Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een Detangler Beauty Brush by JohnBeerens.com

13 Dec. 2021

Zo houd jij je partylook langdurig in model!

Heb jij al helemaal voor ogen hoe je met kerst je haar in model wilt brengen, maar is het altijd op de helft van de dag al helemaal uitgezakt? Ga je voor lengte en maak je je haar mooi steil, wil je het juist gekruld of ga je voor een salonwaardig blow-out kapsel waarmee je iedereen omver blaast? Welke keuze je ook maakt, het belangrijkste is dat het gedurende de hele dag blijft zitten. Je wilt het in de ochtend in model brengen en er vervolgens de hele dag niet meer mee bezig hoeven zijn. Lees verder om erachter te komen wat je allemaal kunt doen om je kapsel langdurig in model te houden. 

Deel dit artikel:

Heb jij al helemaal voor ogen hoe je met kerst je haar in model wilt brengen? Ga je voor lengte en maak je je haar mooi steil, wil je het juist gekruld of ga je voor een salonwaardig blow-out kapsel waarmee je iedereen omver blaast? Welke keuze je ook maakt, het belangrijkste is dat het gedurende de hele dag blijft zitten. Je wilt het in de ochtend in model brengen en er vervolgens de hele dag niet meer mee bezig hoeven zijn. Lees verder om erachter te komen wat je allemaal kunt doen om je kapsel langdurig in model te houden. 

Gebruik een volumeshampoo en –conditioner

De eerste stap waar je moet beginnen als je ervoor wilt zorgen dat je haar langer in model blijft zitten, is door de juiste shampoo en conditioner te gebruiken. Wij raden het aan om een shampoo en conditioner te gebruiken die zich focust op het geven van volume.

De meeste reguliere shampoos bevatten voedende oliën en boters. Deze zijn zeer geschikt om droog haar te verzorgen, maar het haar wordt hierdoor wel zwaarder. Dit resulteert dan in dat het haar sneller futloos is en plat naar beneden valt. Wanneer je dus een feestelijk en volumineus kapsel wilt, kan je dit soort shampoos beter even vermijden. Een volumeshampoo bevat vaak niet dit soort ingrediënten, of er wordt maar een zeer lichte niet vettige oliesoort gebruikt. Tevens bevatten deze producten ook ingrediënten die de aanzet van het haar net iets stijver maken, waardoor het haar niet plat op de hoofdhuid blijft liggen. Wat een volumeshampoo doet is het haar meer body en dikte geven, waardoor het niet zwaar wordt en makkelijk in model te brengen is.

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten die zich hier op focussen maar we hebben even onze favorieten op een rijtje gezet!

Waterclouds Volume Shampoo & Conditioner

De Waterclouds Volume shampoo geeft het haar extra body en geeft het ongelooflijk veel volume. De shampoo bevat extracten van guarana en bamboo. Deze extracten zorgen ervoor dat het haar dikker aan zal voelen en sterker zal worden. Door de toevoeging van graan proteïnen en zeemineralen krijgt het haar extra glans en meer elasticiteit. Buiten dat deze shampoo super fijn is voor meer volume, bevat deze ook geen parabenen en is de verpakking biologisch afbreekbaar. Dus niet alleen goed voor je haar, ook voor het milieu ;).

Een goede aanvulling op deze volume shampoo is de Waterclouds Volume conditioner, omdat je het haar wel wilt verzorgen. Ook de conditioner bevat ingrediënten die het haar niet zullen verzwaren, maar wel zorgt voor zichtbaar meer volume en body.

SachaJuan Thickening Shampoo & Conditioner

Heb jij fijn en slap haar en ben je altijd lang bezig om volume aan te brengen in je haar? Dan passen deze shampoo en conditioner van SachaJuan echt perfect bij jou. Deze shampoo is namelijk perfect om volume te creëren in fijn en slap haar. De shampoo is verrijkt met Ocean Silk en Thickening Technology wat ervoor zorgt dat het haar er levendig en volumineus uit zal zien. Na het wassen met deze shampoo zal je haar gezonder aanvoelen en er stralender uitzien.  

De SachaJuan Thickening Conditioner is de juiste aanvulling om te gebruiken bij de thickening shampoo. Je brengt hem aan na het wassen van het haar en laat hem een aantal minuutjes even goed intrekken. Let er wel op dat je het alleen aanbrengt in de lengtes van het haar en niet op de hoofdhuid. Conditioner is er echt om je haar(punten) te verzorgen, dus is altijd een voller product. Indien je dit dus wel op je hoofdhuid aanbrengt, zal je haar sneller vet worden.  

Kérastase Resistance Bain Volumifique Shampoo

Deze volumeshampoo van Kérastase is geschikt voor fijn 

en futloos haar. De shampoo heeft een verdikkend effect, laat het haar luchtig aanvoelen en zorgt voor langdurig volume. Tevens zorgt deze shampoo ervoor dat het haar zich van binnenuit opbouwt en het sterk en veerkrachtig maakt. Dit zorgt ervoor dat er zichtbaar meer volume ontstaat gedurende de dag, en gaat het statisch haar tegen. Ik krijg juist tijdens de koudere dagen echt extreem veel last van statisch haar, dus fijn dat deze shampoo dit ook tegengaat.

Moroccanoil Extra Volume Shampoo & Conditioner

Deze shampoo van Moroccanoil zorgt ervoor dat fijn en futloos haar er weer levendig uit ziet. De Extra Volume shampoo bevat antioxidantrijke arganolie en voedingsstoffen om het haar weer vol en levendig te maken en volume in het haar te brengen. Daarnaast zorgen deze ingrediënten ervoor dat het haar beter handelbaar is, zodat het gemakkelijk in model gebracht kan worden. We willen natuurlijk een partylook, die makkelijk in model gebracht kan worden, en langdurig blijft zitten. En deze shampoo en conditioner van Moroccanoil helpt hierbij!

Door het gebruiken van de Extra Volume Conditioner, vul je de werking van de shampoo goed aan en heb jij de ideale combinatie om te gaan voor een volumineuze partylook met een prachtige glans.

alle volumeshampoos

Kies voor de juiste haarverzorging

De kans is ontzettend groot dat je aan de weer gaat met allerlei tools bij het creëren van je partylook. Je haar drogen met de föhn, stijlen met de stijltang of krullen met de krultang. In ieder geval, een heleboel hitte, en wat is belangrijk bij het gebruiken van hitte? Een hittebeschermer! Deze komen in allerlei verschillende vormen en maten natuurlijk, maar kies er hierbij eentje die een werking heeft die jij belangrijk vindt. Ook voor de hittebeschermers zal ik er een aantal op een rijtje zetten, zodat duidelijk wordt wat een hittebeschermer wel niet allemaal doet. De meeste doen namelijk nog veel meer dan alleen beschermen tegen de hitte! Bijna alle hittebeschermers kun je op nat en droog haar aanbrengen, dus ook als je de next day je haar even wilt restylen, gebruik dan opnieuw je hittebeschermer.

Olaplex No. 7 Bonding Oil 30 ml

Deze Boinding Oil van Olaplex is echt life-saver als je struggelt met beschadigd, droog en pluizig haar. De olie herstelt en versterkt beschadigd haar zonder het te verzwaren (want na het gebruiken van een van de volumeshampoos willen we het vervolgens niet verzwaren met olie). Buiten dat deze geschikt is voor beschadigd haar, is het ook uitermate geschikt om steil haar minder statisch te maken, krullen te definieren, droog haar te voeden en de kleur langer mooi te houden. Het voelt bijna als een bijkomstigheid dat deze olie ook nog is een hittebeschermer is! Gebruik het product voor dat je begint met je styling, op nat of droog haar.

Waterclouds Instant Heat Protection Hairspray

Deze spray beschermt het haar tegen hitte van stylingtools en laat het haar niet zwaar aanvoelen. De haarspray is verrijkt met arganolie, Provitamine B5 en proteine. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat het haar mooi gaat shinen en geeft extra volume. Een goede aanvulling voor wanneer je bijvoorbeeld kiest voor de Waterclouds Volume Shampoo & Conditioner. Spray altijd vanaf ongeveer 20 cm van het haar zodat het product goed verdeeld wordt.

SachaJuan Styling Cream

Deze crème zorgt voor zijdezacht en glanzend haar en beschermt tegen de hitte van stylingtools. Deze is geschikt voor normaal, krullend en steil haar. Het helpt ook om pluis te gaan, dus mocht je wel of geen hittetool gebruiken, dat maakt niet uit. Je kan het ook aanbrengen in je haar om te zorgen dat het minder pluizig is. Het is dus naast een hittebeschermer, ook een fijn stylingproduct.

alle hittebeschermers

Buiten hittebeschermers zijn er natuurlijk nog veel meer producten die je als voorbereiding kunt gebruiken bij het stylen van je partylook. Er zijn verschillende stylingsprays die ervoor zorgen dat jouw partylook langdurig in model blijft.

Volume

Wil je gaan voor veel volume, kies dan voor een volume spray of poeder die je voor het stylen aanbrengt op de aanzet van je haar. Een fijne volumepoeder is de Biosilk Volumizing Therapy Texturizing, om direct volume te creëren bij fijn en dun haar. Breng dit aan op de aanzet van het haar, en zorg dat je het goed verdeeld zodat je overal volume hebt. Het fijne aan volumepoeder is dat je je haar gedurende de dag kan blijven voorzien van extra volume door eventjes kort je hoofdhuid te masseren.

