Categorie navigatie:

Tips om uw haar sneller te laten groeien

Merendeel van de vrouwen zou graag willen dat haar haar sneller groeit. Omdat het tijd is voor iets nieuws of omdat het voor sommige nooit lang genoeg kan zijn. Vaak is het zo dat het haar wel langer groeit, maar dat het haar door verschillende redenen afbreekt waardoor het qua lengte niet langer word. Dit probleem ligt dan niet bij de haarwortel, maar in de vaak poreuze en beschadigde punten. Wil je ook langer haar? We hebben speciaal voor u alle tips die de haargroei kunnen bevorderen of afbreken kunnen verkomen op een rijtje gezet. Hierdoor kun je zonder problemen je haar laten groeien!

 

  • Eet proteinerijk voedsel zoals vis, eieren, fruit, groenten.

 

  • Zoals sommige misschien al weten is het, ook zeker niet onbelangrijk, dat je met welke shampoo dan ook het haar niet te vaak wast. Wanneer je het haar wast worden de natuurlijke oliën verwijderd. Deze natuurlijke oliën beschermen het haar tegen invloeden van buitenaf. Ons advies is om het haar niet vaker dan 2 keer per week het haar te wassen. Is je haar zo gewent aan het om de dag of zelfs elke dag wassen dat het binnen no time vet is, probeer het dan zo lang mogelijk uit te rekken.  Hierdoor zal het haar er langzaam aan wennen en minder snel vet worden.

 

  • Tijdens uw wasbeurt kunt u uw hoofdhuid masseren. Een heerlijk idee natuurlijk! Daarmee bevordert het de bloedsomloop en heeft u meer kans dat het haar wat voller wordt.

 

  • Heeft u uw haar gewassen en wilt u het uitkammen? Doe dat dan voorzichtig en kam vanaf de punten naar boven. Zo voorkom je klitten en zorg je ervoor dat het haar niet wordt afgebroken.

 

  • Drink veel water. Daar wordt het haar sterk en gezond van en groeit het sneller.

 

John’s tips:

 

 

  • Voorkom dat het haar afbreekt door het gebruik van schadelijke haarelastieken. De invisibobble voorkomt haarbeschadigingen.

 

  • Gebruik een sulfaatvrije shampoo. Een goede vriendelijke reiniging is nodig om de haarwortels goed te laten functioneren, een hoofhuidvriendelijke variant is te adviseren

 

  • Bescherm het haar voor het gebruik van een warmte apparaat met bijvoorbeeld de CHI Silk Infusion. Hierdoor bied je het haar de optimale bescherming waardoor het in goede conditie blijft.

 

  • Ruil uw katoenen kussensloop in voor een satijnen kussensloop. Een satijnen kussensloop zorgt ervoor dat het haar minder snel afbreekt.