Tips om haar op te steken

Het haar opsteken is natuurlijk altijd mooi en ziet er stijlvol uit. Het is ook perfect voor het verbloemen van een bad hairday. Hier een paar goede tips waarmee je jouw haar stijlvol en elegant kan opsteken zodat je op iedere gelegenheid perfect voor de dag kunt komen.   

  • Steek het haar niet te strak op. Het haar kan hierdoor sneller breken doordat het wordt afgeklemd door strakke elastiekjes en speldjes. Bovendien is een lossere updo helemaal van nu. Het is daarnaast niet té gekleed, en dus ook perfect voor overdag. Maak eens een los rommelig knotje dat je vastzet met een elastiekje en een paar schuifjes. Simpel maar toch stijlvol! 
  • Heb je slap haar en wil je toch graag jouw haar opsteken? Doe wat haarspray of styling dust op de aanzet van het haar voor extra stevigheid! Ook een product dat het haar meer body en textuur heeft zorgt ervoor dat het haar mooi blijft zitten. 
  • Heb je lang, dik haar? Steek het dan niet meteen na het wassen op. Wacht tot het droog is of steek het op als het een paar dagen eerder gewassen is. Dan is het haar minder zwaar. Probeer ook eens half opgestoken haar, waarbij je de zijkanten van het haar opsteekt, en jouw lokken aan de onderkant los laat hangen. Dit is perfect voor een day look dus. En om de look af te maken, is het mooi om de lange lokken te krullen. Dit kan worden gedaan met behulp van een goede krultang. Borstel de krul uit voor mooie golven.  

 

John’s tips: 

  • Meestal komt er, als u uw haar opsteekt, wel haarlak bij kijken. Het is belangrijk dat je niet te veel haarlak gebruikt omdat dit slecht is voor jouw haar, maar voor de stevigheid is een goede haarlak essentieel. Houd de spray altijd zo’n 20 cm afstand van het haar en kies voor een strong hold, zoals de Waterclouds Big Ass Can Fixing Hairspray Strong. Deze maakt het haar stugger maar is wel perfect voor het fixeren van een opgestoken look. Een natural hold houdt het haar flexibeler maar is daarnaast erg geschikt voor wat losser opgestoken haar. Een goede haarspray met een natural hold is de Biosilk Finishing Spray Natural Hold.  
  • Kijk eens naar de haarsprays van CHI. Voor iedere gewenste look is er wel de geschikte spray, van flexibele hold tot ultra sterke hold, voor meer volume, voor extra bescherming tegen hittetools en met een glanzende of matte finish. Perfect dus om opgestoken haar de gehele dag in model te houden.

Product wordt toegevoegd aan shoppingbag