08 Jun. 2017

Welke Hairextensions zijn passend?

Extensions zijn perfect voor het creëren voor een volle, glamorous look. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van extensions? In deze blog lees je alles over de verschillende methodes van haarextensions en de verschillen tussen synthetisch haar en echt haar. 

Deel dit artikel:

De meeste Hollywoodsterren en bekende Nederlanders maken er gebruik van “hair-extensions” oftewel haartoevoegingen. Dit zijn strengen nephaar die je om verschillende redenen toegevoegt aan het haar. Redenen kunnen zijn om bijvoorbeeld volume in het haar te krijgen, het haar te verlengen, een andere kleur of look te creëren of simpelweg gewoon het haar te versieren.

Buiten de synthetische hair-extensions,  zijn er hair-extensions die bestaan uit 100% echt haar. Dit haar wordt afgeknipt van de donor en geïmporteerd. Haar dat 100% echt is, gaat een leven lang mee. De kwaliteit van het haar kan erg verschillen. Synthetisch haar kun je bijvoorbeeld niet wassen, stijlen, krullen, verven of föhnen. Daarom is dit haar ook vele malen goedkoper en minder van kwaliteit dan natuurlijk haar.

Hair-extensions zijn er in vele soorten, kleuren, maten en stijlen. De verschillende haarstijlen zijn krul, slag en stijl. Het kan zijn dat het haar chemisch behandeld is doordat het haar gekruld of geverfd is. Hierdoor is de kwaliteit van het haar ook wat minder. 

Hair-extensions kiezen

Om een keuze te kunnen maken welke hair-extensions voor jou geschikt zijn, moeten je  als eerst een aantal dingen op een rij zetten:

  • Wat is jouw budget? Als je een indicatie hebt van hoeveel je uit wil geven aan hair-extensions dan is de keuze makkelijker of je beter voor synthetisch haar of natuurlijk haar kan kiezen.
  • Wat zijn de doeleinden? Ga je je haar wassen, föhnen, krullen, stijlen of verven dan zou je voor natuurlijk haar moeten kiezen. Met synthetisch haar kan dit namelijk allemaal niet.
  • Welke structuur? Er kan gekozen worden om dezelfde structuur te nemen als het eigen haar. Ook kun je zelf de structuur aan de hairextensions en/of het eigen haar aanbrengen met behulp van een stijltang, krultang of chemische behandeling .
  • Welke kleur? Je kan hairextensions in de gewenste kleur kopen of in deze kleur verven. Je moet er wel rekening mee houden dat de kwaliteit van het haar door het verven minder wordt.
  • Hoe lang moeten de hair-extensions zijn? Je kan de extensions in de juiste lengte kopen of in model laten knippen. 
  • Wil je tijdelijke of permanente hairextensions? Extensions die je op dezelfde dag uit het haar haalt, zijn tijdelijke hair-extensions. Extensions die je voor een langere tijd in het haar toevoegt, zijn permanente hair-extensions.
  • Welke methode? Er zijn verschillende methodes om hair-extensions in het haar toe te voegen. Dit is afhankelijk van welke extensions je kiest.

Methodes voor het toevoegen van Hairextensions

Invlechten 

Bij deze methode vlecht de kapper de hair-extensions plukje voor plukje in het haar. Ze maakt dan heel veel kleine vlechtjes. Je kan ervoor kiezen om maar een aantal centimeters in te vlechten of de vlecht in zijn geheel af te maken.  

Knopen

Hierbij knoopt de kapper kleine plukjes van het eigen haar en kleine plukjes hairextensions aan elkaar met elastische draad.

Weave

Bij deze methode vlecht de kapper het eigen haar dun in. Daarna maakt ze de hair-extensions met een speciale naald en draad aan de vlecht vast. 

Clip-in

Deze hair-extensions bestaan uit strengen haar waar clipjes aan vastzitten. De kapper maakt eerst een scheiding in het haar en daarna maakt ze de hair-extensions met de clipjes vast.

Flip-in Hair

Flip-in is een brede mat dat vastzit aan een dun doorzichtig draad. Dit plaatst de kapper als een haarband over het eigen haar. Je moet er wel voor zorgen dat de draad aan de voorkant van het hoofd zit. Daarna haalt de kapper het eigen haar erboven uit.

Keratine/ Wax

Dit is de bekendste manier van hair-extensions plaatsen. Door middel van een speciale lijm, lijmt de kapper het haar met een warmte tang. Deze extension moet je met een speciale vloeistof verwijderen.

Microringen

Door middel van een speciale naald haalt de kapper het eigen haar en het haar van de hairextensions door de microring. Het ringetje knijpt de kapper dicht bij de hoofdhuid, waardoor de hair-extensions blijven zitten. Voor deze methode kan je  plukjes hair-extensions of haarmatten gebruiken.

Lace wig

Aan de naam zie je het al. De lace wig is een haarstuk dat gemaakt is op een gaasachtige stof, die lace heet. Voordat dat je dit haarstuk plaatst, moet je ervoor zorgen dat het eigen haar tegen de hoofdhuid aan zit door middel van bijvoorbeeld het haar in te vlechten. Daarna plaatst de kapper dit haarstuk over het eigen haar.

Lijmstrip

Deze methode voer je uit door dubbelzijdige tape op de haarmatten te plaatsen. Er zijn hair-extensions die deze plakstrip al hebben. Vervolgens neemt de kapper ongeveer 4 centimeter van het eigen haar en 8 centimeter van de hair-extensions. Op de helft van de hair-extensions, plakt de kapper het eigen haar er tegenaan. Tot slot vouwt de kapper de extensions dubbel en drukt ze dicht.

Paardenstaart

De kapper maakt voordat ze het haarstuk plaatst, eerst een staart van het eigen haar. Nu kan de kapper het haarstuk op de staart plaatsen. Met het losse elastiek of haar dat aan de extension staart zit, kan de kapper het haarstuk aan de staart vastmaken.

Haarverlies door Hairextensions

Het beschadigen van het haar is hetgene wat iedereen probeert te voorkomen. Bij de clip-in en flip-in verlies je geen haren, omdat de kapper de extensions niet permanent aan het haar vast maakt. De hairextensions kan je verwijderen wanneer je zelf wilt. Met alle andere methodes verlies je ook weinig haren, als je het maar op tijd verwijdert. Hoe langer de hair-extensions blijven zitten, hoe meer uitgroei en hoe zwaarder het voor het haar wordt en heb je meer last van haarverlies. Het verliezen van 5% van het haar is normaal. Het meeste haarverlies krijg je bij het verwijderen en borstelen van de hair-extensions. Daarom is het van belang dat je de hair-extensions laat verwijderen bij dezelfde persoon die het aanbrengt. Gebruik ook een hair-extension borstel in plaats van een normale haarborstel, hierdoor kun je het haarverlies beperken. De gemiddelde tijd voor het plaatsen en verwijderen van hair-extension kan per methode en per persoon verschillen. Bij de clip-in en flip-in duurt het maar enkele minuten, terwijl het bij de andere methoden wel één tot vijf  uur kan duren vanwege het werk dat de kapper moet verrichten. De manier waarop de kapper de extensions aanbrengt, speelt hierbij een grote rol. Het is niet voor niets dat het verwijderen van de extensions ook een prijskaartje heeft. Dit vergt ook wat werk.

LET OP!

Om de conditie van het eigen haar te waarborgen raden we af extensions te gebruiken wanneer het haar zwak is en snel afbreekt. Na een chemokuur is het ook niet verstandig om extensions te gebruiken. Het haar blijft na een chemobehandeling namelijk nog een lange periode zwak. Ook een goede verzorging is van belang als je hair-extensions neemt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het haar niet te vaak wassen en het haar goed op laten drogen na het wassen. Met nat haar gaan slapen, is not done! Hetzelfde geldt voor vastmaken van het haar meteen na het wassen. Let goed op als je voor het eerst extensions gebruikt, want het kan zijn dat het haar zwaarder aanvoelt en er gevoeligheid optreedt. Dit kan een kwestie zijn van wennen en is vaak alleen in de eerste dagen.

TIP!

Weten of dat je nu echt haar of synthetisch haar gekocht hebt? Houd dan een beetje haar in een vlammetje. Synthetisch haar geeft zwarte rook en je houdt een kleverige bal over. Bij natuurlijk haar zie je witte rook en wordt het haar as.

Gebruik de Hairloxx Boost Total Care Kit voor een complete verzorging van de Hairextensions. Deze kit is speciaal ontwikkeld voor hairextensions en bestaat uit shampoo, conditioner, masker, serum en extension borstel. 

Haarverzorging bestellen bij JohnBeerens.com? 

Ben je nieuwsgierig naar ons groot assortiment aan haarverzorging, bekijk dan onze webshop. Wij hebben voor elk haarprobleem en haartype een product die de kwaliteit van jouw haar bevordert!

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje