14 Sep. 2018

Je haar zelf verven

Als je aan het kleuren van je haar denkt, schieten er vaak twee dingen te binnen. Ten eerste: yes, een nieuwe haarkleur, nieuwe look! En ten tweede: Auch, de schade die je lokken weer moeten aanvaarden. Met deze blog willen we jou een handje helpen bij het zelf verven van jouw haarlokken. Het haar zelf kleuren is makkelijk, goedkoper en it can be lots of fun als je dit bijvoorbeeld samen met jouw vriendin of zus doet! Lees verder en maak ook kans op een haarverf pakket van het merk VIBA.

Deel dit artikel:

Als je aan het kleuren van je haar denkt, schieten er vaak twee dingen te binnen. Ten eerste: yes, een nieuwe haarkleur, nieuwe look! En ten tweede: Auch, de schade die je lokken weer moeten aanvaarden. Met deze blog willen we jou een handje helpen bij het zelf verven van jouw haarlokken. Het haar zelf kleuren is makkelijk, goedkoper en it can be lots of fun als je dit bijvoorbeeld samen met jouw vriendin of zus doet! Lees verder en maak ook kans op een haarverf pakket van het merk VIBA.

 Is het verven van je haar schadelijk?

In deze blog gaan we ons alleen richten op permanente haarkleuring. We weten heus wel dat alle chemische behandelingen die ons haar ondergaat, iets van schade aanricht. That’s just reality! Ondanks deze kennis, kriebelt het bij ons vrouwen heel snel om iets aan onze looks te veranderenVaak beginnen we met onze haarlokken. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 60% van de vrouwen hun haar regelmatig verft! De meeste vrouwen verven hun haar zelf thuis.

Ammonia

In bijna alle permanente haarkleuringen zit ammonia in. Waarom is dit ingrediënt zo belangrijk? Deze basische stof (een stof met een hoge pH-waarde) zorgt ervoor dat de haarschubben opzwellen. Als de haarschubben opzwellen, gaan ze open staan. Bij het open staan van de haarschubben dringt de kleur dieper in de kern van het haar. Tegelijkertijd leidt het open staan van de haarschubben helaas vaak tot gespleten punten. Daarom is het heel belangrijk om je haar na een chemische behandeling goed te verzorgen.

 

Haarschubben sluiten

Zorg dat je jouw gekleurde haarlokken goed voedt met de juiste haarverzorging. Kijk vooral naar haarproducten die zich richten op gekleurd haar. Hier zitten ingrediënten in die de schade kunnen beperken en herstellen! Een andere tip die bij kan dragen aan het sluiten van de haarschubben, is het haar op het eind wassen met koud water. Dit kun je doen bij het uitspoelen van de conditioner of het haarmasker. Ook appelazijn staat bekend om haar herstellende eigenschappen voor het haar. Als je 1 kop appelazijn met 2 kopjes water mengt, heb je ook een magic potion voor jouw haar. Je kunt ervoor kiezen om het niet uit het haar te spoelen (Schrik niet van de geur!), maar als de geur too much is voor jou, kun je na een paar minuten de appelazijn gewoon uit je haar spoelen. Door de gesloten haarschubben, ziet jouw haar er weer gladder en glanzender uit.

  

Gesloten haarschubben (boven) en open haarschubben

Onze favoriete haarverf

Wij hebben een favoriete haarverf en dat is de Italiaanse VIBA! VIBA steekt op verschillende gebieden uit tussen de andere haarkleuringen. Ten eerste heeft VIBA een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking tot andere haarkleuringen. Zoals we al eerder vertelden, is een goede haarverzorging heel belangrijk voor een goed verloop van jouw haarkwaliteit. De mix van verzorgende ingrediënten in de haarverf hydrateert, herstelt en verzorgt het haar. Zo zitten er onder andere Goudsbloem, Arganolie, vitamine A, vitamine E, vitamine F en Omega 3 en 6 in. Dankzij deze magische ingrediënten, ben je na het verven van het haar de flexibiliteit en elasticiteit van jouw lokken niet kwijt.

 

Gebruik Viba Professional

Wij vroegen aan de kappers van de haarstudio om ons te vertellen hoe we thuis VIBA het beste kunnen aanbrengen.

  • Meng VIBA Waterstofperoxide met de gewenste VIBA Permanent Colouring Cream met de verhouding 1:1,5. Voor inkleuren gebruik je 10 volume, 2 tinten lichter is 20 volume, 3 tinten lichter is 30 volume en 4 tinten lichter met 40 volume.
  • Breng aan op droog haar (dus niet van tevoren wassen) en begin bij de haaraanzet en werk naar de haarpunten toe. Verdeel de haarverf gelijkmatig over het haar door middel van een kwast.
  • Laat 30 minuten zitten en spoel masserend met lauw water uit. Was het haar vervolgens met een shampoo speciaal voor gekleurd haar.
  • Gebruik altijd een conditioner of haarmasker na het kleuren om de haarschubben weer te sluiten.

 

Winactie VIBA

Kleur jij jouw haar ook zelf en ben je benieuwd naar het resultaat van VIBA? Deel jouw gouden tip op het gebied van haarverf hieronder in een reactie en maak kans op een VIBA pakket, zodat jij ook kunt shinen met een mooie haarkleur en glanzend haar!

Nynke
Als ik mijn haar zelf lichter verf begin ik altijd boven en werk ik naar beneden. De inwerktijd is daardoor wat langer boven, waardoor het iets lichter wordt. Dat geeft een natuurlijk effect (de zon bleekt het bovenste haar ook altijd wat meer).
Reply Oct 11, 2031 10:15

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje