Categorie navigatie:

Droge jeukende huid

 

 

Een droge jeukende huid is een veelvoorkomend verschijnsel. Wanneer de huid droog is, zal deze sneller gaan jeuken en kan het schilferig aanvoelen. Daarnaast kan een droge huid ook scheurtjes bevatten. Een droge huid ontstaat namelijk wanneer er een tekort is aan vocht en een vetlaagje. Omdat het in de wintermaanden een stuk kouder is, is het belangrijk om de huid goed te verzorgen. In de winter verliest de huid namelijk meer vocht waardoor de huid sneller uitdroogt en gaat jeuken. Dat geldt ook voor de lippen. De lippen drogen sneller uit tijdens het vriesweer waardoor de lippen last kunnen krijgen van scheurtjes.


Om te voorkomen dat de huid gaat uitdrogen en jeuken, is het belangrijk dat de huid goed wordt verzorgd. Het is belangrijk dat het hele lichaam wordt verzorgd. Om het lichaam optimaal te verzorgen, is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken die passen bij het onderdeel van het lichaam. Zo kunnen de handen het beste worden verzorgd met behulp van een goede handcrème. De voeten kunnen het beste worden verzorgd door regelmatig een voetscrub aan te brengen en vervolgens te verzorgen met een voetenbalsem. Op de grotere vlakken van het lichaam kan een lichaamsscrub en een bodycrème worden gebruikt, maar het gezicht vraagt echter om een specifiekere verzorging. Zo is het belangrijk om het gezicht dagelijks goed te verzorgen met een goede crème en om extra aandacht te besteden aan de huid rond de ogen en de lippen. Door het gezicht optimaal te verzorgen, zal de vochtbalans van de huid op peil blijven en kan de huid niet uitdrogen en gaan jeuken.

 

  • Kies altijd voor verzorgingsproducten die passen bij het huidtype. Zo verkrijgt u het beste resultaat.

  • Gebruik zowel in de winter als in de zomer dagelijks een dag en/of nachtcrème. Ons gezicht wordt dagelijks blootgesteld aan factoren van buitenaf dus het is belangrijk om de huid constant te verzorgen en te hydrateren.

  • Kies altijd voor een crème met een UV-filter. Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan UV-stralen waardoor het enorm belangrijk is om onze huid hier tegen te beschermen.

  • Een jeukende huid kan ook ontstaan op de hoofdhuid. Vaak gaat dit gepaard met schilfers. Kies dan altijd voor een milde shampoo en gebruik af en toe een haarmasker om zowel de hoofdhuid als het haar te verzorgen.

  • Vitaminen zijn belangrijk, zeker als de R in de maand zit. Wanneer u niet genoeg vitaminen binnen krijgt, kunnen supplementen zeker een oplossing bieden. De huid is automatisch gezonder en minder droog als het lichaam gezond is.

John’s tips:

  • Om de huid optimaal te verzorgen en te verwennen, zijn de Janzen Body producten een echte aanrader. Er zijn verschillende lijnen met ieder een eigen geur waardoor het lichaam van A tot Z kan worden verzorgd.

  • Een goede gezichtsbalsem voor een droge en jeukende huid is de Balm Balm Fragrance Free Face Balm. Deze balsem is vrij van parfum, uitermate geschikt voor een droge en gevoelige huid en is 100% organisch.

  • Gebruik voor de ogen altijd een aparte oogverzorging. De Vetia Floris Lifting Eye Gel is een zachte en verkoelende gel die donkere kringen vermindert en de huid rond de ogen verzorgt, hydrateert en gladder maakt.