08 Jun. 2017

How to: Krullen maken met een stijltang

Heb je geen krultang in huis, maar wil je toch mooie krullen in je haar? Geen zorgen! Krullen maak je namelijk ook heel makkelijk met een stijltang. In deze blog lees je hoe. 

Deel dit artikel:

How to: Krullen maken met een stijltang

Wist je dat je voor prachtige krullen niet per se een krultang nodig hebt? Een stijltang is een ontzettend veelzijdige beauty-tool, dus je hoeft je CHI G2 stijltang of Diva Pro stijltang niet in te ruilen voor een krultang als je krullen maakt. 

Voordat we aan de slag gaan, eerst een paar tips:

  • Het haar krult het makkelijkst wanneer het schoon en glad is. Was dus je haar en laat het volledig drogen, gebruik voorafgaand aan het krullen een verzorgend en beschermend serum, zoals de BioSilk Silk Therapy 
  • Kam je haar goed door, je wilt geen klitten in je krullen
  • Heb je last van statisch haar? Gebruik dan een antistatische borstel, zoals de Rock & Ruddle haarborstel
  • Heb je stug en dik haar? Gebruik een stijltang die erg warm wordt, bijvoorbeeld de Chi G2 die tot 220 graden kan worden ingesteld, anders heb je kans dat je er geen krul in krijgt.

Krullen met een stijltang 

Laten we aan de slag gaan!

Stap 1.

Verdeel je haar in secties, dit geeft je een beter overzicht, steek bijvoorbeeld het bovenste deel van je haar op en werk zo van beneden naar boven.

Stap 2.

Pak een pluk. Hoe dikker de pluk, hoe groter de krul en vice versa. Om te oefenen is het misschien makkelijker om te beginnen met een kleinere pluk.

Stap 3.

Nu wordt het wat lastiger: Klem de stijltang bovenin het haar en draai de stijltang een slag. De richting waarop je de stijltang draait bepaalt de draai van de krul, draai je de stijltang naar binnen, dan draait de krul naar je gezicht toe. Draai je het haar naar buiten, dan krult de krul van je gezicht af.  

Stap 4.

Wanneer je de stijltang met het haar een slag hebt gedraaid, laat je de stijltang langzaam naar de punten van je haar glijden. Als het goed is verschijnt er nu een mooie krul in je haar! Vervolg nu met de rest van je haar.

Stap 5.

Wanneer je heel het haar hebt gekruld kan je het haar borstelen voor een natuurlijke look. Zakt je haar gemakkelijk uit? Verdeel dan eerst een lichte haarspray over het haar voordat je het uitborstelt, een goed voorbeeld is de Waterclouds Fixing Hairspray, deze verzwaart het haar niet en geeft ook nog eens een prachtige glans! 

Stijltang bestellen op JohnBeerens.com? 

Wil jij investeren in een goede stylingtool die jouw haar niet alleen stijlt, maar ook kan voorzien van prachtige krullen? Bekijk dan ons aanbod aan stijltangen op JohnBeerens.com! 

Shop de beste stijltangen

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje