18 Mei. 2020

9x tips om blond/asblond haar te behouden

Asblond haar: een ontzettend populaire haarkleur onder zowel blondines als brunettes die hun haar willen blonderen. Maar waar we niet altijd bij stilstaan, is dat een blondering erg intensief is voor het haar. Het is daarom erg belangrijk om - na een behandeling als deze - meer aandacht te besteden aan de verzorging van je gekleurde lokken. Om het gewenste resultaat zo lang mogelijk te behouden en vervaging te voorkomen, hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet! 

Deel dit artikel:

Alles over blond/asblond haar!

Je hebt ze vast wel eens op je Pinterest of Instagram voorbij zien komen: prachtige asblonde haarlokken. Asblond is een ongekend populaire haarkleur onder zowel blondines als brunettes die hun haar willen blonderen. Toch weten we allemaal dat de kwaliteit van het haar er aanzienlijk op achteruit kan gaan. Blonderen is namelijk niets minder dan het bleken van de haarpigmenten. Want: om je haar lichter te maken moet het haar worden ontkleurd.

Natuurlijk is het effect van het blonderen sterk afhankelijk van jouw eigen haarkleur. Heb je al blond haar? Een blondering is in dit geval niet nodig en daarmee voorkom je een hele hoop onnodige schade aan je haar. Heb je donker haar en wil je naar (as)blond? Dan is het nodig je haar te ontkleuren voor je de gewenste kleur bereikt.

Het hebben van asblonde lokken vereist veel tijd en aandacht. Zo is het voor brunettes die hun haar lichter hebben geverfd vaak herkenbaar dat het haar na enkele wasbeurten snel weer geel of oranje is. Dit willen we natuurlijk niet! Om deze ongewenste, warme tinten te behandelen en voorkomen hebben wij wat tips op een rijtje gezet. Zo heb jij langer plezier van je prachtige asblonde haar!

1. Zilvershampoo

Wanneer je blond haar hebt, is een zilvershampoo onmisbaar binnen je haarroutine. Een zilvershampoo is een shampoo met violetkleurige pigmenten, die jou helpt om van een vervelende en ongewenste warme gloed af te komen. Paarse en blauwe pigmenten zijn de complementaire kleuren van oranje en geel in de kleurencirkel, waardoor deze warme tinten uit het haar worden verwijderd en je een asblonde kleur overhoudt. Lees meer over zilvershampoo in onze blog. Een voorbeeld van een zilvershampoo die gele en gouden tonen neutraliseert is de SachaJuan Silver Shampoo. Deze zilvershampoo bevat pigmenten die niet alleen kleuren neutraliseren, maar ook zorgen voor meer volume en een diepe glans. SachaJuan Silver Shampoo heeft een UV-bescherming, wat het haar beschermd tegen invloeden van buitenaf. Bovendien zorgt deze shampoo voor hydratatie van het haar door de Ocean Silk-technologie. Zilvershampoo is dé perfecte uitkomst om de asblonde kleur van het haar op te frissen. Zo kun je de behandeling bij de kapper nog even uitstellen!

2. De juiste haarverzorging

Blondering is een intensieve behandeling. Zilvershampoo is een ideale uitkomst, maar het geeft je haar niet de voeding die het nodig heeft. Extra verzorging is dan ook geen overbodige luxe. Om het haar te herstellen en gezond te houden, wordt het aangeraden verzorgende producten te gebruiken zoals een leave-in conditioner of een intensieve treatment. Bijvoorbeeld de SachaJuan Over Night Hair Repair is hierbij een erg geschikte keuze. Dit product is een verzorgingsproduct op waterbasis, gericht op de verbetering van de elasticiteit en sterkte van het haar. SachaJuan Over Night Hair Repair bevat een hoog percentage Ocean Silk-technologie wat zorgt voor glanzend en zijdezacht haar. Daarnaast is de CHI Rose Hip Oil Recovery Treatment een perfecte keuze als het gaat om het intensief voeden van je gekleurde, beschadigde lokken. Deze treatment bevat rozenbottelolie, vitamine C en antioxidanten die zorgen voor het reguleren van vocht en het herstellen van beschadigt haar. Bovendien zorgt dit product voor het versterken van het haar, waardoor haarbreuk wordt voorkomen. Een win-win dus!

3. Vermijd sulfaten

Sulfaten zijn krachtige reinigers die je terug kunt vinden in onder andere vele huid- en haarproducten. Zo ook in normale shampoos. Zo zijn shampoos met sulfaten vaak geliefd vanwege de grondige reiniging en het schuimeffect. Waar veel mensen niet bij stilstaan, is dat sulfaten ook vele nadelen met zich mee brengen. Zo zorgt het voor uitdroging van de hoofdhuid en kan het zelfs leiden tot irritatie. De reinigende functie is namelijk vaak te agressief voor de hoofdhuid. Daarnaast zorgt deze intense reiniging voor het vervagen van je haarkleur. Voor het optimaal verzorgen van je gekleurde lokken is het dus erg verstandig om gebruik te maken van milde, sulfaatvrije shampoos. Wij van Johnbeerens.com hebben verschillende sulfaatvrije shampoos binnen ons assortiment. Bijvoorbeeld de Biosilk Silk Therapy Coconut Oil 3 in 1. Dit is een hydraterende shampoo, conditioner en bodywash in één. Dit product is vrij van parabenen en sulfaten, en zorgt voor voeding en bescherming voor gekleurd haar. Kortom: een super veelzijdig product!

4. Droogshampoo

Dat het te vaak wassen van je haar niet goed voor je gekleurde haarlokken is, is niets nieuws. Je kent het vast wel: je stapt buiten bij de kapper en je bent helemaal happy met je nieuwe kleur, maar na een paar wasbeurten begint de kleur te vervagen. Dit is natuurlijk erg frustrerend. Om het vervagen van je haarkleur tegen te gaan, is het dan ook belangrijk dat je je haar niet te vaak te wast. Om de periode tussen de wasbeurten te rekken is een droogshampoo ideaal! Bijvoorbeeld de Biosilk Dry Clean Shampoo. Deze droogshampoo zorgt voor schoon en fris haar, en geeft het haar bovendien meer volume en textuur. In onze blog over droogshampoo lees je meer over de essentie van deze shampoovorm voor het haar.

5. Bescherming tegen hittetools

Een krul- of stijltang kunnen we haast niet meer wegdenken uit onze haarroutine. Toch kunnen deze hittetools enorm veel schade aanrichten aan onze geblondeerde coupe. Zo kunnen deze tools de kleur en het vocht uit je haren zuigen en - in het ergste geval - zelfs zorgen voor haarbreuk. Wij raden dan ook aan altijd gebruik te maken van hittebescherming voor het behouden van jouw gekleurde, asblonde lokken en ter bescherming van je haar. Wat heb je aan stijl haar als het helemaal beschadigd is. Dus altijd het haar beschermen met een hittebescherming!

6. Bescherming tegen UV-straling

Wanneer je gaat voor asblond haar, zit je natuurlijk totaal niet te wachten op warme tinten. UV-straling is hierbij je grootste vijand. Te veel UV-straling beschadigt en verbleekt je haar, wat zorgt voor ongewenste, warme tonen in je haar. Wees daarom zuinig als het gaat om blootstelling aan de zon. Het is hierbij ook niet overbodig om een hittebeschermer te gebruiken voor optimale bescherming tegen de zon. Verder hebben we in ons assortiment haarverzorging die speciaal gemaakt is om schade door de zon te voorkomen. Denk aan de Biosilk Summer haarverzorging, of de zonnebescherming en after sun voor het haar van SachaJuan. In onze blog over zonlicht en haar lees je alles over hoe je je haar het best kan beschermen.

7. Herstel je haar

Omdat blondering je haar erg uitdroogt, is het essentieel om je haar de extra voeding te geven die het nodig heeft. Hier kun je bijvoorbeeld een haarmasker voor gebruiken, eens in de week. Een wekelijks haarmasker zorgt niet alleen voor intensieve voeding, maar ook voor bescherming tegen ongewenste effecten van bijvoorbeeld zout- of chloorwater.

8. Glanzend haar

Blonderen is net als ieder andere kleuring een chemische behandeling voor het haar, en zorgt ervoor dat de haarschubben open gaan staan. Het open staan van de schubben zorgt ervoor dat er minder weerkaatsing van het licht ontstaat en daarmee minder glans. Om deze glans terug te krijgen, is het na een kleuring belangrijk om goed voor je haar te zorgen met de juiste producten. Een multifunctioneel product wat jou hierbij helpt is de CHI Rose Hip Oil Dry UV Protecting Oil Haarspray. Deze haarspray voegt glans toe aan gekleurd haar en gaat voortijdig kleurverlies tegen. Bovendien beschermt deze spray het haar tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

9. Haarvitamines

Gezond en sterk haar reageert beter op het blonderen. Om de haarwortels te versterken is het verstandig haarsupplementen te gebruiken. Deze haarvitamines bevatten vaak alle nodige ingrediënten voor het bevorderen van de haargroei en het versterken van het haar. Zo beperk je de schade na de blondering en heb je langer plezier van je blonde lokken – zonder haarbeschadiging! Dat het onderhouden van jouw (as)blond gekleurde coupe veel tijd en energie vereist is wel duidelijk. Voor optimaal resultaat raden wij dan ook aan – net zoals bij huidverzorging – niet te bezuinigen op haarproducten, en goed te zorgen voor jouw gekleurde coupe. Zo behoudt jouw haar de perfecte asblonde kleur, en blijft het haar glanzend en gezond! 

De beste haarverzorging voor asblond haar kopen bij JohnBeerens.com?

Een goede haarverzorging is van groot belang als je je (as)blonde lokken wilt beschermen en onderhouden. Bij JohnBeerens.com koop je diverse soorten haarproducten van bekende merken zoals CHISachaJuanKérastase en Moroccanoil. Ben je benieuwd welke het beste bij jou past? Laat je dan adviseren door één van onze beauty care medewerkers of laat een reactie hieronder.

Haarverzorging aanbieding

Het grootste aanbod haarverzorging om je haar te beschermen en verzorgen vind je online bij JohnBeerens.com. Wil je de beste haarverzorging kopen voor de scherpste prijs? Dan zit je goed bij bij JohnBeerens.com. Bescherm en verzorg je haar voor de beste prijs!

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje