Onzuivere huid tips

Voordat een onzuivere huid gevoed wordt, dient de huid eerst goed gezuiverd te worden. Bij een onzuivere huid is dit heel belangrijk. Een reden voor onzuivere huid is de talgproductie. De talgproductie kan overuren draaien wat resulteert in een vette huid en verstopte poriën. Het is dus belangrijk om de poriën schoon te houden en de huid twee keer per dag te reinigen met een milde reiniger of een reiniger voor gevoelig huid. Gebruik geen producten met SLS! Producten met agressieve ingrediënten strippen de natuurlijke oliën van de huid. De huid merkt dit uiteraard en daarom gaat de huid meer talg aanmaken. Het is ook belangrijk om af en toe scrubs te gebruiken. Tijdens het scrubben verwijder je dode huidcellen en vuil van het gezicht en voorkom je verstopte poriën, mee-eters, puistjes en andere onzuiverheden. Vermijd daarnaast suiker, tabak, alcohol en varkensvlees; deze voedingsmiddelen hebben schadelijke effecten voor de huid. Suiker bijvoorbeeld is schadelijk voor de collageenvezels, waardoor de stevigheid van de huid vermindert. 

Het genoeg binnen krijgen van bepaalde vitamines is ook belangrijk. Vitamine M bijvoorbeeld, is een foliumzuur en deze zorgt ervoor dat ontstekingen, zoals puistjes, tegen worden gegaan. Vitamine C is een antioxidant. Antioxidanten zorgen ervoor dat de afvalstoffen van de huid verwijdert wordt. De huid wordt sterker en komt weer in balans. Deze twee vitamines helpen bij de zuivering van de huid. 

Het verzorgen van de huid is dus heel belangrijk. Bij een vette huid moet de huid goed gezuiverd worden met een cleanser. Gebruik een toner om de restjes te verwijderen. Het is daarnaast belangrijk om de juiste gezichtscrème te gebruiken om de talgproductie in balans te houden. Bij een gevoelige huid moet de huid met een cleansing milk gereinigd worden. Omdat de huid ook gevoeliger is, is het belangrijk om producten te gebruiken speciaal voor gevoelige huid. 

  • Gebruik reinigingsproducten zonder agressieve ingrediënten 
  • Gebruik af en toe een masker. Het voorkomt vertopte poriën, mee-eters, puistjes en andere onzuiverheden  
  • Drink voldoende water 
  • Gebruik parfumvrije en huidvriendelijke make-up merken 
  • Reinig de huid goed voor en na het gebruik van make-up

 

John’s tips: 

  • Gebruik Darphin Blemish Cleansing Gel. Deze gel zuivert de huid en zorgt ervoor dat puistjes uitdrogen en verdwijnen. Dit product is ideaal voor de vette onzuivere huid. 

Product wordt toegevoegd aan shoppingbag