Mooie huid tips

Een vraag dat heel vaak gesteld wordt is: “Hoe krijg je een mooie huid?”. Bij het krijgen van een mooie gezonde huid speelt voeding en goed passende cosmetica een belangrijk rol en dit is nog niet bij iedereen bekend. Verkeerde voeding zorgt voor bijvoorbeeld overgewicht en ziektes, maar ook voor huidproblemen. Als je huidproblemen hebt heeft het gebruik van allerlei huidcrèmes en lotions geen zin, omdat het de tekort aan voedingstoffen niet oplost. Bij de vraag “Hoe krijg ik een mooie huid?” is het antwoord dus heel simpel. Een mooie huid van binnenuit begint met een balans tussen gezond eten en een passende gezichtsreiniging routine. 

Het is natuurlijk niet geheel onvoorspelbaar dat er in het beauty-dieet veel kleurrijke groenten en fruit, water, vis en mager vlees, volkoren pasta’s en noten onmisbaar zijn. Vermijd suiker! Suiker is heel schadelijk voor een mooie gezichtshuid, omdat het de collageen aantast wat voor de stevigheid zorgt. Voeding voor een mooie huid is dus heel belangrijk. Door echt gezond te eten worden huidproblemen minder en gaat het huid stralen.

Een mooie huid krijgen hangt niet alleen af van voeding, maar ook het reinigen van het gezicht is belangrijk. Gedurende de dag hopen make-up, vuil en vet op het gezicht op. Zorg ervoor dat het gezicht elke avond goed gereinigd wordt. Gebruik voor het reinigen van het gezicht een make-upremover om het make-up af te halen. Gebruik voor het reinigen van het gezicht, producten dat bij je huid past. Een te sterk middel kan de natuurlijke vetten van het gezicht laten verdwijnen. Voor een mooie huid is voeding dus belangrijk, maar ook een goed passende reinigingsroutine. 

  • Gebruik reinigingsproducten die bij de gezichtshuidtype past. 
  • Gebruik af en toe een masker. Het zorgt ervoor dat er vocht en warmte vastgehouden wordt door het huid. Dit zorgt voor een betere doorbloeding waardoor het huid gladder wordt. 
  • Drink voldoende water. 
  • Gebruik een zonnebrandcrème om de schadelijke invloeden van Uv-stralingen tegen te gaan. 
  • Eet voldoende fruit, groente en noten.
  • Gebruik parfumvrije en huidvriendelijke make-up merken.

 

John’s Tips:

  • Clearskin lijn van Dr. Van der Hoog. Deze producten zijn samengesteld op een natuurlijke, dermatologische basis en zijn geschikt voor de gevoelige huid. Speciaal voor de vette en onzuivere huid. 

    Product wordt toegevoegd aan shoppingbag