Advies over Krultangen

Advies over krultangen

Krultangen, je hebt ze in allerlei soorten en maten. Wanneer je een krultang gaat kopen is het goed om een aantal dingen te overwegen. Jouw haartype en haarlengte zijn hier namelijk van invloed op. Bij JohnBeerens.com krijgen we vaak vragen als: Wat is een goede krultang? Welke krultang moet ik kiezen? Hier is geen universeel antwoord op te geven. Het ligt namelijk volledig aan jouw wensen en haartype. We geven je graag een aantal tips voor het kiezen van de beste krultang voor jouw haar!

Dikte van de krultang

Ten eerste is de dikte van de staaf van de krultang een belangrijke eigenschap. Onthoud goed: hoe dikker de krultang, des te losser de krullen worden. De dikte van een krultang wordt vaak aangegeven met millimeters of inches. 1 inch is ongeveer te vergelijken met 25 mm. We maken onderscheid tussen dunne en dikke krultangen. Een normale krultang is ongeveer 1 inch. Dit is dan ook een van de meest voorkomende maten.

Dikke krultang

Wil jij graag een grovere, lossere krul, dan is een dikke krultang misschien wel iets voor jou. Doordat de diameter waar jij je haar mee krult groter is, ontstaat er een grovere krul. Hou er rekening mee dat een grotere krul vaak iets sneller uitzakt dan een strakke krul. Kies je voor een krultang boven de 1 inch, dan beschouwen we dit als een dikke krultang. Door het ruime assortiment van dikke krultangen zijn er zowel krultangen van 1.25 inch te vinden maar ook tot wel bijna 2 inch. Wil jij in plaats van krullen een slag of golvend haar creëren? Ga dan voor een zo dik mogelijke krultang.

Normale krultang

Krultangen met een diameter tussen rond de 1 inch vallen onder de normale krultangen. Deze krultangen zijn ideaal om natuurlijke maar toch gevormde krullen te maken. Een krultang met een normale dikte rond de 1 inch is geschikt voor ieder haartype en voor verschillende haarstijlen. 

Dunne krultang

Een dunne krultang is kleiner dan 1 inch. De krultang maakt strakkere krullen die voor een volle bos krullen zullen zorgen. Er wordt vaak aangeraden om een smallere krultang te gebruiken wanneer je lang, glad en of zwaar haar hebt. Deze haartypes zorgen vaak dat krullen sneller uitzakken. Het kiezen voor een dunne krultang kan daar een goede oplossing voor zijn. Ook in de dunne krultangen zit veel variatie qua diameter.

Vorm van de krultang

De vorm van krultang kan ook erg verschillen bij krultangen. We kennen allemaal de klassieke krultang, met een rechte staaf. Maar er zijn ook krultangen die in breedte aflopen. Deze worden kegelvormige krultangen of cone krultangen genoemd. Ben je op zoek naar een krultang die rechte krullen maakt, kies dan voor een rechte dunne of dikke krultang. De cone krultang loopt vanaf het handvat smaller naar de punt toe. Hierdoor ontstaat er bij de aanzet een bredere krul, en loopt deze smaller en strakker af. Oriënteer je goed op de mogelijkheden van krultangen in combinatie met de vorm. Zo weet je precies welk resultaat je kan verwachten de vorm krultang die je kiest.

Klem of geen klem

Alsof dit nog niet genoeg overwegingen waren is het ook belangrijk om de keuze te maken tussen een krultang met, of zonder klem. De eerste krultangen op de markt waren krultangen met klem. Dit is een handige toevoeging aan de krultang omdat de klem het haar op zijn plek houdt. Hierdoor hoef je het haar niet zelf vast te houden wat zorgt voor een gecontroleerde beweging tijdens het draaien. Daarnaast zorgt het er voor dat je je hand niet bij het warme gedeelte van de tang hoeft te houden, wat kans op verbranding tegengaat. Een nadeel van de klem is dat het soms voor knikjes in de krul kan zorgen. Vooral bij het begin van de haarpunten kan er een kleine knik in het haar ontstaan wat als storen kan worden ervaren.

Een krultang zonder klem wordt ook steeds populairder. Hierbij moet je het haar zelf vasthouden aan het begin van de tang. Hierdoor is de kans op verbrandingen groter. Als oplossing zijn hier speciale handschoentjes voor. Deze zijn ook los te bestellen via deze pagina. Een krultang zonder klem zorgt er voor dat je zelf in de hand hebt hoe je de krul om de staaf beweegt. Daarnaast zullen er geen knikjes in het haar ontstaan.

Keramische krultang

Een Keramische krultang geleid warmte goed waardoor de warmte evenredig over de tang verdeeld wordt. Dit zorgt ervoor dat de tang het haar minder beschadigd dan een reguliere tang. Een Keramische tang is daarnaast erg stevig en van hoge kwaliteit waardoor deze lang mee zal gaan. Ook warmt de tang extra snel op.

Roterende Krultang

Een roternede krultang is een echte luxe tool, hij doet namelijk het werk voor je! Je klemt een pluk haar in de tang en drukt op de knop tot het hele haar is ingerold, houd dit even zo vast en laat vervolgens de tang los. Je hebt binnen no time mooie krullen. Je kunt de knop ook eerder loslaten om alleen de onderkant van je haar te krullen. 

Warmte van de krultang

Net zoals bij een stijltang, kan een krultang ook erg verschillen in warmte standen. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt waardoor je makkelijk kan zien welke warmtestand het beste bij jouw haar aansluit.

180 graden:     Dun, fijn, beschadigd, ontkleurd of poreus haar

200 graden:     Normaal haar

220 graden:     Dik, gekruld of kroes haar

Het is belangrijk dat er rekening gehouden wordt met de hitte van de krultang en het haartype dat jij hebt. Niet ieder haartype kan dezelfde hitte aan. We raden het dan ook aan om altijd een hittebescherming te gebruiken voorafgaande het krullen van het haar. Bij JohnBeerens.com vind je verschillende hittebeschermers van verschillende merken, je vind ze hier

Merk krultang

Bij JohnBeerens.com staat kwaliteit voorop. Welke krultang je dan ook op het oog hebt, het zal altijd een krultang van hoge kwaliteit zijn. We werken enkel met de beste merken zoals CHIISOJosé Eber en Ogé Exclusive om zo een breed en kwalitatief assortiment te kunnen bieden.

Een van de meest geliefde krultangmerken is José Eber. José Eber is een merk dat zich al meerdere malen bewezen heeft op het gebied van haarstylingtools. De krultangen zijn van hoge kwaliteit en beschikbaar in verschillende formaten. Naast krultangen heeft José Eber ook een aantal stijltangen en föhns.

Een ander merk dat veel verschillende krultangen in haar assortiment heeft is ISO. De meest bekende krultang van ISO is de ISO Twister. Deze krultang heeft geen klem en is beschikbaar in meerder diameters. De ISO Twister is er in zowel krultangen met normale diameters als kegelvormige tangen.

Het merkenaanbod van JohnBeerens.com is erg breed waardoor er zeker een krultang bij zit die jou zal bevallen. Onze merken zijn uitgekozen op basis van kwaliteit. Zo bieden we jou alleen de beste krultangen!

Beautycare

We hopen dat we je met deze informatie en adviezen hebben kunnen helpen bij het maken van een keuze. Mocht je toch nog vragen hebben over de aanschaf van een goede krultang, of een vraag hebben over een specifiek type krultang, dan staat ons Beautycare team altijd voor je klaar. Ons team geeft jou graag persoonlijk advies bij het kiezen van een stijltang. Het Beautycare team is bereikbaar via e-mail op [email protected] en via de telefoon op +31(0)13 530 2010.

Lees meer

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje