17 Dec. 2020

Je haar zelf verven

Wil je je coupe zelf kleuren? Maar weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? Wij helpen je graag een handje mee, zodat je thuis ook het mooiste resultaat bereiken!

Deel dit artikel:

Alles over het zelf verven van je haar!

Als je aan het kleuren van je haar denkt, schieten er vaak twee dingen te binnen. Ten eerste: yes, een nieuwe haarkleur, nieuwe look! En ten tweede: Auch, de schade die je lokken weer moeten aanvaarden. Met deze blog willen we jou een handje helpen bij het zelf verven van jouw haarlokken zonder je coupe te beschadigen. Het haar zelf kleuren is makkelijk en goedkoper. En laten we eerlijk zijn. In tijden van corona is het geen overbodige luxe om dit goed onder de knie te hebben. Lees snel hoe je aan de slag kan.

Is het verven van je haar schadelijk?

We richten ons in dit artikel enkel op permanente haarkleuring. We weten heus wel dat alle chemische behandelingen die ons haar ondergaat, iets van schade aanricht. That’s just reality! Ondanks deze kennis, kriebelt het bij de dames heel snel om iets aan onze looks te veranderenVaak beginnen we met onze haarlokken. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 60% van de vrouwen hun haar regelmatig verft! De meeste vrouwen verven hun haar zelf thuis.

Ammonia in haarverf, wat is het?

In bijna alle permanente haarkleuringen zit ammonia. Ammonia is een oplossing van het gas ammoniak in water.Waarom is dit ingrediënt zo belangrijk? Deze basische stof (een stof met een hoge pH-waarde) zorgt ervoor dat de haarschubben opzwellen. Als de haarschubben opzwellen, gaan ze open staan. Bij het open staan van de haarschubben dringt de kleur dieper in de kern van het haar. Tegelijkertijd leidt het open staan van de haarschubben helaas vaak tot gespleten punten. Daarom is het heel belangrijk om je haar na een chemische behandeling goed te verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan de heerlijke color care lijn van Waterclouds. Dit zijn haarproducten voor gekleurd haar die verrijkt zijn met onder andere voedende ingrediënten, zoals keratine vezels en zeemineralen. Ook de Colour Protect lijn van het merk SachaJuan wordt vaak door onze klanten aangeprezen. In onze blog over SachaJuan lees je meer over de bijzondere Ocean Silk technologie dat dit merk toepast in al haar haarproducten..

De haarschubben na het verven weer sluiten, hoe doe je dat?

Zorg dat je jouw gekleurde haarlokken goed voedt met de juiste haarverzorging. Kijk vooral naar haarproducten die zich richten op gekleurd haar. Hier zitten ingrediënten in die de schade kunnen beperken en herstellen! Een andere tip die bijdraagt aan het sluiten van de haarschubben, is het haar op het eind wassen met koud water. Dit kun je doen bij het uitspoelen van de conditioner of het haarmasker. Ook appelazijn staat bekend om haar herstellende eigenschappen voor het haar. Als je één kop appelazijn met twee kopjes water mengt, heb je ook een magic potion voor jouw haar. Je kunt ervoor kiezen om het niet uit het haar te spoelen (schrik niet van de geur!), maar als de geur too much is voor jou, kun je na een paar minuten de appelazijn gewoon uit je haar spoelen. Door de gesloten haarschubben, ziet jouw haar er weer gladder en glanzender uit!

  

Gesloten haarschubben (boven) en open haarschubben

Welke haarverf gebruiken?

Wij hebben een favoriete haarverf en dat is de Italiaanse VIBA! VIBA steekt op verschillende gebieden uit tussen de andere haarkleuringen. Ten eerste heeft VIBA een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking tot andere haarkleuringen. Zoals we al eerder vertelden, is een goede haarverzorging heel belangrijk voor een goed verloop van jouw haarkwaliteit. De mix van verzorgende ingrediënten in de haarverf hydrateert, herstelt en verzorgt het haar. Zo zitten er onder andere Goudsbloem, Arganolie, vitamine A, vitamine E, vitamine F en Omega 3 en 6 in. Dankzij deze magische ingrediënten, ben je na het verven van het haar de flexibiliteit en elasticiteit van jouw lokken niet kwijt.

 

Haarverzorging voor gekleurd haar/a>

Hoe verf je je haar zelf met Viba Professional

Wij vroegen aan de kappers van de haarstudio om ons te vertellen hoe we thuis VIBA het beste kunnen aanbrengen.

  • Meng VIBA Waterstofperoxide met de gewenste VIBA Permanent Colouring Cream met de verhouding 1:1,5. Voor inkleuren gebruik je 10 volume, 2 tinten lichter is 20 volume, 3 tinten lichter is 30 volume en 4 tinten lichter met 40 volume.
  • Breng aan op droog haar (dus niet van tevoren wassen) en begin bij de haaraanzet en werk naar de haarpunten toe. Verdeel de haarverf gelijkmatig over het haar door middel van een kwast.
  • Laat 30 minuten zitten en spoel masserend met lauw water uit. Was het haar vervolgens met een shampoo speciaal voor gekleurd haar.
  • Gebruik altijd een conditioner of haarmasker na het kleuren om de haarschubben weer te sluiten.

 

Haarverf en haarverzorging bij JohnBeerens.com bestellen?

Kleur jij jouw haar ook zelf en wil je je coupe met de beste haarverf en haarverzorging voor gekleurd haar behandelen? Check dan op onze categorie pagina's voor gekleurd haar voor de beste haarproducten voor gekleurd haar! Mocht je vragen hebben, neem dan contact met onze E-kapper of Beauty Care!

Nynke
Apr 26, 2020 12:15
Als ik mijn haar zelf lichter verf begin ik altijd boven en werk ik naar beneden. De inwerktijd is daardoor wat langer boven, waardoor het iets lichter wordt. Dat geeft een natuurlijk effect (de zon bleekt het bovenste haar ook altijd wat meer).

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje