Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een Detangler Beauty Brush by JohnBeerens.com

15 Sep. 2020

Wat doet keratine precies met je haar?

Glad en zijdezacht haar, en dat tot 5 maanden lang: het klinkt te mooi om waar te zijn. En toch is het mogelijk! Een keratinebehandeling herstelt jouw droge, beschadigde coupe en zorgt voor glans en bescherming. Ook na het wassen van het haar valt het haar net zo mooi als dat het daarvoor zat. Wil je meer weten over keratine en de voordelen voor jouw beschadigde lokken? Lees dan snel verder. 

Deel dit artikel:

Alles over keratine

Wat is keratine? 

Keratine is een lichaamseigen proteïne die essentieel is voor zowel de interne structuur van het haar, als de haarschubben aan de buitenkant. Je kunt dus stellen dat keratine de belangrijkste bouwsteen is voor het haar. Het is daarom erg jammer dat het haar de lichaamseigen keratine ook weer kan verliezen door verschillende invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld door hittetools of het verven van het haar. In tegenstelling tot keratine in de huid, wordt keratine in het haar helaas niet meer door het lichaam toegevoegd.

Wat doet keratine?

Hittetools zoals föhns, krul- en stijltangen, zijn niet meer weg te denken uit onze dagelijkse haarroutine. Toch zijn deze tools hoe je het ook wendt of keert schadelijk voor het haar en verminderen deze de hoeveelheid keratine in het haar. Ook het verven of blonderen van het haar is hier een oorzaak van. Omdat keratine zorgt voor het beschermen en herstellen van het haar, wordt het vaak toegevoegd aan professionele haarproducten. Deze producten vervangen de proteïne die verloren is gegaan, en zorgen zo voor hersteld, zacht en gezond haar.

shop hier keratine haarverzorging

Keratinebehandeling en haarherstel: Hoe werkt het?

Keratinebehandelingen zijn binnen de afgelopen jaren een enorme trend geworden. Deze behandelingen voorzien jouw haar van verloren bouwstoffen: het haar wordt behandeld met een hoge dosis keratine. Deze behandeling is dan ook ideaal wanneer je zwak en droog haar hebt door bijvoorbeeld een kleuring of het regelmatig gebruiken van hittetools. De keratine in je haar wordt zo aangevuld wat helpt om het haar te herstellen en versterken. En het goede nieuws is: het gladde, glanzende resultaat van deze behandeling is tot wel 5 maanden zichtbaar! Zo bespaart een keratinebehandeling jou een hoop irritatie en bad hair days. ;-)

Een keratinebehandeling maakt je haar niet alleen glad, zacht en pluisvrij, ook laat het het haar sneller groeien. Omdat het haar al gezond en verzorgd is, is het niet langer nodig om dagelijks gebruik te maken van hittetools zoals een föhn en/of stijltang. Dit voorkomt haarbeschadiging, waardoor je haar gezond en sterk blijft!

Voor welke haartype is een keratinebehandeling geschikt?

Nog een groot voordeel aan een keratinebehandeling is dat deze geschikt is voor ieder haartype. Het maakt dus niet uit of je kroeshaar, stijl haar of krullen hebt. Bovendien richt een keratine geen schade aan, omdat het een natuurlijke en lichaamseigen stof is. Wij van Johnbeerens.com raden aan om een professionele kapper te bezoeken voor een keratinebehandeling. Zo ben je zeker van een mooi, glanzend resultaat en kan er niets misgaan. Wil je toch graag zelf een keratinekit aanschaffen en thuis uitproberen? Wij hebben verschillende producten die jou hierbij helpen, afgestemd op jouw haartype. Mocht je twijfelen of hulp en advies nodig hebben, kun je altijd contact opnemen met een professional voor optimaal resultaat!

Hoe verzorg je je haar na een keratinebehandeling?

Na een keratinebehandeling zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet je bijvoorbeeld, afhankelijk van het soort keratine, een aantal uur wachten met het wassen van je haar. Ook is het belangrijk voor het eindresultaat dat je gebruik maakt van de juiste shampoo en verzorgingsproducten. Zo wordt het aangeraden om gebruik te maken van een sulfaatvrije shampoo. Sulfaten zijn namelijk zouten die het haar uitdrogen en de werking van de keratinebehandeling aantasten.

Gelukkig hebben we verschillende sulfaatvrije shampoos binnen ons assortiment. Zo is bijvoorbeeld de Biosilk Hydrating Therapy Shampoo een erg geschikte keuze. Deze shampoo is vrij van sulfaten en parabenen en zorgt voor hydratatie, reiniging en versterking van het haar. Voor het beste resultaat is het belangrijk de proteïne in het haar in balans te houden. Verzorgingsproducten die keratine bevatten helpen jou hierbij. Zo mag de CHI Keratin Rebuild, Revive & Protect Kit niet ontbreken binnen jouw haarroutine wanneer je optimaal resultaat wil creëren. Deze intensieve verzorgingskit bevat alle producten die het haar nodig heeft om perfect resultaat te behouden. Na gebruik zal het haar versterkt, hersteld en beschermd zijn. Bovendien voelt het haar zijdezacht aan en is het pluisvrij. Zo behaal jij optimaal resultaat en kun je extra lang genieten van jouw perfecte, glanzende en gezonde lokken. Sindskort hebben we ook een nieuwe keratinemerk in de schappen: Keratin Complex. Kappers, klanten en collega's die het al hebben uitgeprobeerd vinden het een uitvinding!

De beste keratine haarverzorging bestellen bij JohnBeerens.com?

Keratine is de oplossing voor bijna elk haarprobleem, droog, beschadigd, pluizig of gewoon om het weer op te frissen. Bij JohnBeerens.com koop je diverse keratine haarverzorging van bekende merken zoals CHI, Keratin Complex en KHS. Ben je benieuwd welke het beste bij jou past? Laat je dan adviseren door één van onze beauty care medewerkers of laat een reactie hieronder.

Keratine haarproducten aanbieding

Het grootste aanbod keratine haarverzorging vind je online bij JohnBeerens.com. Wil je de beste keratine haarproducten voor de scherpste prijs? Dan zit je goed bij bij JohnBeerens.com. Herstel je haar voor de beste prijs!

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje