hebben de hele zomer lang.

Gebruik producten die pluis aanpakken

Sommigen van ons krijgen plat haar in de zomer, en de rest krijgt pluis. Probeer haarverzorgingsproducten die speciaal ontworpen zijn voor pluizig haar, zoals de Love Smooth Shampoo en Love Smooth Conditioner om dit vervelende zomerprobleem aan te pakken.

Bescherm je haar tegen de zon

Een tip die voor iedereen geschikt is, bescherm je haar hoe dan ook tegen de zon! Gebruik hiervoor een zonbeschermende leave-in spray zoals SU Milk, dat is als zonnebrandcrème voor je hoofd!

Davines kan jou helpen om de perfecte zomerlook te krijgen!

Heb je nog vragen of deze fantastische zomer kapsels? Stel ze in de comments en een van onze beautyspecialisten komt snel bij je terug.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje