Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een amika detangling brush cadeau.

15 Apr. 2020

De do's en don'ts bij droog haar

Droog, afgebroken en pluizig haar. Haarproblemen waar tig vrouwen dagelijk mee om moeten gaan. Het haar elke dag in een knotje is geen optie, maar showen met haar dat op stro lijkt, is ook een no-go. In deze blog helpen we je graag een handje mee om van droog haar weer gezond en glanzend haar te maken.

Deel dit artikel:

Droog haar wat je wel en niet moet doen

De warmere dagen breken binnenkort weer aan. Het is rond de lente vaak wisselvallig weer. De ene dag warm en de andere dag weer koud. Eén van de grootste oorzaken van droog haar is juist deze temperatuurwisseling. We weten dat droog en pluizig haar één van de grootse haarproblemen is onder de vrouwen. Hier willen we graag een steentje aan bijdragen. Lees deze do's en don'ts en geef jouw droge haarlokken de beste verzorging, zodat ook jij met gezond en glanzend haar rondloopt.

De gouden tips voor droog haar

Don'ts bij droog haar

  • Föhnen: De warmte van de föhn maakt het haar droog en pluizig, gebruik bij het föhnen altijd een hittebeschermer of serum.
  • Hittetools: Ook hittetools maken het haar statisch en droog. Gebruik een hittetool zo kort mogelijk en bescherm het haar tegen de warmte met een hittebeschermer.
  • Haar wassen: Als je het haar vaak wast, verwijder je natuurlijke beschermende oliën van de hoofdhuid. Doordat de hoofdhuid uitdroogt, heeft het haar geen bescherming bij de aanzet. Probeer het haar zo min mogelijk te wassen! Twee keer in een week is voldoende. Is je haar echt vet? Stel de wasbeurt dan uit door een droogshampoo te gebruiken.
  • Zee- en zwembadwater: Vermijd zo veel mogelijk zee- en zwembadwater. Het zout en chloor zijn agressief voor de natuurlijke beschermlaag van het haar. Ga je toch het water in? Breng dan een beschermende spray aan in het haar zodat het haar niet droog wordt en steek je haar op als je gaat zwemmen
  • Geen haarproducten met alcohol: Alcohol in haarproducten is een no go voor de vochtbalans van het haar. Alcohol droogt het haar uit en vervaagt de kleur. Niet alle soorten alcohol zijn slecht voor het haar. Behenyl alcohol, Cetearyl alcohol, Stearyl alcohol, Cetyl alcohol, Lauryl alcohol en Myristyl alcohol drogen het haar niet uit.
  • Kammen: Wanneer je het haar vaak kamt of borstelt, beschadig je de haarschubben. Het is heerlijk als er geen knopen in het haar zitten, de beste tip is dan ook om het haar te kammen met een grove kam of met een flexibele borstel. We raden vooral de borstel van The Knot Dr. aan. Op deze manier verwijder je de knopen en beschadig je het haar zo min mogelijk.
  • Chemische behandeling: Een grote boosdoener bij droog haar is het haar chemisch behandelen. Denk bijvoorbeeld aan permanent laten zetten en het haar laten verven. Wil je dit niet vermijden? Zorg dan voor extra goede bescherming zoals een passende shampoo, conditioner en haarmasker!
  • Temperatuurwisseling: Grote verschillen in de temperatuur zijn niet bevorderlijk voor het haar. Van een droge warme ruimte overgaan naar buiten waar het maar een paar graden is, maakt het haar pluizig en statisch. Veel in een droge ruimte zijn, zoals kantoren en scholen maakt het haar ook droog. Voordat je ’s ochtends de deur uit gaat, is het slim om een serum in het haar aan te brengen. Zo blijft het haar gedurende de dag mooi glanzend en pluist het niet.
  • Zonnebank: Zonlicht en UV-licht drogen het haar flink uit. Wanneer je gaat zonnen of naar de zonnebank gaat, kun je het haar het best beschermen met een hittebeschermer. Hierdoor krijgt het haar een beschermlaag en dringen de schadelijke deeltjes van het zonlicht en UV-licht het haar niet binnen.
  • Slaapkussen: ’s Nachts tijdens het slapen draai je veel om waardoor het haar in de war kan raken. De wrijving van het slaapkussen en het haar tast de haarschubben aan. Doordat deze haarschubben open gaan staan wordt het haar droog en pluizig. Slaap op een satijnen kussen voor minder wrijving. Satijn is ontzettend zacht en maakt het haar niet pluizig of droog.

shop haarserums voor droog haar

Do’s bij droog haar

 • Haarmasker: Verzorg droog haar met een heerlijk haarmasker speciaal voor droog en pluizig haar. Tip: maak zelf een masker met eieren, yoghurt, zonnebloemolie en mayonaise voor glanzende en zachte haarlokken.
 • Conditioner: Naast een verzorgende en passende shampoo voor jouw haarprobleem, is een juiste conditioner van groot belang. Kies een conditioner die droog en beschadigd haar optimaal verzorgt voor een optimaal resultaat.
 • Haar drogen: Nadat het haar gewassen is, is het snel en makkelijk om het haar droog te föhnen. Helaas maakt de föhn het haar pluizig, laat daarom het haar beter aan de lucht drogen. Het kost iets meer tijd dan wanneer je het haar föhnt, maar het resultaat mag er wezen
 • Water: Om de vochtbalans van het haar op peil te houden, is het belangrijk om voldoende vocht in het lichaam te hebben. Drink voldoende water, zo’n 1,5 tot 2 liter per dag, om een juiste vochtbalans te houden.
 • Haarbescherming: Wanneer het haar in aanraking komt met hitte(tools) raakt het haar uitgedroogd en beschadigd. Breng altijd een hittebeschermer aan in het haar in de vorm van een spray of serum. De hittebescherming geeft een beschermende laag over de haarschubben waardoor het vocht in het haar blijft.
 • Zink: Vitamines zijn ontzettend hard nodig voor een optimale gezondheid. Om de conditie van het haar te verbeteren is zink nodig. Zink bevordert de haargroei en de groei van nagels. Ook is deze vitamine goed voor de huid. Tegenwoordig heb je allerlei haarvitamines die bijdragen aan gezond haar. Onze klanten zijn vooral fan van onze nieuwe haarvitamines OASE Hair Vitamins.
 • Lauw en koud: Laat je haar glanzen door na het haar te wassen dit lauw of koud uit te spoelen. Door het koele water sluiten de haarschubben waardoor het vocht in het haar blijft. Het is even doorbijten, maar je haar wordt er zijdezacht van.
 • Knippen: Droog haar is voornamelijk te zien bij de haarpunten. De punten gaan splijten en voelen stug aan. Ga droog haar tegen door regelmatig de haarpunten te laten knippen (gemiddeld om de 8 weken). Geen zorgen, telkens een klein stukje eraf maakt het haar niet kort!
 • Serum: De key voor gezond en glanzend haar is het gebruiken van een verzorgende serum. Breng het serum na het wassen van je haar aan of voor het gebruiken van een hittetool.
 • Slapen: Heb je last van ontzettend droog haar? Ga dan slapen met een intens voedende verzorging in het haar (zelf doe ik dit vaak met Olaplex No.3). Vet het haar met kokosolie (lees meer over kokosolie in deze blog) of een beetje olijfolie in, wikkel het haar in een vlecht of knot en slaap met een handdoek over je slaapkussen. ’s Nachts trekt de verzorgende en natuurlijke olie in het haar die je vervolgens in de ochtend zorgvuldig kan uitwassen. Het haar krijgt op deze manier een boost aan intense verzorging en vocht.
Haarmaskers voor droog haar

Perfecte verzorging voor droog haar

Voor optimale verzorging van droog haar heeft JohnBeerens.com een uitgebreid assortiment aan shampoos, conditioners, haarmaskers en haarserums die het haar helpen om weer in een top conditie te komen. Met de juiste haarverzorging voor droog haar en deze gouden tips maak je van haarlokken die als stro aanvoelen weer een gladde coupe. 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje