Tips voor dun haar

 

 

Vaak weten mensen niet wat ze met dun of futloos haar moeten doen. Het is niet altijd eenvoudig om volume in het haar te creeren of om het kapsel naar eigen keuze te verkrijgen. Gelukkig zijn er genoeg tips die er voor zorgen dat futloos haar al snel verleden tijd is!

 

  • Zorg dat de kapper het juiste model in het haar knipt. Laagjes laten het haar vaak voller lijken dan haar dat in één lengte is geknipt. Er kan dan ook makkelijker volume in het haar worden aangebracht met stylingproducten. Uw kapper kan u hier goed in adviseren!

 

  • Kies voor een volume shampoo en conditioner, of verzorgingsproducten speciaal voor futloos en dun haar. Op die manier zorgt u al voor een extra volume boost en voorkomt u verzwaard haar.

 

  • Om te voorkomen dat het haar zwaarder en slapper wordt, is het belangrijk om conditioner en haarmaskers enkel in de punten te gebruiken en niet op de hoofdhuid. Begin dus pas onder de oren. Werk vervolgens naar de punten toe.

 

  • Dun haar is erg kwetsbaar. Nat haar borstelen is voor geen enkel haartype een goed idee. Wrijf het haar ook niet droog met een handdoek. Knijp en dep het haar voorzichtig droog.

 

  • Om het haar meer volume te geven zijn verschillende stylingproducten ideaal. Denk bijvoorbeeld aan een mousse, volume sprays en ‘root lifters’. Deze laatste brengt u aan bij de haaraanzet en lift op die manier de haren vanaf de wortels. Door mousse of volumespray in het haar aan te brengen en het haar te föhnen geeft u het haar een volumeboost.

 

  • Krullen of golven in het haar zorgen voor meer volume en textuur. Kies een goede krultang in het gewenste formaat en fixeer de krullen met goed met haarspray. Door te borstelen krijgen de krullen een golvend effect.

 

  • Volume poeder is een ideale oplossing en geeft zelfs dun en futloos haar opvallend meer volume.

 

 

John’s tips:

 

 

  • Met een goede haarmousse kunt u het haar voller laten lijken. Biosilk Silk Mousse is perfect voor dun haar door de lichtgewicht formule. Breng de mousse royaal aan op handdoekdroog haar en verdeel deze gelijkmatig. Föhn het haar vervolgens droog. Door de lokken op te tillen tijdens het föhnen zorgt u voor meer volume.

 

  • Om het haar een volumeboost te geven zijn er ook verschillende sprays zoals de CHI Volume Booster en Biosilk Root Lifter. De Volumizing Root Lifter kan worden gebruikt op zowel nat of droog haar en kan worden aangebracht bij de aanzet om meer volume te creëren óf voor volledig volume.

Product wordt toegevoegd aan shoppingbag