01 Apr. 2021

Het stappenplan voor gezond haar in de lente!

Yes! Het is weer lente. Het is heerlijk weer en we brengen dan ook meer tijd door in het zonnetje. Om je haar gezond en stralend te houden, is het belangrijk om er extra aandacht aan te geven. Om jou hierbij op weg te helpen hebben wij een stappenplan opgesteld. Zo zorg jij voor gezonde, glanzende lokken in de lente. 

Deel dit artikel:

Het stappenplan voor gezond haar in de lente!

Eindelijk! Het is weer lente. Dat betekent dat we een zonnige, warme tijd tegemoet gaan. Maar dit betekent ook dat we meer aandacht moeten gaan besteden aan onze huid- en haarverzorging. Zo kan de zon erg schadelijk zijn voor het haar wanneer je niet de juiste producten gebruikt om je haar te beschermen. Zo kan de zon het haar uitdrogen, beschadigen en de haarkleur vervagen. En dan hebben we het nog niet gehad over de droge, verbrande hoofdhuid die je kan overhouden aan een dagje zonnen. Kortom: jouw haar en hoofdhuid hebben in deze tijd die extra aandacht hard nodig! In deze blog lees je hier meer over.

Om jouw lokken stralend en gezond te houden tijdens deze warmere dagen, hebben wij een stappenplan opgesteld. Lees dus snel verder!

Stap 1. Gebruik de juiste shampoo

Het optimaal verzorgen van je haar begint met een goede shampoo. Het is hierbij belangrijk om te kijken naar een shampoo die intens voedt, hydrateert en vooral beschermt tegen UV-stralen en hitte. Een perfect voorbeeld hiervan is de SachaJuan Intensive Repair Shampoo. Deze shampoo beschikt over beschermingsmiddelen die tot diep in de haarwortels doordringen en zorgen voor optimale bescherming van binnenuit. Bovendien beschikt deze shampoo over de Ocean Silk-technologie wat zorgt voor glanzend en gezond haar.

Stap 2. Gebruik een conditioner

Het gebruiken van conditioner is tijdens de warme dagen belangrijker dan ooit. Zeker wanneer je van plan bent om een duik te nemen in zwembad- of zeewater is het belangrijk om van tevoren gebruik te maken van een conditioner. Een conditioner zorgt namelijk voor het sluiten van de haarschubben, waardoor de haarkleur wordt beschermd en zout en chloor minder goed in je haar kunnen trekken.

Om het resultaat van de SachaJuan Intensive Repair Shampoo te versterken, raden wij aan deze op te volgen met de SachaJuan Intensive Repair Conditioner. Deze conditioner is speciaal voor beschadigd, droog of aangetast haar, en ook deze conditioner beschikt over de Ocean Silk-technologie en UV-beschermingsmiddelen. Zo wordt het haar intens verzorgt en gevoed en zal het soepel en zacht aanvoelen.

Stap 3. Leave-in conditioner

Tijdens de warmere dagen kunnen je lokken wel wat extra verzorging gebruiken. Zo is het zeker geen overbodige luxe om een leave-in conditioner toe te voegen aan jouw haarverzorgingsroutine.

Een fijne, herstellende leave-in conditioner die wij zouden adviseren is de CHI Keratin Leave In Conditioner. Zoals de naam al zegt hoef je deze niet uit te spoelen, en zorgt deze leave-in conditioner dan ook voor langdurige hydratatie en bescherming. Bovendien beschikt dit product over het ingrediënt Keratix, wat het haar eigen keratine aanvult. Zo krijgt het haar een keratine boost en zal het haar zichtbaar stralen. Ook niet onbelangrijk: deze leave-in conditioner zorgt voor een betere doorkambaarheid van het haar, en voorkomt gespleten haarpunten.

Stap 4: Wekelijks haarmasker

Wanneer je je haar regelmatig blootstelt aan de zon, is het verstandig om wekelijks gebruik te maken van een haarmasker. Een haarmasker geeft een extra boost aan je haar en draagt bij aan het herstellen en hydrateren van het haar.  Een intensief haarmasker voor extreem droog, beschadigd en behandeld haar is de Waterclouds Repair Hairbutter. Dit haarmasker van Waterclouds bevat Provitamine B5 wat zorgt voor vochtbehoud en de bescherming tegen uitdroging. Perfect voor tijdens de zonnige dagen dus!

Stap 5: Gebruik altijd een hittebeschermer!

Het gebruiken van hittetools en blootstelling aan de zon zonder hierbij de nodige hittebescherming te gebruiken is funest voor het haar. Het haar kan uitdrogen en sneller afbreken. Dit willen we natuurlijk niet! Het is daarom ook belangrijk om altijd een hittebeschermer te gebruiken wanneer je aan de slag gaat met hittetools of een dagje doorbrengt in de zon.

De Waterclouds Instant Heat Protection Hairspray is een erg geschikt product als het gaat om het beschermen van je haar. Deze haarspray beschermt niet alleen tegen hitte en Uv-straling, maar zorgt ook voor het beschermen van het haar tegen kleurvervaging. De haarspray van Waterclouds bevat bovendien Arganolie, Provitamine B5 en proteine. Deze ingrediënten zorgen voor een prachtige glans en meer volume in het haar.

De beste haarbescherming bestellen bij JohnBeerens.com? 

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar naast je huid vraagt ook je haar om extra verzorging en bescherming op de warmere dagen. Wij adviseren dan ook om dit stappenplan op te volgen, en altijd Uv-bescherming te gebruiken wanneer je de zon in gaat. Zo voorkom je uitdroging van het haar en vervaging van de haarkleur, en houd je de kleur stralend en levendig. Tip: In deze blog lees je 7 tips voor het verzorgen van je huid in de lente.

Wil jij je haar ook optimaal beschermen deze lente? Check dan ons assortiment aan haarverzorging en haarbescherming

Heb je een vraag of wil je graag persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze Beauty Care via [email protected], zij staan voor je klaar met het beste advies!

 

 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje