11 Okt. 2021

Wil jij je haar lang laten groeien? Lees onze 6 tips voor lang en gezond haar!

Lange, stralende lokken: welke vrouw droomt er niet van? Je haar laten groeien kan niet snel genoeg gaan. Het laten groeien van je haar is dan ook een kwestie van geduld. Maar goed nieuws: er bestaan verschillende trucs en middelen om de haargroei te bevorderen. In deze blog hebben wij 6 tips voor het laten groeien van lang en gezond haar voor je op een rijtje gezet.

 

Deel dit artikel:

Je haar lang laten groeien? 6 tips voor lang en gezond haar!

Lange, stralende lokken: welke vrouw droomt er niet van? Je haar laten groeien kan niet snel genoeg gaan. Het laten groeien van je haar is dan ook een kwestie van geduld. Maar goed nieuws: er bestaan verschillende trucs en middelen om de haargroei te bevorderen. In deze blog hebben wij 6 tips voor het laten groeien van lang en gezond haar voor je op een rijtje gezet.

De fases van haargroei

Het haar groeit en vernieuwt zich voortdurend. Nieuwe cellen worden onderin de haarwortel gevormd en verplaatsen zich naar de oppervlakte van de huid. Onderweg veranderen ze en vormen ze uiteindelijk de haarschacht. De groei van het haar kan worden onderverdeeld in drie verschillende fasen: de groeifase, de overgangsfase en de rustfase.

De groeifase (Anagene fase)

Deze fase wordt ook wel de anagene fase genoemd. Het haar bevindt zich gemiddeld twee tot zes jaar in deze fase. Enkel gedurende deze periode vindt de nieuwe haargroei plaats. Het haar wordt gevormd door allerlei voedingsstoffen, waaronder Biotine. Het haar groeit gemiddeld 1,25 cm per maand en ongeveer 90% van het haar bevindt zich altijd in deze fase.

De overgangsfase (Katagene fase)

In deze fase heeft het haar zijn maximale lengte bereikt en zal het uitvallen. Het haarzakje krimpt, het haar groeit niet meer en het huidoppervlak wordt gesloten. Deze overgangsfase duurt ongeveer een tot twee weken en slechts 1 tot 3 procent van al je haar bevindt zich in deze fase.

De rustfase (Telogene fase)

De rustfase staat bekend als de laatste fase van de haargroei cycus. Het haar blijft gemiddeld 1 tot 3 maanden in deze rustfase voordat het uitvalt. 10 tot 15 procent van je haar bevindt zich in deze fase en in een normale haargroeicyclus zullen er 100 haren per dag uitvallen.

Waarom wordt mijn haar niet lang?

Het laten groeien van je haar is op vele momenten erg frustrerend. Het kan zomaar zijn dat het haar van je zus of vriendin veel sneller groeit dan dat van jou. Hoe snel je haar groeit is dan ook per persoon verschillend en hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan je leeftijd, geslacht, gezondheid en je genen. Helaas heb je hier dan ook geen invloed op. Toch zijn er ook verschillende gewoonten die ervoor kunnen zorgen dat je haar minder snel groeit dan dat van je vriendinnen. En hier is vaak wel wat aan te doen! Wij hebben alle oorzaken voor je op een rijtje gezet.

Verkeerde haarverzorging

Wanneer je maar weinig tijd besteedt aan je haar en het haar niet de verzorging geeft die het nodig heeft, is het natuurlijk niet gek dat je haar niet zo snel groeit. Om je haar te laten groeien is het belangrijk om de vochtbalans en het keratine gehalte in het haar op peil te houden. Kies daarom altijd voor de juiste haarverzorging die past bij jouw haartype.

Te lang wachten met een kappersbezoekje

Wanneer je je haar graag langer wil laten groeien wil je dat kappersbezoekje natuurlijk het liefst even uitstellen. Wanneer je de punten laat knippen lijk je nog verder verwijdert van die lange, stralende lokken. Maar: niets is minder waar. Wanneer je te lang wacht met het laten knippen van de puntjes, gaan de punten verder splijten en moet er de eerstvolgende keer juist meer af worden geknipt.

Geen of te weinig bescherming

Stylingtools zijn niet meer weg te denken in onze dagelijkse haarroutine. Toch worden de gevolgen van deze tools voor het haar nog te vaak onderschat. Stylingtools gebruiken zonder de nodige hittebescherming is een echte no-go en is dan ook erg schadelijk voor het haar. Op deze manier droogt het haar uit, krijg je eerder last van gespleten haarpunten en kan het haar zelfs afbreken. Niet echt bevorderlijk voor de haargroei dus!

Chemische belasting

Dat het verven van het haar niet goed is voor de conditie van je haar, weten we al lang. Het veelvoudig verven van het haar, met name blonderen of thuisverf, gaat ten koste van de keratine in het haar waardoor het haar zijn kracht zal verliezen. De conditie van het haar verslechterd en de haargroei wordt hierdoor belemmerd.

Ongezonde leefstijl

Niet veel mensen staan stil bij de gevolgen van een ongezonde leefstijl voor je haarconditie. De verkeerde voeding en stress kunnen tekorten veroorzaken waardoor het haar niet genoeg voedingsstoffen tot zich kan nemen. Je kunt het je denk ik wel voorstellen dat dit niet bepaald stimulerend is voor de haargroei.

6 Tips voor lang en gezond haar!

Hierboven heb je kunnen lezen wat mogelijke oorzaken kunnen zijn wanneer je haar niet zo snel groeit. Maar wat kun je nou doen zodat je haar wel wat sneller groeit? Wij hebben 6 tips voor je op een rijtje gezet!

  1. Verzorg je haar van binnen en van buiten

Het gebruiken van de verkeerde haarverzorgingsproducten is een veelvoorkomende oorzaak van een trage haargroei. Het is daarom essentieel om te kiezen voor de juiste haarverzorgingsproducten die het haar zowel van binnen als van buiten voeden. Een intensief verzorgende shampoo die het haar versterkt en verzacht is de CHI Keratin Shampoo. Om het haar vervolgens de intensieve voeding te geven die het nodig heeft is de SachaJuan Intensive Repair Conditioner een perfecte keuze. Deze conditioner zorgt ervoor dat het haar soepel blijft en de maximale bescherming krijgt.

  1. Focus je op de hoofdhuid

Een heerlijke massage: wie houd er niet van? Maar wist je dat een massage van de hoofdhuid ook de haargroei stimuleert? Wanneer je jouw hoofdhuid masseert, stimuleer je de doorbloeding en wordt de bloedtoevoer naar de haarzakjes toe versnelt. Op deze manier krijgen de haren meer voedingsstoffen en zuurstof waardoor het haar sneller groeit.

  1. Was je haar niet te vaak

Zoals je weet is het te vaak wassen van je haar echt geen goed idee. De natuurlijke oliën die er juist voor zorgen dat jouw haar er gezond uit ziet, was je op deze manier uit je haar. En dat wil je natuurlijk niet! Wij raden daarom aan om het af te bouwen en zo nodig alleen de hoofdhuid te wassen. Om vervolgens wel een beschermlaag aan te brengen is het gebruiken van een conditioner erg belangrijk. Ook het gebruiken van een haarmasker en haarolie zal ervoor zorgen dat de conditie van je lokken aanzienlijk verbetert. Zo houd je je haar zacht en gezond en worden gespleten haarpunten voorkomen. Vind je het vervelend als je haar er wat vettig uit ziet, stel het dan nog een dagje langer uit met een droogshampoo. De Redken Deep Clean droogshampoo is hier perfect voor en zorgt ervoor dat het haar nog een dagje langer mee kan zonder het te wassen. 

  1. Breng regelmatig een bezoekje aan de kapper

Wij kunnen het ons voorstellen dat de schaar niet per se je beste vriend is wanneer je je haar langer wil laten groeien. Hoe tegenstrijdig het ook lijkt: het laten knippen van gespleten haarpunten helpt jou je haar gezond te houden waardoor het uiteindelijk eerder lang zal groeien. Wij raden hierbij aan elke tien tot twaalf weken ongeveer een halve centimeter van je punten af te laten knippen.

  1. Haarvitamines

Een gezonde, snelle haargroei begint van binnenuit. Om je haardos gezond en stralend te houden is het daarom belangrijk om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Etenswaren zoals zalm, groene groenten, noten, kip en eieren bevatten deze vitamines en mineralen, maar om hier je volledige voedingspatroon op aan te passen is vaak erg lastig. Je kunt daarom ook kiezen voor haarvitamines. De Yummygums haarvitamines bevatten alle essentiële vitaminen en voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft om het haar langer en sterker te laten worden. Denk hierbij aan ingrediënten zoals Biotine, foliumzuur, vitamine C en selenium.

  1. Gebruik altijd een hittebeschermer!

Niets is zo funest voor je haar als het gebruiken van hittetools zonder de nodige hittebescherming. We weten allemaal dat hitte schadelijk is voor het haar en dat je je lokken beter kan laten drogen aan de lucht. Toch zijn tools zoals föhns, stijl- en krultangen niet meer weg te denken in onze dagelijkse haarroutine. Wanneer je deze tools graag wil blijven gebruiken is het essentieel om hierbij gebruik te maken van een hittebeschermer. Een van onze favorieten is de CHI 44 Iron Guard Hittebeschermende Spray. Deze verzorgende hittebeschermer legt een beschermende laag om het haar heen, wat het haar beschermt tegen uitdroging en beschadigingen. Bovendien geeft deze spray het haar een prachtige glans. Een win-win dus!

De beste haarverzorging voor lang en gezond haar

L’Alga SeaGrow Shampoo

Deze versterkende shampoo van L’Alga bevat algenextract: een actief ingrediënt dat rijk is aan vitamines, mineralen en voedingsstoffen die door de huid worden opgenomen. De hoofdhuid wordt mild maar diep gereinigd en de vochtbalans wordt hersteld. Op deze manier wordt de haargroei gestimuleerd en het haar van binnenuit versterkt.

Redken Extreme Length Sealer Leave In voor Sterker en Langer Haar

De Redken Extreme Length Leave In Treatment is een beschermende treatment verrijkt met Biotine en Castor olie. Deze effectieve ingrediënten zorgen voor maar liefst 78% minder zichtbare gespleten haarpunten en zorgen ervoor dat het haar zichtbaar sneller groeit. Zo houd jij je haar gezond en bereik je binnen no-time je ultieme haarlengte!

Kerastase Masque Extentioniste

Dit diep verzorgende haarmasker van Kerastase is een masker dat zelfs de extreem verzwakte haarpunten herstelt en de haargroei bevordert. Door gebruik van dit haarmasker worden de haarzakjes geactiveert en de gezondheid van het haar beschermt. Kerastase staat erom bekend dat zij gebruikmaken van nieuwe technologieen waardoor haarbreuk met 99% afneemt. Bovendien worden de gespleten haarpunten met maar liefst 78%(!) vermindert! Hebben dus!

SachaJuan Thermal Protection Spray

Om je haar sterk te houden en op deze manier je haar op een gezonde manier langer te laten groeien, is het essentieel om je haar te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Wij raden daarom aan om altijd gebruik te maken van een (hitte)beschermende spray. Deze spray van SachaJuan beschermt niet alleen het haar tegen hoge temperaturen, maar beschermt het haar ook tegen kleurvervaging. Bovendien maakt deze spray het haar handelbaar en soepel, en is er na gebruik een prachtige glans zichtbaar. Wie wil dat nou niet?

Haarverzorging voor lang en sterk haar bestellen bij JohnBeerens.com?

Lange, stralende en bovenal gezonde lokken. Menig vrouwen willen het, maar slechts enkelen zijn gezegend met een volle, lange bos haar. Gelukkig bestaan er verschillende hulpmiddelen die jouw haargroei bevorderen. Wij van JohnBeerens.com hebben verschillende producten binnen ons assortiment die de hoofdhuid in balans brengen en de haargroei stimuleren. Zo geef jij je haar (en hoofdhuid!) de verzorging die het nodig heeft en heb je binnen no-time prachtige, lange lokken. Neem dus snel een kijkje op de website!

Shop de producten van L'Alga

Shop de producten van SachaJuan

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje