09 Dec. 2020

5 oorzaken van pluizig haar

Volgens mij is het één van de grootste hair-issues waar wij vrouwen mee te kampen krijgen: pluizig haar.  De droom van elke vrouw is om met pluisloos haar door het leven te gaan. En het fijnst is als we hier niet al te veel moeite in moeten steken. Wij willen jullie uiteraard hiermee helpen. Daarom hebben we een selectie gemaakt van onze meest populaire producten om pluizig haar meteen tegen te gaan! Wil jij ook zonder pluis door het leven, lees dan snel verder.

Deel dit artikel:

 

Alles over pluizig haar

Volgens mij is het één van de grootste hair-issues waar wij vrouwen mee kampen: pluizig haar. De droom van elke vrouw is om met pluisloos haar door het leven te gaan. En het fijnst is als we hier niet al te veel moeite in moeten steken. Wij willen jullie uiteraard hiermee helpen. Daarom hebben we een selectie gemaakt van onze meest populaire producten om pluizig haar meteen tegen te gaan! Wil jij ook zonder pluis door het leven, lees dan snel verder.

Tem je pluizig haar met deze producten

Wat zijn de oorzaken van pluizig haar?

We weten allemaal heel goed hoe het eruit ziet, maar weten we ook wat de oorzaken zijn van pluizig haar? Of wat het precies is?

Doucheritueel

Het beste is om je haar met lauwwarm water te wassen  als je doucht. We vinden het heerlijk om een hete douche te nemen. Deze hete douchesessies zorgen er wel voor dat je haar ontdaan wordt van haar natuurlijke oliën. Deze natuurlijke oliën (ook wel sebum genoemd) zijn van groot belang om pluizig haar tegen te gaan.

Gebrek aan vocht

Pluizig haar heeft vaak een tekort aan vocht. Zorg dat je het haar altijd hydrateert door een leave-in conditioner of een goede haarolie te gebruiken. Behalve je haarconditie verbeteren, zorgt het er ook voor dat je de klitten makkelijker uit kan kammen.

Chemische behandelingen

Een verandering aan onze look vinden we altijd leuk. Een permanentje hier, een balayage daar, dan weer de stijltang voor dat ene feestje and the list may go on! Deze behandelingen laten ons zeker shinen en er prachtig uitzien. Tegelijkertijd zijn deze behandelingen ook funest voor het haar. Het is daarom erg belangrijk dat we ons haar goed beschermen en nabehandelen. Gebruik daarom altijd een goede hittetool-bescherming en blijf het haar hydrateren en voeden na een chemische behandeling. Wij raden vooral aan een goed haarmasker te gebruiken gecombineerd met een leave-in conditioner, voor optimaal resultaat. Onze favoriet is de repairlijn van Waterclouds.

Shop bij JohnBeerens.com de beste hittebescherming

Teveel shampoo

Was je haar niet vaker dan 2 a 3 keer per week. We weten heus wel dat je er graag dagelijks fris en fruitig bij loopt, maar toch heb je er baat aan door iets te dimmen met het wassen. Wij raden ook aan om naar de ingrediënten van jouw shampoo te kijken. Zo kunnen bijvoorbeeld agressieve sulfaten de natuurlijke oliën aantasten. Wil je meer weten over sulfaten, lees onze blog over sulfaten. Ook de pH-waarde van jouw shampoo heeft invloed op het afbreken van jouw haar. Wij raden aan om voor een pH-neutrale shampoo te gaan. Een te hoge of te lage pH-waarde kan haarbreuk als gevolg hebben.

Haar niet kammen voor het wassen

Wil je het maximale halen uit je eigen natuurlijke oliën in het haar? Kam je haar dan voordat je het gaat wassen. Op deze manier verdeel je de natuurlijke oliën gelijkmatig over het hele haar. Zo creëer je een beschermlaagje voor de haarlokken voordat ze de wassessie ingaan. En dit beschermlaagje kunnen onze frizzy lokken goed gebruiken! Gebruik het liefst een borstel met haren van nylon gecombineerd met varkenshaar. We gotta give our hair the best of the best! Onze klanten zijn vooral fan van de borstels van The Knot Dr. Sinds kort hebben we ook de luxe borstel van Delphin & Emmerence. Een borstel die het haar verzorgt als geen ander!

Vochtig weer

Mooi steil haar als je de dansclub in gaat. Lekker een avondje shaken en zweten en bamm een coupe met haar dat naar alle kanten wijst! Of je haar helemaal on fleek nadat je er een uur mee bezig bent geweest en dan de fiets op een paar druppeltje uit de lucht die op je hoofd terecht komen en ja hoor, weer een catastrofe in je haar. We herkennen dit soort situaties en je heb er niet heel veel invloed op, maar door bepaalde haarproducten te gebruiken, kun je de schade wel beperken en zelfs voorkomen. In het geval van vochtigheid in de lucht, raden wij vooral aan om een anti-humidity haarproduct te gebruiken. Onze all time favourite is de Color WoW Supernatural Spray! Lees onze blog over deze super spray die pluis écht tegengaat.

Welke haarproducten tegen pluizig haar?

Hieronder hebben wij een selectie gemaakt uit de meest populaire anti-pluis haarproducten die we hebben!

Color WoW Dream Coat Supernatural Spray: Deze spray is een razend populair product dat het haar prachtig glanzend en glad maakt zonder pluis. Color WoW Dream Coat Supernatural Spray is ideaal bschadigd haar dat veel pluist. Het innovatieve merk Color Wow maakt gebruik van nieuwe technologieën waarmee een laagje rond het haar gelegd wordt om het haar de hele dag glad en pluisvrij te houden. Dit beschermlaagje beschermt het haar tegen vochtige weersomstandigheden maar verzwaart het haar niet. Dit alles zorgt voor een prachtig effect dat tot wel 3 wasbeurten zichtbaar blijft.

Biosilk Therapy: BioSilk Silk Therapy is een uniek serum dat de structuur en de glans van het haar herstelt én beschermt. De silk kan drie keer het eigen gewicht aan vocht vasthouden en werkt daardoor sterk vochtregulerend. De Biosilk Silk Therapy bevat 17 van de 19 aminozuren die van nature aanwezig zijn in het haar: herstelt beschadigde gedeeltes in het haar en creëert een gladde schubbenlaag. De zijde voorkomt beschadiging door het gebruik van stylingtools, zoals stijltangen, krultangen en föhns. BioSilk Silk Therapy serum voorkomt en repareert gespleten haarpunten en geeft het haar een prachtige glans. 

 

 

Waterclouds Repair Argan Oil Haarrserum: Waterclouds Repair Argan Oil Serum wordt zeer snel door het haar opgenomen en geeft dof en futloos haar weer kracht. Dit Argan olie serum zorgt voor een onmiddellijke en langdurige glans. Argan olie bevat onverzadigde vetzuren en is rijk aan vitamine E, deze olie vernieuwt de celstructuur van het beschadigde haar. Deze verzorgende olie beschermt het haar tegen schadelijke milieu-invloeden en zorgt dat pluis wordt tegengegaan. Waterclouds Repair Argan Oil Serum is geschikt voor alle haartypes maar met name voor dof, futloos en beschadigd haar.

CHI Keratin leave-in: Een herstellende leave-in conditioner voor droog, beschadigd haar die nieuw leven in je futloze lokken blaast en je haar prachtig laat stralen! Het haar krijgt een ware keratine boost en zal zichtbaar stralen. De herstellende kracht van keratine in combinatie met jojoba- en arganolie geeft het haar een prachtige glans!

 

Welke haartools voor pluizig haar?

We weten dat hitte tools niet het beste is voor je haarlokken als je pluizig haar hebt. Maar juist als je pluizig haar hebt, wil je je coupe polijsten, zodat het er gezond en glanzend uitziet. Dus wij weten heus wel dat je de styling tool niet links laat liggen. Daarom geven we je graag advies bij het kiezen van de beste haartools om je pluizige coupe te polijsten, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit van je haar. Vergeet niet altijd je haar te beschermen met een hittebescherming.

B.R.U.S.H. Warmteborstel: De B.R.U.S.H. Warmteborstel zorgt voor een prachtig glanzend, pluisvrij en volumineus kapsel alsof je net van de kapper terugkomt!

 

CHI G3 Blush Ceramic & Titanium stijltang by John Beerens: Doordat de CHI G3 Blush Ceramic & Titanium Stijltang by John Beerens negatieve ionen produceert, sluiten de haarschubben. Hierdoor verdwijnt pluizig haar en wordt statisch haar tegen gegaan. Door de beweegbare platen is het ook makkelijk om krullen of golven in het haar te maken met de CHI G3 Blush Ceramic & Titanium Stijltang by John Beerens.

 

L'Oréal Professionnel Steampod 3.0

Deze stijltang maakt handig gebruik van de kracht en zachtheid van stoom en transformeert je haar daarmee terwijl het tegelijkertijd beschermt. Deze stijltang met stoomtechnologie zorgt voor maar liefst 78% minder schade aan het haar. Lees in onze blog over de Steampod, alles over deze magische styling tool.

Haarverzorging tegen pluizig haar bestellen bij JohnBeerens.com?

Wil jij je pluizige coupe omtoveren tot een gezonde coupe? Check dan onze pagina voor pluizig haarDenk aan haarverzorging van de merken Kérastasse, Biosilk, Moroccanoil en Waterclouds. Hier tref je voor elke portemonee een product dat pluizig haar temt! 

Heb je vragen of wil graag persoonlijk advies? Neem dan contact met onze Beauty Care. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

 

 

 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje