Bij besteding vanaf €65,- ontvang je gratis Vitavoo haarvitamines cadeau t.w.v. €49,-

22 Apr. 2021

Krullen crèmes die je haar omtoveren

Dat krullend haar meer verzorging nodig heeft dan normaal haar is niets nieuws. Toch kan het erg lastig zijn om te bepalen wat jouw krullen nodig hebben en hoe je ze het beste kan verzorgen en beschermen. In deze blog lees je alles wat je moet weten over het gebruiken van krullen crèmes, afhankelijk van jouw type krullen. Ook hebben wij voor jou een overzicht gemaakt van onze beste krullen crèmes. Lees dus snel verder!

Deel dit artikel:

Krullen crèmes die je haar omtoveren!

Vrouwen met krullend haar weten dat krullend haar een unieke verzorging nodig heeft. De ene dag valt het haar perfect in model en de andere dag is het haar erg droog en pluizig. Om de verzorging van krullend haar wat gemakkelijker te maken is er de Curly Girl Methode. Deze methode is gebaseerd op het boek: Curly Girl The Handbook en bevat het ideale stappenplan voor het verzorgen van alle soorten krullen. Dit stappenplan bevat tips voor bij het wassen van je haar, het stylen van je haar en het voeden en verzorgen ervan. Ook een krullen crème komt voor in deze routine. Dit product definieert je krullen en vermindert pluis. In deze blog lees je alles over krullen crèmes en het aanbrengen hiervan, en hebben wij de beste krullen crèmes voor je op een rijtje gezet!

Wat doet een krullen crème?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft krullend haar wat meer verzorging nodig dan normaal haar. Zo kan krullend haar al snel wat droger aanvoelen en zijn glans verliezen. Dit willen we natuurlijk niet! Door het haar de voeding te geven die het nodig heeft, kun je dit voorkomen. Wil je meer weten over hoe jij jouw krullen optimaal kan verzorgen? Bekijk dan ook eens deze blog: De ultieme verzorging voor je krullen (6x tips)!

Om het haar te voeden raden wij je aan om naast een goede krullenshampoo en leave-in conditioner, gebruik te maken van een krullen crème. Een krullen crème voorziet het haar van extra voeding en volume, en zorgt ervoor dat het haar zacht en flexibel aanvoelt. Bovendien zorgt een krullen crème voor extra definitie van je krullen en gaat het pluizig haar tegen.

Welke krullen crème past bij jouw krultype?

Voor het voorkomen van pluis en het voeden van het haar is een krullen crème de perfecte keuze. Bij het kiezen van een krullen crème is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten krullen bestaan. Wij hebben de verschillende krultypes met de bijpassende krullen crèmes voor je op een rijtje gezet!

Laag poreus haar

Wanneer je laag poreus haar hebt, betekent dit vaak dat je gezond haar hebt waar weinig aan gedaan hoeft te worden. Helaas kan het zo zijn dat de krullen alsnog erg droog aanvoelen. Dit komt doordat bij laag poreus haar de haarschubben plat en dicht op elkaar liggen. Dit betekent dat het haar minder vocht opneemt en dus droog aanvoelt. Je kunt laag poreus haar herkennen aan de volgende eigenschappen:

  • Je haar wordt snel vet
  • Je krullen voelen droog aan
  • Je krullen glanzen
  • Je krullen zijn makkelijk te onderhouden

Omdat dit type krullen al erg gezond is, heeft het niet veel extra voeding nodig zoals zware oliën en dikke crèmes. Ook proteïnen kun je beter vermijden. Deze producten maken het haar vettig en zwaar. En dit wil je natuurlijk niet!

Ben je ervan overtuigd dat dit jouw haartype is? Bekijk dan eens deze krullen crèmes:

Kerastase Aura Botanica Haarcrème voor krullen

De Kerastase Aura Botanica Haarcrème is verrijkt met Murumuru olie en Aloë Vera-extract waardoor de krullen gehydrateerd worden en hun mooie vorm weer terug krijgen. Bovendien beschermt deze crème het haar tegen hitte door hittetools en voorkomt deze crème dat het haar gaat pluizen. Ook is deze krullen crème vrij van proteïnen, en daarmee erg geschikt voor laag poreus haar!

TIGI Bed Head On The Rebound Crème

De TIGI Bed Head On The Rebound Crème voorziet het haar van veerkracht en volume zonder het haar hierbij te verzwaren. Bovendien bevat deze crème het ingrediënt Glycerine, wat bekend staat om zijn hydraterende functie en het herstellen van de vochtbalans in het haar. Ook deze crème is vrij van proteïnen.

Hoog poreus haar

Hoog poreus haar heeft, in tegenstelling tot laag poreus haar, veel voedende verzorging nodig. Bij hoog poreus haar staan de haarschubben open waardoor haarproducten sneller worden opgenomen, maar ook snel weer hydratatie en voeding verliezen. Ook zal het haar - door het openstaan van de haarschubben - sneller beschadigen.

Hoog poreus haar kun je herkennen aan:

  • Pluizig haar
  • Droog en breekbaar haar
  • Weinig elasticiteit
  • Gespleten punten

Zoals eerder vernoemd heeft hoog poreus haar extra voeding hard nodig. Kijk daarom vooral naar producten die proteïnen bevatten. Heb jij hoge poreuze krullen? Bekijk dan eens deze krullen crèmes:

Milk_Shake Texturizing Cream

De Milk_Shake Texturizing Cream bevat proteïnen en geeft fijn haar meer volume. De crème bevat biologische fruitexacten, quinoa en melk proteïnen die haar de voeding en bescherming geven die het nodig heeft. Ook bevat deze crème een UV filter om het haar te beschermen.

Sebastian Twisted Curl Magnifier Cream

De Sebastian Twisted Curl Magnifier Cream polijst en definieert je krullen zonder ze te verzwaren. Ook zorgt de crème ervoor dat de krullen hun veerkracht terug krijgen en er natuurlijk uitzien. Tevens gaat deze crème droogheid en pluis tegen.

Weet je niet welk type haar je hebt? Doe de test!

Wil jij graag je haarroutine uitbreiden met een krullen crème, maar weet je niet zeker welk haartype je hebt? Doe dan de volgende test en kom erachter wat jouw krullen nodig hebben!

Pak een paar losse en gewassen haren en leg deze in een glas water.

  • Zakt je haar naar de bodem? Dit betekent dat het haar water snel opneemt en daardoor zinkt. Je haar is hoog poreus.
  • Blijft je haar drijven? Dit betekent dat het haar niet snel vocht opneemt. Je hebt laag poreus haar.
  • Blijft je haar in het midden van het glas hangen? Dan heb je normaal poreus haar.

Krullen crèmes die je haar omtoveren

CHI Aloe Vera with Agave Nectar Moisturizing Curl Crème

Deze hydraterende krullen crème vermindert pluizig haar en beschermt het haar tegen luchtvochtigheid. Na gebruik zijn de krullen zacht, glanzend en pluisvrij.  

CHI Luxury Black Seed Oil Curl Defining Crème gel

Deze styling crème van CHI is een light hold styling crème die kroezen en pluizen tegengaat. Deze crème bevat voedende Black Seed Oil wat het haar versterkt, herstelt en het haar een prachtige glans geeft. Ook beschermt deze crème het haar tegen invloeden van buitenaf.

TIGI Bed Head Foxy Curls Contour Crème

Om krullen beheersbaar te maken en pluis te voorkomen, is deze krullen crème van TIGI de perfecte keuze. Deze crème bevat natuurlijke antioxidanten en geeft het haar een mooie, natuurlijke glans. Na gebruik is het haar beschermd tegen hitte en Uv-straling.

Redken Curvaceous Curl Refiner Crème

Deze krullen crème is speciaal geschikt voor het hydrateren en definiëren van onhandelbare krullen. Deze crème van Redken bevat Suikerkristallen, welke vocht aantrekken voor het hydrateren van de krullen en het reactiveren van het krulpatroon. Bovendien beschikt dit product over Moringa-Olie, wat jou krullen voorziet van veerkrachtigheid en glans. Dit product boost jouw krullen en zorgt voor optimale frizz-controle.

Waterclouds Reviving Curl Crème

Deze crème van Waterclouds geeft zachte, pluisvrije krullen en zorgt voor een langdurige fixatie. De Waterclouds Reviving Curl Cream bevat bamboo, provitamine B5 en rijsteiwit wat het haar helpt te versterken en de krullen beschermt tegen uitdroging en hitte.

Haarverzorging voor krullend haar bestellen bij JohnBeerens.com

Ben je benieuwd naar wat je nog meer kan doen om jouw Curly Hair Routine te optimaliseren voor stralende, gezonde en gedefinieerde krullen? Bekijk dan onze categorie speciaal gericht op krullend haar.

 

Shop de beste haarverzorging voor krullend haar

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje