Categorie navigatie:

Tips voor gezond haar

We zien allemaal de prachtige plaatjes op internet voorbij komen van vrouwen met prachtig glanzend haar. Dat willen wij ook! Maar hoe zorg je ervoor dat je haar gezond word en vooral ook blijft? Natuurlijk is het zo dat op al die perfecte foto’s vaak het een en ander vooraf is gegaan. Vaak is het haar bewerkt met een stylingtool. Nu denken sommige misschien dat geen optie is omdat ze het haar niet willen beschadigen. Echter, wanneer je de juiste beschermingsproducten gebruikt kan het weinig schade aanbrengen. Hieronder volgen verschillende tips om gezond haar te krijgen, hoe je het haar moet voeden en welke producten je het best kunt gebruiken wanneer je toch graag een stylingtool wilt gebuiken.

 

  • De juiste voeding begint bij de wasbehandeling, gebruik wanneer je het beste wilt voor je haar, altijd een professionele shampoo. Deze zijn extreem geconcentreerd waardoor het haar intens gevoed word. Je wast het haar altijd twee keer met een kleine hoeveelheid shampoo. De eerste keer om het haar te reinigen en de tweede keer om het haar te verzorgen. Was het haar liever niet meer dan twee keer per week om de natuurlijke oliën en vette te behouden. Sluit de wasbehandeling altijd af met een bijpassende conditioner of een masker.

 

  • Wanneer het haar er slecht aan toe is en er veel gespleten haarpunten aanwezig zijn, moet je er echt aan gaan geloven. Je zult, het liefst zo snel mogelijk, een afspraak moeten maken bij de kapper. Vraag duidelijk wat eraf moet om het haar weer gezond te krijgen. Zo kom je niet voor verassingen te staan. Wanneer je te lang wacht met een kappersbezoek zullen de haarpunten verder splijten. Wanneer dit gebeurd word het alleen maar erger en zul je uiteindelijk alleen maar mee lengte af moeten knippen om het haar weer gezond te krijgen.

 

  • Zorg dat wanneer je het haar uitkamt je dit met beleid doet. Het is belangrijk dat er niet aan het haar word getrokken tijdens het ontwarren. Om dit te voorkomen kun je een leave-in conditioner en/of een professionele borstel gebruiken. Het haar zal hierdoor niet afbreken en er glad en glanzend uitzien.

 

John’s tips:

 

  • Voor glad en glanzend haar gebruik je de complete Chi Argan Oil lijn. De exotische mix van argan olie en moringa olie verzorgd droog, dof en beschadigd haar. De combinatie van de verschillende producten versterken elkaar waardoor je een uitmuntend resultaat kunt behalen.


  • Om je haar een echte oppepper te geven kun je op het haar een keratine behandeling aanbrengen. De KHS intensive repair system is een keratine behandeling die zwak, zwaar beschadigd, dof of broos haar weer herstelt.

 

 

  • Het stijlen zelf kun je het beste doen met de Diva Professional Genesis Digital stijltang. Deze stijltang is voorzien van MAC Technologie: Macadamia olie, Argan olie en keratine. Hierdoor word je haar tijdens het stijlen optimaal beschermt en verzorgd.