Weet je niet wanneer je een poeder of een spray kunt gebruiken? Het grote verschil is dat een poeder het haar een stroef gevoel kan geven, als je dit niet fijn vindt kun je beter voor een spray gaan. Een spray geeft wel volume maar zal het haar niet stroef laten aanvoelen.

Anti-frizz

Heb je last van pluizend haar en weet je niet hoe je dit tegen kunt gaan? Kies dan voor of na dat je je haar in model gaat brengen voor een anti-frizz spray. Deze zal het haar zachter laten aanvoelen en een mooie glans over het haar geven. Sommige sprays breng je aan na het stylen van het haar, en sommige voor dat je je haar gaat stylen.

Heb je last van pluizend haar, en niet teveel zin om iets aan je haar te doen die dag, ga er dan voor eentje die je op handdoek droog haar aanbrengt. Zoals de Kérastase Discipline Anti-Pluis spray. Deze gaat pluis en kroes tot wel 72 uur tegen en werkt ook als hittebeschermer. Merk je ook dat je haar ontzettend gaat pluizen van vochtig weer, is dit ook een ideale oplossing.

Ben je opzoek naar een spray die extra glans geeft, en pluizen tegen gaat gedurende de dag? Dan is de milk_shake glistening spray een goede toevoeging aan jouw beauty-assortiment. Deze geeft namelijk glans, verwijdert statische elektriciteit en hydrateert. Deze breng je aan na het stylen van je haar.  

Haarmousse  

Het product wat ook altijd zorgt voor extra versteviging en een lange houdbaarheid is mousse. Haarmousse zorgt voor meer stevigheid en volume in het haar. Haarmousse is er ook voor verschillende haartypes.

Wil je bijvoorbeeld meer definitie in je krul, ga dan voor een mousse die geschikt is voor krullen. Een fijne mousse om krullen te stylen is de Moroccanoil Curl Control Mousse. Deze zorgt ervoor dat pluizende plukken verdwijnen, en laat je krullen er op zijn best uit zien. Wil je gaan voor extra versteviging, dan is de Goldwell Ultra Volume Top Whip zeer geschikt. Dit is namelijk een extra sterke volume mousse voor maximale versteviging en langdurig volume.

Gebruik de juiste tools voor jouw haartype

Hoe moet jou partylook precies eruit zien? Wil je gaan voor die salonwaardige blow-out, dan is de Revamp Progloss Blowdry Airstyler de tool waar jij voor moet gaan. Deze stylingtool geeft het haar prachtig volume, en met de juiste producten zal het heel de dag in model blijven.

Er zijn veel tools die jou de perfecte partylook geven, maar hierbij is het wel belangrijk om rekening te houden met je haartype. Heb je bijvoorbeeld kort haar, ga dan niet voor een hele grote fohnborstel maar kies er eentje die iets dunner is waardoor je je haar goed kunt stylen. Een geschikte tool voor korter haar is de B.R.U.S.H. 30mm. Deze borstel kun je dan goed om je haar draaien, waardoor je het gewenste resultaat kunt bereiken.

Ben je opzoek naar meer informatie over welke tool bij jou past? In deze blog vind je alle informatie over onze favoriete tools, met uitgebreide uitleg per tool!

Finishing Touch

Een van de belangrijkste onderdelen van het langdurig in model houden van jouw partylook is toch wel de finishing touch, namelijk een geschikte haarspray. Haarspray geeft namelijk meer fixatie en glans aan je haar en zorgt ervoor dat je haar extra lang in model blijft zitten. Ondanks alle volumeshampoos, poeders en spray je voor het stylen van je haar gebruikt, is een haarspray altijd een musthave om mee te eindigen. Die zet het kapsel vast en zorgt dat het heel de dag in model blijft.

Haarlak komt in verschillende sterktes. Als je twijfelt welke sterkte je moet gebruiken, moet je even bedenken wat je precies wilt bereiken met het gebruik ervan. Als je opgestoken haar of gekruld haar op zijn plek wilt houden, kies je voor een sterkere haarlak zoals de CHI Enviro 54 Firm Hold Hairspray. Deze verzwaart het haar niet, maar zorgt wel dat je haar de gehele dag in model blijft. Deze spray bestaat ook in een Natural Hold variant, welke geschikt is als je je haar alleen een dun beschermlaagje wil geven tegen bijvoorbeeld pluis.

alle haarsprays

De juiste partytools en producten bestellen bij JohnBeerens.com

Neem een kijkje op JohnBeerens.com voor alle bovenstaande producten en nog veel meer. Kom je er niet uit en wil je graag extra advies over producten die bij jou passen? Neem dan contact op met onze Beautycare. Onze beautyspecialisten zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar op: +31 (0)13 – 5 30 20 10 of via de mail bereikbaar via [email protected].

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje