Welke Hairextensions zijn passend?

De meeste Hollywood sterren en bekende Nederlanders maken er gebruik van “Hairextensions” oftewel haar toevoegingen. Dit zijn strengen nephaar die om verschillende redenen toegevoegd kunnen worden aan het haar. Redenen kunnen zijn om bijvoorbeeld volume in het haar te krijgen, het haar te verlengen, een ander kleur of look te creëren of simpelweg gewoon het haar te versieren.


Buiten  de synthetische Hairextensions ,  zijn er Haarextensions die bestaan uit 100% echt haar. Dit haar wordt afgeknipt van de donor en geïmporteerd. Haar dat  100% echt is, gaat een leven lang mee.  De kwaliteit van het haar kan erg verschillen. Synthetisch haar kun je bijvoorbeeld niet wassen, stijlen, krullen, verven of föhnen. Daarom is dit haar ook vele malen goedkoper en minder van kwaliteit dan natuurlijk haar.

 

Hairextensions zijn er in vele soorten, kleuren, maten en stijlen. De verschillende haarstijlen zijn krul, slag en stijl.  Het kan zijn dat het haar chemisch behandeld is doordat het haar gekruld of geverfd is. Hierdoor is de kwaliteit van het haar ook wat minder. Bijvoorbeeld word Remy hair als de hoogste kwaliteit menselijk haar beschouwd. Omdat bij Remy hair de schubben dezelfde kant op wijzen is het haar volledig klitvrij en voelbaar glad. Integendeel bij Non-Remy hair  liggen de schubben in de tegenovergestelde richting waardoor het haar veel sneller gaat klitten. Daarom is Remy hair stukken minder voordeliger.

 

 

Hairextensions kiezen

Om een keuze te kunnen maken welke Hairextensions voor u geschikt zijn moeten als eerst een aantal dingen op een rij worden gezet:

  • Wat is jouw budget? Als er een indicatie is van hoeveel uitgegeven kan worden aan hairextensions dan is de keuze makkelijker of het nu Synthetisch haar of natuurlijk haar zal worden.
  • Wat zijn de doeleinden?  Wordt het haar gewassen, geföhnd , gekruld, gestijld of geverfd dan zou hiervoor natuurlijk haar gebruikt moeten worden. Met synthetisch haar kan dit namelijk allemaal niet.
  • Welke structuur? Er kan gekozen worden om dezelfde structuur te nemen als het eigen haar. Ook kan zelf de structuur aan de hairextensions en/of het eigen haar aangebracht worden met behulp van een stijltang, krultang of chemische behandeling .
  • Welke kleur? De hairextensions kunnen in de gewilde kleur gekocht worden of worden geverfd. Er moet wel rekening worden gehouden dat de kwaliteit van het haar door het verven wel minder wordt.
  • Hoe lang moeten de hairextensions zijn? De extensions kunnen in de juiste lengte gekocht worden of in model geknipt worden.  

   

                         

         

  • Tijdelijke of permanente hairextensions? De soorten hairextensions zijn: Wax Extensions, Tape Extensions, Flip in Hair en haarmatten. Extensions die dezelfde dag uit het haar gehaald kunnen worden, zijn tijdelijke hairextensions. Extensions die voor een langere tijd in het haar toegevoegd worden zijn permanente hairextensions.
  • Welke methode? Er zijn verschillende methodes om Hairextensions in het haar toe te voegen. Dit is afhankelijk van welke extensions er toegevoegd gaan worden.

 

Methodes voor het toevoegen van Hairextensions

Invlechten 

Bij deze methode worden de hairextensions plukje voor plukje in het haar gevlochten. Er worden hierbij veel kleine vlechtjes gemaakt. Er kan voor gekozen worden om maar een aantal centimeters in te vlechten of de vlecht in zijn geheel af te maken.  

 

Knopen

Hierbij worden kleine plukjes van het eigen haar  en kleine plukjes hairextensions aan elkaar geknoopt met elastische draad.

 

Weave

Bij deze methode wordt het eigen haar dun  ingevlochten. Daarna worden de hairextensions met een speciale naald en draad aan de vlecht vast gemaakt. 

 

Clip-in

Deze Hairextensions bestaan uit strengen haar waar clipjes aan vast zitten. Er word eerst een scheiding in het haar gemaakt en daarna worden de clipjes met de Hairextensions in het haar vast gemaakt.

 

Flip-in Hair

Flip-in is een brede mat dat vast zit aan een dun doorzichtig draad. Dit word als een haarband over het eigen haar geplaatst. Er moet wel voor gezorgd worden dat de draad aan de voorkant van het hoofd zit. Daarna moet het eigen haar erboven uit gehaald worden.

 

Keratine/ Wax

Dit is de bekendste manier van hairextensions plaatsen.  Door middel van een speciale lijm worden de hairextensions pluk voor pluk in het haar gelijmd met een warmte tang. Deze extension dient met een speciale vloeistof verwijderd te worden.

 

Microringen
Door midddel van een speciale naald wordt het eigen haar en het haar van de hairextensions door de microring gehaald. Het ringetje wordt dan dicht bij de hoofdhuid dichtgeknepen waardoor de Hairextensions blijven zitten. Voor deze methode kan gebruik gemaakt worden van plukjes hairextensions of van haarmatten.

 

Lace wig

Aan de naam hoor je het al. De lace wig is een haarstuk dat gemaakt is op een gaasachtige stof, genaamd lace. Voordat dit haarstuk geplaatst word moet ervoor gezorgd worden dat het eigen haar tegen de hoofdhuid aan zit door middel van bijvoorbeeld het haar in te vlechten. Daarna word dit haarstuk over het eigen haar geplaatst.

 

Lijmstrip

Deze methode wordt uitgevoerd doormiddel van dubbelzijdige tape op de haarmatten te plaatsen. Er zijn Hairextensions die deze plakstrip al bevatten. Vervolgens wordt er ongeveer 4 centimeter van het eigen haar genomen en 8 centimeter van de hairextensions. Op de helft van de hairextensions wordt het eigen haar tegenaan geplakt. Daarna wordt de hairextension dubbel gevouwen en goed dicht gedrukt.

 

Paarden staart

Voordat dit haarstuk geplaatst wordt moet eerst van het eigen haar een staart worden gemaakt. Nadat dit gedaan is kan het haarstuk op de staart geplaatst worden.  Met de losse elastiek of haar dat aan de extension staart zit kan het haarstuk aan de staart vast gemaakt worden.

 

Haarverlies door Hairextensions

Het beschadigen van het haar is het gene waar iedereen voor oppast. Bij de clip in en flip in verlies je geen haren omdat de extensions niet permanent aan het haar vast gemaakt worden. De hairextensions kunnen verwijderd worden wanneer je zelf wilt. Met alle andere methodes verlies je ook weinig haren als je het op tijd verwijderd wordt. Hoe langer de hairextensions blijven zitten hoe meer uitgroei en hoe zwaarder het voor het haar word en er dus meer haarverlies plaats vindt. Het verliezen van 5% van het haar is normaal. Het meeste haarverlies bevindt zich bij het verwijderen en borstelen van de hairextensions. Daarom is het van belang dat de hairextensions bij dezelfde persoon verwijderd wordt die het daadwerkelijk ook heeft aangebracht. Het gebruiken van een Hairextension borstel is daarom erg verstandig, hierdoor is er minder haarverlies.

 

 

De gemiddelde tijd voor het plaatsen en verwijderen van Hairextension kan per hairextension methode en persoon verschillen. Bij de clip in en flip in duurt het maar enkele minuten, terwijl het bij de andere methoden wel 1 tot 5 uur kan duren vanwege het werk dat  moet worden verricht. De manier waarop de extensions aangebracht worden speelt hierbij ook een rol. Het verwijderen kost daarom ook geld.

 

 

LET OP!

Om de conditie van het eigen haar te waarborgen wordt het afgeraden extensions te gebruiken wanneer het haar zwak is en snel afbreekt. Na een chemokuur wordt het ook afgeraden hairextensions te gebruiken. Het haar blijft namelijk nog een lange periode zwak. Een goede verzorging is noodzakelijk als er gebruik wordt gemaakt van hairextensions. Hierbij kan worden gedacht aan het haar niet te vaak wassen. Het haar goed op laten drogen na het wassen is erg van belang. Nooit met nat haar gaan slapen of het haar na het wassen vast maken. Let op als er voor het eerst gebruik wordt gemaakt van extensions, kan het zijn dat het haar zwaarder aanvoelt en er gevoeligheid optreedt. Dit kan een kwestie zijn van wennen en is vaak alleen in de eerste dagen.

 

 TIP!

Weten of dat je nu echt haar of synthetisch haar gekocht hebt? Houd dan een beetje haar in een vlammetje. Synthetisch haar geeft zwarte rook en je houd een kleverige bal over. Bij natuurlijk haar zie je witte rook en wordt het haar as.


Gebruik de Hairloxx Boost Total Care Kit voor een complete verzorging van de Hairextensions. Deze kit is speciaal ontwikkeld voor hairextensions en heeft inbegrepen de shampoo, conditioner, mask, serum en extension borstel. 

Product wordt toegevoegd aan shoppingbag