Bij besteding vanaf €65,- ontvang je gratis Vitavoo haarvitamines cadeau t.w.v. €49,-

17 Apr. 2020

7x tips voor een frisse en stralende (lente)huid

De lente is al aardig voelbaar en zichtbaar! De eerste zonnestraaltjes, bloesem aan de boom en vogeltjes die vrolijk tjilpen. De lente staat voor een fris en nieuw begin. Ook de huid verdient wat extra aandacht nu, zodat je deze lente en zomer een mooie, egale en stralende huid hebt! Lees in onze blog hoe jij de perfecte lentehuid bereikt!

Deel dit artikel:

Alles over de huid

Een mooie huid, voor sommige mensen heel gewoon, voor anderen een droom die heel ver weg lijkt. Toch betekent een mooie huid gek genoeg niet altijd dat de huid gezond is. Factoren van binnen- of buitenuit kunnen de huid irriteren zonder dat je het (nog) ziet. Het effect hiervan uit zich pas later door bijvoorbeeld huidveroudering, verslapping, pigmentvlekken of contacteczeem. Het is dus voor iedereen belangrijk om goed voor de huid te zorgen en haar zo min mogelijk te irriteren. Zo blijft je huid langer strak en word je mooier oud. Je kunt het vergelijken met mensen die veel suiker eten, ze houden een mooi figuur en voelen zich goed tot de bacteriën in de darmen het ineens zat zijn en zich gaan verzetten. Het gevolg, buikpijn, een slechtere huid, opgeblazen gevoel en zelfs ziektes, en dit alles terwijl er toch echt niks aan de hand leek. In deze blog geven we jou dé gouden tips mee om het beste uit je (lente)huid te halen.

7x tips voor de mooiste huid

Luister naar je huid

Je huid is je grootste orgaan. Ze beschermt je lichaam tegen stoten en tegen invloeden van buitenaf zoals bacteriën en UV-stralen. Daarnaast regelt ze je lichaamstemperatuur, ze maakt vitamine D aan en vormt een barrière met de buitenwereld, zodat er niet te veel water en zouten verloren gaan. De conditie van je huid zegt veel over hoe het met je gaat, van binnen en van buiten. Puistjes, een vette T-zone, droge plekken of jeuk: het zegt eigenlijk niets over jouw huid. Het zijn alleen symptomen dat er iets niet in balans is in je huid of in je lijf. Luister dus naar je huid en probeer te achterhalen wat er niet goed gaat in je lichaam of met je huidroutine.

Voeding

Een mooie huid komt voor een groot deel van binnenuit. Let op met suikers, die zorgen voor een snellere veroudering van de huid. Je gezicht laat zien hoe je je van binnen voelt; van groente, fruit en gezonde vetten (omega 3) wordt je huid juist heel blij.

Lifestyle

Roken en alcohol zijn funest voor de huid. Weinig slaap en stress doen ook weinig goeds. Je ziet het op latere leeftijd ook echt aan de huid als iemand gerookt heeft of veel alcohol drinkt. De huid is dan doffer en droger en als je rookt krijg je vroeg of laat “rook rimpels”.

Hydrateren

Zeker in de zomer, als we meer zweten. Je lichaam bestaat voor 60% uit water en om huidveroudering tegen te gaan kun je die waterhuishouding maar beter op peil houden. Drink genoeg water en gebruik hydraterende huidverzorgingsproducten.

Hydrate!

Let op met de zon

Oh wat is het heerlijk, het zonnetje op je gezicht, de wind door je haren…Maar hoe fijn de zon ook is, ze is niet goed voor je huid. Uren zonnebaden wordt tegenwoordig eigenlijk helemaal afgeraden door dermatologen en het KWF maar mocht je toch de zon in gaan zorg dan dat je je goed insmeert met een zonproduct met veilige zonenfilters. De meeste zonnefilters doen namelijk meer goed dan kwaad helaas. Je hoeft echt geen factor 50 of sun block te smeren, het belangrijkste is dat je elke 2 uur opnieuw je zonproduct aanbrengt. Voor je gezicht adviseren we de vegan zonnebescherming van SqualanDeze zonnebrandlotion met squalaan-olie voor langdurige hydratatie bevat een hoge dosering minerale (natuurlijke) filters tegen schadelijke UVA- en UVB-straling. Gebruik daarnaast een petje of een hoed als je toch lang in de zon zit. De zon is echt de nummer één als het gaat om huidveroudering.

Let op met parfum

Parfum kan heerlijk zijn, en we zijn het gewend dat alle huid en haarverzorging lekker ruikt, maar is die geur echt nodig en voegt het iets toe? Helaas is het antwoord nee: parfum, aroma, etherische oliën, en natuurlijke parfums zijn niet goed voor de huid en kunnen zelfs zorgen voor een snellere huidveroudering. Ook kan parfum zorgen voor pigmentvlekken. Spray dus lekker je favoriete geurtje in je haar of op je kleding in plaats van in je huidverzorging. Het nieuwe merk Squalan is een voorbeeld van huidverzorging die helemaal parfum- en allergeenvrij is. 

Check de ingrediënten

Hoe meer bestanddelen een huidverzorgingsproduct heeft, des te kleiner het beloofde effect van een ingrediënt en des te groter de kans dat er een stof tussen zit waar je allergisch op kunt reageren. Kies voor producten met slechts een paar natuurlijke ingrediënten. Een salade met een paar ingrediënten en zelfgemaakte dressing is toch ook gezonder voor je dan een pakje saus met 300 ingrediënten die je niet kunt uitspreken?

Luister dus goed naar je huid. Is je huid uit balans? Houd dan je lifestyle, voeding en waterinname goed in de gaten. Kijk daarnaast naar je skincare: gebruik een zonproduct, let op met parfum en andere irriterende ingrediënten. Is je huid niet uit balans? Doe bovenstaande dan alsnog, je zult zien dat ook jouw mooie huid nog mooier wordt en weer haar glowy shine terugkrijgt.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje