Tips tegen pluizig haar

Hoe vervelend is het wanneer je haar ontploft en pluizig is? Juist, heel vervelend! Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om dit te verkomen. Hieronder hebben we een aantal tips opgesteld voor pluizig haar. 

 • Het proces begint al onder de douche. Zorg dat je een intensief verzorgende en hydraterende shampoo gebruikt. Sluit dit af met een conditoner of beter nog masker van dezelfde lijn. Hierdoor word het haar voorzien van vocht waardoor het pluizen zal verminderen. Nadat je het masker hebt uitgespoeld is het belangrijk om het haar met koud water na te spoelen. Hierdoor sluiten de haarschubben waardoor je uitdrogen voorkomt. Probeer ook op andere momenten de temperatuur  in de douche zo laag mogelijk te houden. 
 • Nadat je je haar gewassen hebt is het belangrijk om te beginnen met een verzorging die het haar ontwart, hierna is het mogelijk om met een professionele borstel het natte haar te ontwarren. Mocht dit voor jou geen noodzaak zijn kun je het beste wachten met borstelen tot het droog is. 
 • Vervolgens kun je een zijde of een anti frizz product gebruiken om het haar te voeden en/of te beschermen tegen hitte. Deze producten zijn vaak vochtregulerend waardoor het pluizen verminderd.  
 • Om het haar ten slotte te beschermen tegen invloeden van buitenaf kun je het beste gebruik maken van een fixerende haarlak
 • Droog je haar niet te ruw. Maar knijp het als het ware uit, door middel van je handdoek om je haar wikkelen en rustig je haar uit knijpen.

   

  John’s tips: 

  • Ben je op zoek naar intensief hydraterende producten? Ga dan voor de Moroccanoil Hydrating Box. Deze producten zullen het haar hydrateren, verzorgen en herstellen. De Moroccanoil Hydrating conditioner en het masker zijn beide voorzien van arganolie. 
  • Om het haar na een wasbehandeling een intensieve nabehandeling te geven maak je gebruik van de 12 Benefits. Dit is een treatment met 12 voordelen die de haarkwaliteit beschermen en verzorgen. Het haar word hierdoor anti statisch en pluizen verdwijnt. 
  • Wanneer je het haar ontward met een hoogwaardige kwaliteitsborstel zul je merken dat het haar minder beschadigd, en dus minder pluist. Neem de Rock & Ruddle, deze borstel laat klitten makkelijk verdwijnen. Het haar word tijdens het gebruik van deze borstel niet beschadigd en door het verspreiden van natuurlijke oliën glanst het volledige haar. 
  • Wanneer je het haar droogt met een fohn merk je vaak dat het haar puizig word. Diva heeft een nieuwe fohn uitgebracht met een vernieuwende formule. De Diva Professional Styling Fohn Genesis Digital is voorzien van MAC Technologie. Dit betekend dat de Genesis fohn het haar voorziet van Macadamia olie, Argan olie en keratine. Ook is de de Genesis fohn voorzien van Ionic Technology, die zorgt ervoor dat positive ionen in het haar geneutraliseerd worden. Deze bijzondere technologieën zorgen ervoor dat het haar een mooie glans krijgt, zacht word en pluisvrij is.

  Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje