04 Jun. 2019

Zonlicht en je haar!

Zon, zee en strand. We all  love it! Als het goed is, zorg je in de zomer extra goed voor je lijf. Je beschermt je huid met zonnebrandcrème tegen de schadelijke UV-stralen. Je pampert jezelf met allerlei lekkere hydraterende crèmepjes, after-suns en scrubs, om zo je grootste orgaan (de huid) te beschermen en verrijken. Maar besteed jij wel voldoende aandacht aan het beschermen van jouw haar tijdens de sunny days? In deze blog lees je hoe je jouw haar het best kan beschermen tegen de zon.

Deel dit artikel:

 

Wat doet zonlicht precies met je haar?

Je weet waarschijnlijk heel goed wat het effect van hitte tools is op jouw haarlokken. De zon is eigenlijk een non-stop föhn. Het haar is tijdens een zon, zee en strand vakantie (zomer) vaker blootgesteld aan hitte, UV-stralen en chloor-/zeewater. Je kunt je dus goed voorstellen wat voor impact dit op jouw haar heeft? Lees hier de meestvoorkomende gevolgen van de zomer op ons haar.

Wat zijn de gevolgen van de zon voor het haar?

1.Beschadigd en droog haar

Tijdens die heerlijke dagen waar je bijna elke dag lekker in je bikini op het strand ligt, heeft je coupe wel wat te verduren. De zon is fijn, maar het droogt je haar wel uit. In combinatie met andere factoren zoals, zee, zand, chloorwater en wind, kan dit zelfs tot haarbeschadiging leiden. Je kunt bijna stellen dat de zomer gelijk staat aan uitdroging van het haar en de huid. Dus ladies; hydrateer en bescherm je huid en je haar zo goed mogelijk!

2.Verkleuring haar

Ook op de kleur van je haar eisen zon, zee en chloorwater hun tol op! Deze factoren zorgen voor kleurrijke dagen in je leven. Maar je haarkleur heeft het er iets moeilijker mee. De kleur vervaagt sneller. Gedurende de summer-days zie je vaak dat het haar hierdoor minder glans heeft dan normaal.

bescherming voor gekleurd haar

3.Verbrande en droge hoofdhuid

Veel mensen denken dat het haar de hoofdhuid beschermt, maar dit is helaas niet zo. Je hoofdhuid verbranden, leidt vaak tot een droge/verbrande hoofdhuid. Dit kan een negatief effect hebben op de haarwortels. Gebruik daarom zo vaak mogelijk een hoed of een pet om het  huisje van je hersenen zo goed mogelijk te beschermen!

4.Gespleten haarpunten

Droog haar gaat meestal gepaard met gespleten haarpunten. Hoe droger het haar, des te minder elasticiteit er in het haar zit. Je haarlokken breken hierdoor makkelijker af bij het borstelen of stylen. De zon droogt het haar nog meer uit, waardoor je meer last hebt van gespleten haarpunten. Zorg dat je je haar intensief blijft voeden en hydrateren met de juiste haarverzorging. Een hele fijne en effectieve haarverzorging is de repairlijn van Waterclouds. Dit bestaat uit een doeltreffende shampoo, haarmasker en een argan herstelserum die het haar als herboren laat voelen.

5.Vette hoofdhuid

De warmte stimuleert de aanmaak van talg (huideigen oliën). Hierdoor zijn je haar en hoofdhuid sneller vettig. En we weten allemaal wat er gebeurt als het haar of de hoofdhuid greasy aanvoelen: we wassen het haar dan maar vaker! Heb je je haarlokken lief? Wees dan zo verstandig en was ze alsjeblieft niet te vaak! Probeer je aan maximaal 3x per week te houden. Te vaak je haar wassen droogt het haar juist uit.

6. Het haar voeden

Het optimaal voeden van je haar door middel van haar vitamines. OASE Hair Vitamins en Yummy Gums Hair & Beauty zijn bijvoorbeeld speciale vegan haarvitamines die zorgen voor prachtig lang, sterk en gezond haar en verkleinen bovendien het risico op haarbreuk. Doordat deze haarvitamines de haarstructuur verbeteren, groeit het haar sneller en voller, krijgt het een gezonde uitstraling en een mooie glans. Daarnaast voorkomen deze gummies haarbreuk, zodat het haar optimaal kan groeien. Voor het haar geldt: gezond van binnen, mooi van buiten!

Hoe bescherm je je haar beschermen tegen de zon?

Nu denk je: leuk al die gevolgen voor mijn haar tijdens die vakantie waar je al zo lang naar uitkijkt. No worries. Wij geven je een aantal tips om het haar goed te beschermen tegen de zon.

Tips om je haar te beschermen tegen de zon

1.Chemische haarbehandlingen

Laat chemische behandelingen vooral rond deze tijd links liggen. Hoe groot de verleiding ook is om je haarlokken van een nieuw zomerkleurtje te voorzien, adviseren wij toch om dit niet te doen tijdens of vlak voor je zomervakantie. Hetzelfde geldt voor chemische haarbehandelingen zoals, permanenten of straighten. Normaal kan je haar misschien wel tegen een stootje, maar in de zomerdagen is je haar extra droog en krijgt het haar het zwaar te verduren door deze behandelingen.

2.Hoed of sjaal

Naast het feit dat je er helemaal instagram ready bij loopt met een hoedje of een sjaal, beschermt het ook het grootste gedeelte van je haar tegen schadelijke UV-stralen. Bovendien zorg je er zo voor dat je hoofdhuid niet verbrandt. De perfecte oplossing voor een fancy look en een beschermd bolletje.

3.Vermijd hitte tools

I know! We willen tijdens de drukke en bruisende zomerdagen allemaal paraderen met onze perfecte lokken. Mooie krullen of prachtig steil haar heb je zo gedaan met een stijl- of krultang. Maar probeer deze hitte tools tijdens de wame zomerdagen te vermijden. Wil je krullen of golven? Vlecht je haar met een leave-in conditioner erin en slaap er een nachtje mee. Tadaah, je wordt de volgende ochtend wakker met prachtige  golven zonder dat je je haar hebt beschadigd. En laat je haar aan de lucht drogen i.p.v. met een föhn. Je wilt uiteindelijk niet met droge touwtjes rondlopen na de zomer.

4.Haarproducten tegen de zon

In de zomer is het heel belangrijk dat je de beste haarproducten gebruikt. Denk aan shampoo’s, haarmaskers, oliën en spray’s die UV-filters bevatten. Deze filters beschermen je haar tegen schadelijke UV-stralen. De Biosilk summer Therapy lijn is hier een goed voorbeeld van. Deze lijn kun je bij ons bestellen. Verder beschermt ook de Hair in the sun haircare van het befaamde merk SachaJuan het haar tegen verkleuring en UV-stralen. 

5.Verzorg en bescherm je haar met haarolie

Ga voor haaroliën die droog haar weer een boost geven. Denk aan ingrediënten zoals, arganolie en vitamine E. Ook belangrijk is dat de gekozen haarolie UV-filters heeft die het haar beschermen tegen beschadiging van de zonlicht.  Een voorbeeld hiervan is de Biosilk Summer Therapy Protective Haarolie. Deze olie beschermt het haar tegen schadelijke UV-straling. De kokosnootolie beschermt het haar, wanneer het is blootgesteld aan de zon. Zo ga je kleurverlies en uitdroging tegen. Daarnaast geeft de haarolie het haar een prachtige glans en wordt het haar intensief gehydrateerd! Deze haarolie is bij ons verkrijgbaar.

Hoe herstel je je beschadigd haar weer!

Soms is het niet anders en loopt je haar ondanks alle tips & tricks, toch schade op. The damage is done. Je wilt je haarlokken uiteraard zo snel mogelijk weer herstellen. Zorg ten eerste dat je met een schone lei start. Knip de haarpuntjes bij. Vervolgens ga je het haar flink in de watten leggen met haarmaskers/haarbehandelingen die het haar intensief voeden. Denk aan ons repair haarmasker van Waterclouds. Met ingrediënten zoals argan, en moringa olie worden de haarpuntjes maximaal verzorgd en gehydrateerd. Ook de CHI Argan Oil Haarmasker voedt het haar intensief. Dit haarmasker is ook verrijkt met argan olie en moringa olie. Oliën die het haar intens verzorgen. Het masker is verder ook rijk aan vitamine A en C. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je weerbarstig en beschadigd haar weer helemaal herstelt! Vergeet niet dagelijks een voedende serum of haarolie te gebruiken. Zo houd je het haar 24/7 gehydrateerd.

Prepare your hair for summer!

Wij hebben speciaal voor jou een aantal summer producten op een rijtje gezet, zodat jij er niet over na hoeft te denken welke producten je allemaal moet bestellen om je haar te beschermen tegen de zon. Dit hebben wij voor je gedaan. Deze zomerproducten zorgen ervoor dat je haar helemaal summer-proof is!

In het teken van de zon!

Deze haarverzorging tegen de zon is precies wat je nodig hebt om je haar maximaal te beschermen tegen de negatieve effecten van de zon. Zo ben je ervan verzekerd dat terwijl je van het zonnetje geniet, je haar goed beschermd is. Je zomer (en je haar;-))  kan niet meer stuk. Enjoy your summer beauty!

 

De beste zon haarverzorging kopen bij JohnBeerens.com?

Een goede haarverzorging is van groot belang als je je coupe wilt beschermen tegen de zon. Bij JohnBeerens.com koop je diverse soorten haarproducten van bekende merken zoals CHISachaJuan, Kérastase en Moroccanoil. Ben je benieuwd welke het beste bij jou past? Laat je dan adviseren door één van onze beauty care medewerkers.

Haarverzorging  aanbieding

Het grootste aanbod haarverzorging om je haar te beschermen tegen de zon vind je online bij JohnBeerens.com. Wil je de beste haarverzorging kopen voor de scherpste prijs? Dan zit je goed bij bij JohnBeerens.com. Bescherm je haar tegen de zon voor beste prijs!

 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje