07 Sep. 2018

Zelfbruinen, zomertint zonder zon!

Beetje bij beetje verdwijnen de zomerse temperaturen en bereiden we ons voor op de komst van de oranje periode van het jaar: de herfst. Terwijl de herfst met zijn bladeren wel voor een prachtige oranje gloed zorgt buiten, moeten wij maar accepteren dat onze witte benen weer terugkomen. Geen paniek,  want er zijn fantastische en makkelijke oplossingen hiervoor.

Deel dit artikel:

Beetje bij beetje verdwijnen de zomerse temperaturen en bereiden we ons voor op de komst van de oranje periode van het jaar: de herfst. Terwijl de herfst met zijn bladeren wel voor een prachtige oranje gloed zorgt buiten, moeten wij maar accepteren dat onze witte benen weer terugkomen. Geen paniek,  want er zijn fantastische en makkelijke oplossingen hiervoor. We hebben de zon tegenwoordig niet meer nodig om er met een zomertintje bij te lopen. En néé, dit betekent niet dat we er allemaal zoals Donald Trump oftewel oranje bij gaan lopen. Lees verder en kom er achter hoe jij met een mooi en natuurlijk zomers tintje de koudere zonloze dagen kan doorstaan! En dit allemaal vanuit jouw luie stoel ;-).

Zelfbruiners

Dat we niet graag met spierwitte benen paraderen, is algemeen bekend. Er bestaan verschillende manieren om jezelf  van een mooie bruine tint te voorzien. Hieronder lees je meer over de verschillende methodes en welke onze favoriet is.

Zonnebank

De zonnebank is een elektrisch apparaat die bestaat uit panelen die voorzien zijn van uv-lichtbuizen. Deze uv-lampen bootsen de zon na en zorgen dat je bruin wordt Het gebruik van de zonnebank is, net als buiten zonnen, niet zonder risico. Door blootstelling aan uv-straling kan door mutatie van het DNA in de huid bijvoorbeeld de celcyclus verstoord worden. Blootstelling van de huid aan ultraviolette stralen versnelt de veroudering van de huid en vergroot de kans op huidkanker. Persoonlijk raad ik de zonnebank af. Als je er toch voor kiest, doe het alsjeblieft met mate!

Zelfbruin body lotion

In zelfbruin lotions en bijna alle tanningvloeistoffen zit het actieve ingrediënt Dihydroxyaceton oftewel DHA. Dit is een niet giftige vorm van suiker. Als je het op je huid aanbrengt, reageert de DHA door de aminozuren in de proteïnen van onze huid bruin te maken (hierover later meer)! Het effect van een lotion is licht en geleidelijk. Het geeft een zeer natuurlijk resultaat en je huid vaart er wel bij. Mensen met een ouder, droger of gevoeliger huidtype hebben vaak baat bij een lotion.

Zelfbruin Spray

Tan-sprays zijn één van de bestverkochte zelfbruiners. Het is een makkelijke manier om snel je tintje even bij te werken. De spray voelt ook licht aan en verspreidt zich egaal. Een groot voordeel van de spray is dat je geen handschoen hoeft te gebruiken. En het gaat niet fout zo lang je de spray beweegt.

Zelfbruin mousse

De zachte, lichtgewichte textuur van de mousse maakt het gemakkelijk om aan te brengen. Je kunt zien waar je het product wel en niet hebt aangebracht en zo voorkomen dat je plekjes mist of twee keer op hetzelfde gebied de mousse aanbrengt. De mousse is ideaal als je nog niet heel ervaren bent in de tan-wereld, maar toch jezelf als een pro wil zelfbruinen. Vergeet niet een aanbrenghandschoen te gebruiken zodat je de mousse mooi kan afwerken op je huid.

Wat is DHA?

We zitten tegenwoordig massaal aan de zelfbruiners, maar weten we precies wat het is en welke ingrediënten ervoor zorgen dat we een mooie bruine tint krijgen. Of aan wie we deze fantastische uitvinding te danken hebben? De beste zelfbruinproducten gebruiken 100% natuurlijke DHA dat onttrokken is uit suikerbieten of suikerriet. Eerder vertelde ik al dat als je DHA op je huid aanbrengt, dan worden de aminozuren in de proteïnen van onze huid, bruin.

Geluk bij een ongeluk

Deze bijzondere uitvinding hebben we te danken aan een onderzoeker bij een Cincinnati (Verenigde Staten) ziekenhuis uit de jaren ’50: Eva Wittgenstein. Ze gaf een medicijn die DHA bevatte aan kinderen met een glycogeenstapelingsziekte. Bij het morsen met de medicatie, zag Wittgenstein dat DHA de huid bruin vlekte, maar de kleding niet. Bij de onderzoeker brandde er meteen een lampje. Zij probeerde deze oplossing die uit DHA bestond op haar eigen huid en ja hoor, a new baby was born!  Sindsdien wordt er geëxperimenteerd met DHA om zelfbruiners op de markt te brengen die een zo natuurlijk mogelijke tint geven in plaats van een Donald Trump orange-look.

 

Pro’s faken vs. baken

  • Niet gevaarlijk, geen blootstelling aan uv-stralen
  • Snel resultaat
  • Je kunt zelf de gewenste kleur en intensiteit bepalen
  • Extra hydratatie voor de huid
  • Makkelijk te verspreiden over je hele lichaam, zodat er overal een tintje aanwezig is

Tanning-mousse experience

Aangezien ik niet super ervaren ben in de zelf-tanning world, wilde ik de proef op de som nemen met de tanning mousse. Zelf heb ik van nature al een tintje dus koos ik op aanraden van een tan-expert de MineTan Dark Ash Self Tan Foam. Het aanbrengen ging heel snel en makkelijk. Ik schrok wel toen ik de mousse aanbracht, want ik was helemaal donkerbruin na het aanbrengen. Maar no worries dit trekt bij en egaliseert heel mooi nadat je het afspoelt. Ik ben heel blij met het resultaat en het gemak waarmee je deze tanning-foam aanbrengt. De kleur (zie foto) is heel natuurlijk, alsof je in de zon hebt gelegen, maar dan zonder de gevaren die de zon met zich meebrengt. De geur van de mousse is neutraal, vaak hebben zelfbruiners een aanwezige geur, bij deze foam is dit niet het geval gelukkig en het is vegan! Hieronder lees je hoe je de foam moet aanbrengen.

                  

Before & After


Stappen:

  1. Douche en scrub je lichaam voordat je de tanning-mousse aanbrengt.
  2. Breng de foam met een aanbrenghandschoen op jouw lichaam. Op je rug kan het iets moeilijker gaan. Als vriendlief niet thuis is, kun je dit met een klein beetje acrobatie ook bedekken met de mousse. Zorg dat je de mousse goed verspreidt, ook tussen de vingers en tenen.
  3. Laat de zelfbruiner inwerken, minimaal een uur voor de express tan oftewel een snelle natuurlijke tan. Wil je een intensere tan dan laat je de foam langer inwerken. Hoe langer je het laat inwerken hoe intenser de kleur.
  4. Spoel vervolgens met alleen maar lauw water de mousse van je lichaam af (douche voor maximaal 45 seconden en gebruik geen zeep/shampoo).
  5. Droog je af en say welcome to your new fabulous tan

Voor andere leuke tanning merken, kun je op onze webshop terecht. Wij wensen je in ieder geval heel veel tan-plezier!

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje