Categorie navigatie:

Tips voor vet haar

Elk haartype wordt uiteindelijk vet, maar sommige mensen zouden het liefst elke dag het haar wassen. Heeft u snel last van vet haar? Bekijk dan zeker eens de onderstaande tips voor vet haar:

 

  • Was het haar niet iedere dag, hierdoor worden de talgklieren gestimuleerd en wordt het haar alleen maar sneller vet. Probeer het eens om de dag te gaan wassen. Was grondig met shampoo en herhaal dit wanneer nodig en spoel goed uit. Gebruik conditioner vervolgens alleen in de lengten en puntjes van het haar. Gebruik daarnaast zo min mogelijk (vette) stylingproducten om het haar zo lang mogelijk vetvrij te houden.

 

  • Droogshampoo helpt voor een extra dagje fris en vetvrij haar, zonder het daadwerkelijk te wassen met water. De poeder substantie moet worden aangebracht bij de aanzet en worden doorgekamd. Verschillende scheidingen maken helpt om het goed te verspreiden. Het poeder neemt vettigheid op en zorgt voor een frisse matte look van het haar. Gebruik niet te veel poeder om een witte waas te voorkomen.

 

  • Het haar wordt vet door talg, wat door de hoofdhuid wordt geproduceerd. Door borstelen, kammen, er doorheen gaat met je vingers of door de wind of sporten wordt de talg verspreid door het haar en wordt het (sneller) vet. Borstel dus 1 keer per dag en probeer niet te veel door het haar te gaan om te voorkomen dat het haar sneller vet wordt.

 

  • Let op producten die uw haar verzwaren zoals wax, serums en leave-in conditioners. Deze zijn bedoeld om het haar te voeren en hydrateren, maar kunnen fijn haar juist verzwaren en vetter maken. Gebruik conditioners en haarmaskers alleen in de punten en lengten van het haar en vermijd de hoofdhuid.

 

John’s tips


  • Het haar minder wassen kan lastig zijn wanneer uw haar er snel vet uitziet. Niemand wil natuurlijk onverzorgd haar. Toch is minder gaan wassen dé manier om minder snel vet haar te krijgen. Gebruik een droogshampoo zoals Biosilk Dry Clean Shampoo of Waterclouds Dry Clean Hairspray om ook tussen wasbeurten door het haar er fris en schoon uit te laten zien.

 

  • Zorg bij snel vet wordend haar voor een shampoo met een lichte formule, of speciaal voor fijn haar. Deze shampoo en conditioners verzwaren het haar niet waardoor het er minder snel vet uit zal zien.

 

  • Probeer eens een diep reinigende shampoo of treatment om het haar te ontdoen van vuil. De Argan Velvet Velvety Shampoo zorgt voor een intensieve reiniging van het haar en is vooral nuttig voor mensen die veel haarproducten gebruiken of vaak zwemmen. Alle onzuiverheden en vuilrestjes worden uit het haar verwijderd. 

 

  • Biosilk Clarifying Treatment heeft een zachte, milde werking voor het haar en verwijdert al het vuil en productrestjes uit het haar. Hierdoor is het haar weer 100% schoon en kan het haar niet snel vet worden door talgresten en productresten die in het haar blijven steken.