Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een amika detangling brush cadeau.

26 Mrt. 2021

Hoe onderhoud ik gekleurd haar? Tips, do's & don'ts!

Na uren te hebben doorgebracht in de kappersstoel, wil je natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten van jouw nieuwe, frisse haarkleur. Toch zijn er verschillende gewoonten die ervoor kunnen zorgen dat de kleur al snel vervaagt en dof oogt. Dit willen we natuurlijk niet! In deze blog lees je alles wat je moet doen (en juist niet moet doen!) om jouw haarkleur zo lang mogelijk te behouden. 

Deel dit artikel:

Hoe onderhoud je gekleurd haar? Tips, do’s & don’ts.

Gekleurd haar vereist de nodige aandacht. Of je je haar nou zelf in de verf hebt gezet, of een kapper hebt bezocht: je wilt zo lang mogelijk kunnen genieten van jouw nieuwe, frisse haarkleur. Wij kunnen het ons voorstellen dat het hierbij lastig te bepalen is wat jouw haar nodig heeft of welke producten je juist moet vermijden om jouw haarkleur te beschermen tegen vervaging. Om je hierbij op weg te helpen, hebben wij een overzicht gemaakt van alle do's & don'ts bij het verzorgen en beschermen van jouw gekleurde lokken. Lees dus snel verder! 

Don’ts bij gekleurd haar

Het haar te vaak wassen

Het te vaak wassen van het haar is funest voor gekleurde lokken. Door de mineralen in shampoos kan de haarkleur worden aangetast en vervaagt de kleur sneller. Bovendien bevatten vele shampoos sulfaten: agressieve, reinigende stoffen die zorgen voor de reiniging van haar en hoofdhuid en het schuimen van de shampoo. Om jouw haarkleur te beschermen raden wij dan ook aan om gebruik te maken van sulfaatvrije shampoos en het haar maximaal drie keer per week te wassen. Ziet je haar er vettig uit maar wil je de wasbeurt nog even uitstellen? Gebruik dan een droogshampoo om de aanzet wat op te frissen. 

Hittetools gebruiken zonder bescherming

Het gebruiken van hittetools zonder hittebescherming is absoluut een don’t. Door een te hete temperatuur vervaagt de haarkleur sneller en gaat het haar dof en droog ogen. Bovendien is een te hoge temperatuur erg schadelijk voor het haar en breekt je haar sneller af. En dat willen we natuurlijk niet! Gebruik daarom altijd een hittebeschermer voordat je met een krul- of stijltang aan de slag gaat.

Blootstelling aan zon, zee- en zwembadwater

Kan jij ook wel uren “bakken” op het strand en kun je niet wachten tot je weer een duik in het zwembad kunt nemen? Houd er rekening mee dat zon, zee- en zwembadwater funest zijn voor gekleurde lokken. Zo kunnen deze factoren leiden tot vervaging van de haarkleur en het uitdrogen van het haar. Het is daarom belangrijk om vooral in de zomer je haar optimaal te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Te heet douchen

In koudere tijden kan een warme douche goed doen. Helaas zijn vele van ons zich er niet van bewust dat een te hete douche erg schadelijk is voor het haar. Heet water opent namelijk niet alleen je poriën, maar ook je haarschubben waardoor de verf uit je haar kan ontsnappen. Wanneer je je haar uitspoelt met koud of lauw water blijft de kleur langer mooi en droogt het minder snel uit. 

Do’s

Gebruik de juiste shampoo

Hoe lang het gekleurde haar mooi blijft, ligt niet alleen aan het haartype maar ook aan de verzorging ervan. Het gebruiken van een goede shampoo is dan ook essentieel voor het behouden van je haarkleur. Zo bestaan er verschillende soorten shampoos voor iedere haarkleur en ieder haartype. Bijvoorbeeld zilvershampoos voor geblondeerd haar. Bij JohnBeerens.com werken we alleen met de beste merken om de kwaliteit van shampoos voor gekleurd haar te garanderen. Denk hierbij aan merken zoals Waterclouds, CHI, Kerastase en Redken. Deze shampoos zorgen voor de bescherming van de haarkleur en het behouden van de natuurlijke glans van het haar.

Gebruik een goede conditioner

Dat het verven de conditie van je haren aantast is niets nieuws. Tijdens het kleuringsproces staan de haarschubben open, wat het haar erg kwetsbaar maakt. Het is daarom erg belangrijk om na het verven gebruik te maken van een conditioner. Een conditioner zorgt voor het sluiten van de haarschubben en het beschermen van het haar. Bovendien zal je merken dat het haar mooier oogt en gezonder en gladder aanvoelt nadat je het hebt gewassen met een goede conditioner. Een conditioner herstelt en hydrateert en zorgt ervoor dat je haarkleur langer mooi blijft. Kortom: een must-have in jouw haarroutine. Wil je meer weten over hoe een conditioner een toevoeging kan zijn op jouw haarroutine? Bekijk dan ook eens deze blog. 

Haarmaskers

Gekleurd haar vereist de nodige aandacht en verzorging. Logisch, want het verven van het haar is een enorme aantasting op de kwaliteit van je haar. Om schade te herstellen en het haar te beschermen, is het dan ook essentieel om de juiste haarverzorging te gebruiken en je haar wat meer aandacht te geven. Wanneer je je haar regelmatig kleurt en/of bleekt, raden wij het aan om gebruik te maken van een haarmasker. Een haarmasker zorgt voor een directe verbetering van de haarstructuur, en een intensieve voeding van binnenuit.

Zon- en hittebescherming

Als het gaat om bescherming tegen hitte en de zon, wordt er vaak alleen gedacht aan het beschermen van de huid. Toch mag ook zeker het haar hierbij niet vergeten worden. Het gebruiken van een hittetool, zoals een stijltang, fohn of krultang, en ook het urenlang bakken in de zon, is erg schadelijk voor je haar. Een hittebescherming is daarom onmisbaar in jouw haarroutine wanneer jij je haar optimaal wilt beschermen tegen hitte en de zon. Bovendien heeft een hittebeschermer niet alleen een beschermende functie, maar ook een verzorgende factor. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een hittebeschermer die ook zorgt voor een mooie glans. Een win-win dus!

Welke haarverzorging voor gekleurd haar?

SachaJuan Colour Protect Shampoo

De naam zegt het al: deze shampoo verzorgt en beschermt gekleurd haar. De SachaJuan Colour Protect Shampoo is speciaal ontwikkeld voor gekleurd haar met de Ocean Silk Technologie en micro-emulsietechnologie. Deze ingrediënten voorkomen kleurvervaging en voorzien jouw lokken van volume en een stralende glans. Wil je jouw blonde of geblondeerde lokken verzorgen en een gele gloed neutraliseren? Bekijk dan de SachaJuan Silver Shampoo. Deze zilvershampoo verfrist de haarkleur en neutraliseert ongewenste tinten. Wil jij meer weten over het merk SachaJuan en over wat het doet voor jouw haartype? Bekijk dan deze blog.

Waterclouds Color Conditioner

Een goede conditioner is onmisbaar binnen jouw haarroutine als het gaat om het beschermen van de haarkleur. Een conditioner zorgt voor het sluiten van de haarschubben en beschermt hiermee de haarkleur. Zo ook de Waterclouds Color Conditioner. Deze conditioner beschermt niet alleen de haarkleur, maar zorgt ook voor een prachtige glans. Ook niet onbelangrijk: deze conditioner beschermt het haar tegen UV-stralingen.

BioSilk Color Therapy Leave-In Treatment

De BioSilk Color Therapy Leave-In Treatment is een behandeling speciaal geschikt voor gekleurd haar. De Leave-In Treatment is verrijkt met maracuja en zijdeproteïnen. Deze ingrediënten gaan kleurvervaging tegen en laten het haar zacht aanvoelen en mooi glanzen. Tevens beschermt deze treatment het haar tegen UV-straling en invloeden van buitenaf. Hebben dus!

Redken Color Extend Magnetics Haarmasker

Zoals eerder benoemd is het gebruiken van een haarmasker eens per week genoeg om jouw levendige kleur te behouden en beschermen. Een echte aanrader uit ons assortiment is hierbij het Redken Color Extend Magnetics haarmasker. Door het innovatieve RCT-Proteinecomplex wordt het haar van de wortels tot de punten en tot in de kern gevoed en verzorgd, en wordt het haar optimaal beschermd tegen vervaging van de haarkleur.

Haarverzorging voor gekleurd haar

Haarverzorging voor gekleurd haar bestellen bij JohnBeerens.com?

Heb jij gekleurd haar en wil je het mooiste uit je coupe halen? Check dan ons assortiment speciaal gericht op gekleurd haar. Zo loop jij ook voor een langere periode met stralende, gekleurde lokken! 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje