13 Sep. 2021

Herstel en verzorg je haar met de thuisbehandeling van Olaplex!

Olaplex: je hebt er vast al eens van gehoord. Maar wat maakt deze producten nou zo populair en effectief? En wat kunnen deze producten betekenen voor jouw haartype? In deze blog lees je alles over de werking en het gebruik van de gehele thuisbehandeling. Zo geef jij jouw beschadigde en behandelde lokken de optimale verzorging die het nodig heeft! 

Deel dit artikel:

Olaplex. Je hebt er vast al eens van gehoord, het voorbij zien komen, of misschien heb je zelf wel heel je badkamerkastje ermee vol staan. Maar wat is Olaplex nou eigenlijk? En wat kan Olaplex doen voor jouw haartype? In deze blog lees je alles wat je moet weten over dit populaire merk.

Wat is Olaplex en hoe werkt het?

Het stylen, föhnen en verven van het haar beschadigt het haar waardoor ook de zwavelbruggen in het haar worden gebroken. Deze zwavelbruggen bepalen de stevigheid van het haar waardoor het haar zwakker en dunner zal worden wanneer deze worden gebroken.

De twee deskundige scheikundigen Dr. Eric Pressly en Dr. Craig Hawker ontdekten een chemische verbinding die slechts uit één ingrediënt bestaat en vrij is van olie of siliconen. Deze chemische verbinding herstelt de zwavelbruggen waardoor het haar versterkt en herstelt. Het resultaat? Glanzend, sterk en gezond haar dat weer in topconditie is! En als dat nog niet overtuigend genoeg was, zorgt Olaplex ook voor langer kleurbehoud. Olaplex is vrij van siliconen, parabenen, sulfaten, gluten en is bovendien 100% vegan en dierproefvrij.

Wat doen de producten van Olaplex en hoe gebruik je ze?

De gehele Olaplex lijn bestaat uit 8 producten die samen een complete behandeling vormen. Hierbij vinden stap 1 en 2 plaats in de salon. Deze behandelingen worden ook aangeboden bij de John Beerens Haarstudio!

De andere producten van Olaplex vormen een thuisbehandeling waarmee je op een eenvoudige manier je beschadigde lokken herstelt.

Olaplex No. 0 Intensive Bond Building Hair Treatment

Olaplex No. 0 is een primer die het haar voorbereidt op de volgende producten in de routine, zodat deze producten beter worden geabsorbeerd voor optimaal resultaat en maximaal herstel. Dit product wordt gebruikt in combinatie met de Olaplex No.3 als eerste stap van de behandeling en zorgt voor het versterken en herstellen van de gebroken zwavelbruggen. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat het haar 68% meer hersteld is en 3x sterker is als het haar met een combinatie van Olaplex No.0 en Olaplex No.3 behandeld wordt.

Gebruik

Verdeel Olaplex No.0 over droog haar en focus je hierbij op de lengtes en punten. Let op: breng dit product niet aan op de hoofdhuid!

Laat het 10 minuten inwerken en breng vervolgens Olaplex No.3 hier overheen aan. Laat het geheel nog eens 10 minuten inwerken en spoel het daarna grondig uit.

Olaplex No.1 & Olaplex No.2

Deze producten van Olaplex zijn salonbehandelingen die het haar intensief verbeteren en herstellen. Deze behandelingen worden ook aangeboden bij de John Beerens haarstudio.

Olaplex No.3 Hair Perfector Treatment

Zoals hierboven uitgelegd is de Olaplex No.3 het beste te gebruiken in combinatie met Olaplex No.0 voor optimaal resultaat. Olaplex No.3 zorgt ervoor dat het haar zacht en glanzend blijft, ook tussen de salonbehandelingen door. Bovendien worden gespleten haarpunten voorkomen en voelt het haar weer zijdezacht aan na gebruik.

Gebruik

Verdeel de Hair Perfector over handdoekdroog haar en laat deze minimaal 10 minuten inwerken. Zijn jouw lokken beschadigd door een kleuring of door het gebruiken van hittetools? Laat het product dan 20 minuten inwerken. Spoel het haar vervolgens grondig uit. De Olaplex No.3 mag meer dan een keer per week worden gebruikt.

Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo

Deze sulfaatvrije shampoo reinigt, herstelt en hydrateert beschadigd - en chemisch behandeld haar en verbetert de interne haarstructuur en handelbaarheid van het haar. Ook geeft deze shampoo het haar een prachtige glans en gaat het haarbreuk tegen. Na gebruik is het haar intens gevoed en van binnenuit hersteld en gehydrateerd.  

Gebruik

Behandel het haar eerst met de Olaplex No.3 Hair Perfector. Verdeel vervolgens de Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo gelijkmatig over het haar en masseer de shampoo goed in. Spoel de shampoo uit en vervolg de behandeling met de Olaplex No.5 Bond Maintenance Conditioner.

Olaplex No.4P Blonde Enhancer Toning Shampoo 

Speciaal voor blond, gehighlight of grijs haar introduceert Olaplex haar nieuwe product: Olaplex No.4P Blonde Enhancer Toning Shampoo. Een zilvershampoo die het haar drie keer helderder maakt. Bovendien bevat deze shampoo Olaplex' gepatenteerde Bond Building technologie die beschadigd haar weer herstelt, verbetert en hydrateert. Na gebruik heeft het haar een prachtige koele tint en is er een stralende glans zichtbaar! 

Gebruik

Breng de Olaplex No.4P aan op vochtig haar en laat de shampoo 1 tot 3 minuten intrekken. Spoel de shampoo vervolgens grondig uit. Voor optimaal resultaat raden wij aan deze stap op te volgen met de Olaplex No.5 Bond Maintenance Conditioner of de Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask voor extra verzorging en hydratatie. 

Wil je graag meer weten over dit nieuwe product van Olaplex? Hier lees je de blog over dit gloednieuwe product! 

Olaplex No.5 Bond Maintenance Conditioner

Deze conditioner van Olaplex is een hydraterende en ontwarrende conditioner die de structurele schade van chemisch behandeld haar herstelt. Ook zorgt deze conditioner ervoor dat het haar een intens glanzende en gezonde look krijgt zonder pluis. Na gebruik voelt het haar zacht aan en heeft het haar een prachtige glans.

Gebruik

Om het resultaat van voorgaande stappen te versterken, breng je deze conditioner aan nadat je de Olaplex No.3 Hair Perfector en de Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo hebt gebruikt. Verwijder het overtollige water uit het haar en verdeel de Olaplex No.5 Bond Maintenance Conditioner gelijkmatig aan over de haarlengten en –punten. Laat de conditioner vervolgens 2 minuten inwerken en spoel het vervolgens grondig uit.

Olaplex No.6 Bond Smoother Styling Crème

Deze leave-in styling crème van Olaplex is erg geconcentreerd en heeft een verzachtende werking. Deze haarcrème versterkt en hydrateert het haar, en maakt het haar glad en soepel. Bovendien zorgt dit product ervoor dat het haar sneller droogt en wordt pluis tegengegaan. Na gebruik is er een natuurlijke glans zichtbaar en is het haar zichtbaar gladder, zachter en soepeler.

Gebruik

Breng een kleine hoeveelheid van de stylingcreme aan op handdoekdroog - of droog haar met de focus op de haarlengten en –punten. Kam het haar door zodat het product goed wordt verdeeld en style het haar vervolgens zoals gewenst.

Olaplex No.7 Bonding Oil

De haarolie van Olaplex is een perfecte uitkomst wanneer je regelmatig last hebt van pluizig en statisch haar. De Olaplex No.7 verhoogt de glans, zachtheid en levendigheid van het haar en beschermt het haar tevens tegen Uv-straling en hitte tot 230 graden.

Gebruik

Breng een kleine hoeveelheid aan op handdoekdroog tot droog haar en style het haar zoals gewenst.

Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask

Dit herstellende en hydraterende masker van Olaplex heeft een hoog geconcentreerde formule waardoor je thuis op een effectieve en professionele wijze je haar kunt behandelen. Het haar wordt van binnenuit herstelt en versterkt waardoor het haar weer gezond, sterk en zacht aanvoelt.

Gebruik

Breng het haarmasker aan op schoon en handdoekdroog haar. Verspreid het haarmasker over de haarlengten en –punten en laat het minimaal 10 minuten intrekken. Spoel het haar vervolgens grondig uit.

Olaplex bestellen bij JohnBeerens.com?

Ben je benieuwd geworden naar de producten van Olaplex en naar wat deze kunnen betekenen voor jouw haartype? Neem dan snel een kijkje in ons assortiment op JohnBeerens.com en bestel veilig en snel de gehele routine van Olaplex!  

 

Jacqueline Schlagwein
Jan 09, 2022 15:22
Team John Beerens,
Eindelijk een uitgebreide en goede omschrijving hoe je dit het beste gebruikt! Inmiddels mijn routine en ik blijf bij Olaplex.

Olaplex is wellicht "duur", maar je hebt ook van alle producten maar een beetje nodig, ongeveer maar zo groot als een boon. Je doet er lang mee en... het is het allemaal waard. Ik blondeer mijn haar elke 6 weken en het was droog en de punten waren gespleten. Schaar erin? Altijd gezond en goed om te doen. Dankzij Olaplex zijn de knipbeurten nu centimeter werk geworden en word mijn haar heerlijk lang én glanzend van gezondheid.

Olaplex is je haar elke cent waard.

Dank!

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje