08 Jun. 2017

Stijltangen: Keramisch of toch titanium?

Een haartool zoals de stijltang is voor bijna iedere vrouw onmisbaar. Maar weet je waar je op moet letten als je een stijltang aanschaft? Weet je bijvoorbeeld wat het verschil is tussen keramische of titanium platen? In deze blog lees je wat de verschillen zijn tussen keramische en titanium platen en wat dit voor je haar kan betekenen.

Deel dit artikel:

Tegenwoordig is de stijltang of straightener een haartool die je bij nagenoeg iedere vrouw wel in de badkamer vindt. Doordat je met een stijltang zowel kunt krullen als stijlen is deze multi-tool ook bijna onmisbaar in je beauty-schappen. De belangrijkste onderdelen van de stijltang zijn de titanium / keramische platen, maar wat is eigenlijk precies het verschil tussen titanium en keramische platen.

Stijltangen met keramische platen
Stijltangen met keramische platen hebben een goede warmtebegeleiding. Je beschermt zo je haar tegen de hitte van de stijltang. Hierdoor blijft je haar mooi glad en glanzend, en blijft het vochtgehalte van je haar in balans. Merken met keramische stijltangen zijn bijvoorbeeld CHI en ISO. Bij de stijltangen van CHI ontvang je bij ons ook een gratis silk ter bescherming van je haar. 

CHI STIJLTANG UITPROBEREN?


Voordelen van keramische stijltangen op een rijtje:

  • Beschermt je haar tegen hitte
  • Maakt je haar glad en glanzend
  • Warmt snel op
  • De platen gaan lang mee

Stijltangen met titanium platen

Een titanium stijltang is perfect voor dikker haar, omdat de platen steviger zijn en langer mee gaan. De platen van een titanium stijltang verwarmen gelijkmatig en behandelen het haar van binnenuit. Ook zorgt een stijltang met titanium platen er dankzij de negatieve ionen voor dat de vochtbalans in het haar op peil blijft, waardoor je een glanzend en glad resultaat krijgt. Bovendien warmt een stijltang met titanium platen sneller op. Een merk dat goede kwaliteit titanium stijltangen in het assortiment heeft is bijvoorbeeld ISO Professional.

Hoe werken negatieve ionen?
Van nature bevat je haar positieve ionen, dit zijn een soort elektrische ladingen. Deze positieve ionen zorgen er voor dat de haarschubben open staan, wat zorgt voor pluizig haar. Dat willlen we natuurlijk niet! De negatieve ionen heffen als het ware de positieve ionen op, waardoor de haarschubben weer dicht gaan. Zo behoud je het vocht in je haar en pluizig haar wordt dan gladder en glanzender.

Bekijk alle haartools

Voordelen van titanium stijltangen op een rijtje:

  • Beschermt je haar tegen hitte
  • De platen gaan lang mee
  • Het haar wordt glad en een glanzend
  • Warmt snel op
  • Geschikt voor dik haar

Tip: Gebruik vooraf altijd een hittebeschermende spray of serum, zoals Biosilk Silk Therapy of CHI Silk Infusion. Zo bescherm je je haar tegen de hitte van de stijltang en krijgt het een gezonde en glanzende finish touch! Voor meer inspiratie / informatie kun je ook onze stijltangadvies pagina bezoeken, onze keramische stijltangen pagina of onze top 10 best verkochte stijltangen of de nieuwste blogs over stijltangen. 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje