Je haar zelf verven

Door: Shade Cybulkiewicz

Als je aan het kleuren van je haar denkt, schieten er vaak twee dingen te binnen. Ten eerste: yes, een nieuwe haarkleur, nieuwe look! En ten tweede: Auch, de schade die je lokken weer moeten aanvaarden. Met deze blog willen we jou een handje helpen bij het zelf verven van jouw haarlokken. Het haar zelf kleuren is makkelijk, goedkoper en it can be lots of fun als je dit bijvoorbeeld samen met jouw vriendin of zus doet! Lees verder en maak ook kans op een haarverf pakket van het merk VIBA.

 Is  het verven van je haar schadelijk?

In deze blog gaan we ons alleen richten op permanente haarkleuring. We weten heus wel dat alle chemische behandelingen die ons haar ondergaat, iets van schade aanricht. That’s just reality! Ondanks deze kennis, kriebelt het bij ons vrouwen heel snel om iets aan onze looks te veranderenVaak beginnen we met onze haarlokken. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 60% van de vrouwen hun haar regelmatig verft! De meeste vrouwen verven hun haar zelf thuis.

Ammoniak

In bijna alle permanente haarkleuringen zit ammoniak in. Waarom is dit ingrediënt zo belangrijk? Deze basische stof (een stof met een hoge pH-waarde) zorgt ervoor dat de haarschubben opzwellen. Als de haarschubben opzwellen, gaan ze open staan. Bij het open staan van de haarschubben dringt de kleur dieper in de kern van het haar. Tegelijkertijd leidt het open staan van de haarschubben helaas vaak tot gespleten punten. Daarom is het heel belangrijk om je haar na een chemische behandeling goed te verzorgen.

 

Haarschubben sluiten

Zorg dat je jouw gekleurde haarlokken goed voedt met de juiste haarverzorging. Kijk vooral naar haarproducten die zich richten op gekleurd haar. Hier zitten ingrediënten in die de schade kunnen beperken en herstellen! Een andere tip die bij kan dragen aan het sluiten van de haarschubben, is het haar op het eind wassen met koud water. Dit kun je doen bij het uitspoelen van de conditioner of het haarmasker. Ook appelazijn staat bekend om haar herstellende eigenschappen voor het haar. Als je 1 kop appelazijn met 2 kopjes water mengt, heb je ook een magic potion voor jouw haar. Je kunt ervoor kiezen om het niet uit het haar te spoelen (Schrik niet van de geur!), maar als de geur too much is voor jou, kun je na een paar minuten de appelazijn gewoon uit je haar spoelen. Door de gesloten haarschubben, ziet jouw haar er weer gladder en glanzender uit.

  

Gesloten haarschubben (boven) en open haarschubben

Onze favoriete haarverf

Wij hebben een favoriete haarverf en dat is de Italiaanse VIBA! VIBA steekt op verschillende gebieden uit tussen de andere haarkleuringen. Ten eerste heeft VIBA een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking tot andere haarkleuringen. Zoals we al eerder vertelden, is een goede haarverzorging heel belangrijk voor een goed verloop van jouw haarkwaliteit. De mix van verzorgende ingrediënten in de haarverf hydrateert, herstelt en verzorgt het haar. Zo zitten er onder andere Goudsbloem, Arganolie, vitamine A, vitamine E, vitamine F en Omega 3 en 6 in. Dankzij deze magische ingrediënten, ben je na het verven van het haar de flexibiliteit en elasticiteit van jouw lokken niet kwijt.

 

Gebruik Viba Professional

Wij vroegen aan de kappers van de haarstudio om ons te vertellen hoe we thuis VIBA het beste kunnen aanbrengen.

 • Meng VIBA Waterstofperoxide met de gewenste VIBA Permanent Colouring Cream met de verhouding 1:1,5. Voor inkleuren gebruik je 10 volume, 2 tinten lichter is 20 volume, 3 tinten lichter is 30 volume en 4 tinten lichter met 40 volume.
 • Breng aan op droog haar (dus niet van tevoren wassen) en begin bij de haaraanzet en werk naar de haarpunten toe. Verdeel de haarverf gelijkmatig over het haar door middel van een kwast.
 • Laat 30 minuten zitten en spoel masserend met lauw water uit. Was het haar vervolgens met een shampoo speciaal voor gekleurd haar.
 • Gebruik altijd een conditioner of haarmasker na het kleuren om de haarschubben weer te sluiten.

 

Winactie VIBA

Kleur jij jouw haar ook zelf en ben je benieuwd naar het resultaat van VIBA? Mail jouw NAW-gegevens naar shade@johnbeerens.com en maak kans op een VIBA pakket, zodat ook jij kunt shinen met een mooie haarkleur en glanzend haar!

 

 

Zelfbruinen, zomertint zonder zon!

Door: Shade Cybulkiewicz

Beetje bij beetje verdwijnen de zomerse temperaturen en bereiden we ons voor op de komst van de oranje periode van het jaar: de herfst. Terwijl de herfst met zijn bladeren wel voor een prachtige oranje gloed zorgt buiten, moeten wij maar accepteren dat onze witte benen weer terugkomen. Geen paniek,  want er zijn fantastische en makkelijke oplossingen hiervoor. We hebben de zon tegenwoordig niet meer nodig om er met een zomertintje bij te lopen. En néé, dit betekent niet dat we er allemaal zoals Donald Trump oftewel oranje bij gaan lopen. Lees verder en kom er achter hoe jij met een mooi en natuurlijk zomers tintje de koudere zonloze dagen kan doorstaan! En dit allemaal vanuit jouw luie stoel ;-).

Zelfbruiners

Dat we niet graag met spierwitte benen paraderen, is algemeen bekend. Er bestaan verschillende manieren om jezelf  van een mooie bruine tint te voorzien. Hieronder lees je meer over de verschillende methodes en welke onze favoriet is.

Zonnebank

De zonnebank is een elektrisch apparaat die bestaat uit panelen die voorzien zijn van uv-lichtbuizen. Deze uv-lampen bootsen de zon na en zorgen dat je bruin wordt Het gebruik van de zonnebank is, net als buiten zonnen, niet zonder risico. Door blootstelling aan uv-straling kan door mutatie van het DNA in de huid bijvoorbeeld de celcyclus verstoord worden. Blootstelling van de huid aan ultraviolette stralen versnelt de veroudering van de huid en vergroot de kans op huidkanker. Persoonlijk raad ik de zonnebank af. Als je er toch voor kiest, doe het alsjeblieft met mate!

Zelfbruin body lotion

In zelfbruin lotions en bijna alle tanningvloeistoffen zit het actieve ingrediënt Dihydroxyaceton oftewel DHA. Dit is een niet giftige vorm van suiker. Als je het op je huid aanbrengt, reageert de DHA door de aminozuren in de proteïnen van onze huid bruin te maken (hierover later meer)! Het effect van een lotion is licht en geleidelijk. Het geeft een zeer natuurlijk resultaat en je huid vaart er wel bij. Mensen met een ouder, droger of gevoeliger huidtype hebben vaak baat bij een lotion.

Zelfbruin Spray

Tan-sprays zijn één van de bestverkochte zelfbruiners. Het is een makkelijke manier om snel je tintje even bij te werken. De spray voelt ook licht aan en verspreidt zich egaal. Een groot voordeel van de spray is dat je geen handschoen hoeft te gebruiken. En het gaat niet fout zo lang je de spray beweegt.

Zelfbruin mousse

De zachte, lichtgewichte textuur van de mousse maakt het gemakkelijk om aan te brengen. Je kunt zien waar je het product wel en niet hebt aangebracht en zo voorkomen dat je plekjes mist of twee keer op hetzelfde gebied de mousse aanbrengt. De mousse is ideaal als je nog niet heel ervaren bent in de tan-wereld, maar toch jezelf als een pro wil zelfbruinen. Vergeet niet een aanbrenghandschoen te gebruiken zodat je de mousse mooi kan afwerken op je huid.

Wat is DHA?

We zitten tegenwoordig massaal aan de zelfbruiners, maar weten we precies wat het is en welke ingrediënten ervoor zorgen dat we een mooie bruine tint krijgen. Of aan wie we deze fantastische uitvinding te danken hebben? De beste zelfbruinproducten gebruiken 100% natuurlijke DHA dat onttrokken is uit suikerbieten of suikerriet. Eerder vertelde ik al dat als je DHA op je huid aanbrengt, dan worden de aminozuren in de proteïnen van onze huid, bruin.

Geluk bij een ongeluk

Deze bijzondere uitvinding hebben we te danken aan een onderzoeker bij een Cincinnati (Verenigde Staten) ziekenhuis uit de jaren ’50: Eva Wittgenstein. Ze gaf een medicijn die DHA bevatte aan kinderen met een glycogeenstapelingsziekte. Bij het morsen met de medicatie, zag Wittgenstein dat DHA de huid bruin vlekte, maar de kleding niet. Bij de onderzoeker brandde er meteen een lampje. Zij probeerde deze oplossing die uit DHA bestond op haar eigen huid en ja hoor, a new baby was born!  Sindsdien wordt er geëxperimenteerd met DHA om zelfbruiners op de markt te brengen die een zo natuurlijk mogelijke tint geven in plaats van een Donald Trump orange-look.

 

Pro’s faken vs. baken

 • Niet gevaarlijk, geen blootstelling aan uv-stralen
 • Snel resultaat
 • Je kunt zelf de gewenste kleur en intensiteit bepalen
 • Extra hydratatie voor de huid
 • Makkelijk te verspreiden over je hele lichaam, zodat er overal een tintje aanwezig is

 

Tanning-mousse experience

Aangezien ik niet super ervaren ben in de zelf-tanning world, wilde ik de proef op de som nemen met de tanning mousse. Zelf heb ik van nature al een tintje dus koos ik op aanraden van een tan-expert de MineTan Dark Ash Self Tan Foam. Het aanbrengen ging heel snel en makkelijk. Ik schrok wel toen ik de mousse aanbracht, want ik was helemaal donkerbruin na het aanbrengen. Maar no worries dit trekt bij en egaliseert heel mooi nadat je het afspoelt. Ik ben heel blij met het resultaat en het gemak waarmee je deze tanning-foam aanbrengt. De kleur (zie foto) is heel natuurlijk, alsof je in de zon hebt gelegen, maar dan zonder de gevaren die de zon met zich meebrengt. De geur van de mousse is neutraal, vaak hebben zelfbruiners een aanwezige geur, bij deze foam is dit niet het geval gelukkig en het is vegan! Hieronder lees je hoe je de foam moet aanbrengen.

                  

Before & After

Stappen:

 1. Douche en scrub je lichaam voordat je de tanning-mousse aanbrengt.
 2. Breng de foam met een aanbrenghandschoen op jouw lichaam. Op je rug kan het iets moeilijker gaan. Als vriendlief niet thuis is, kun je dit met een klein beetje acrobatie ook bedekken met de mousse. Zorg dat je de mousse goed verspreidt, ook tussen de vingers en tenen.
 3. Laat de zelfbruiner inwerken, minimaal een uur voor de express tan oftewel een snelle natuurlijke tan. Wil je een intensere tan dan laat je de foam langer inwerken. Hoe langer je het laat inwerken hoe intenser de kleur.
 4. Spoel vervolgens met alleen maar lauw water de mousse van je lichaam af (douche voor maximaal 45 seconden en gebruik geen zeep/shampoo).
 5. Droog je af en say welcome to your new fabulous tan

Winactie!

Ben je ook nieuwsgierig naar deze zelfbruiner-mousse? Stuur een mail (onderwerp: Winactie Mine Tan) naar shade@johnbeerens.com met jouw naam en telefoonnummer en maak kans op de MineTan Coconut Water Self Tan Foam inclusief aanbrenghandschoen en MineTan Micellar Water – Cleanser (ter waarde van 70 euro)! De winnaar of winnares wordt op 28 september 2018 bekend gemaakt.

  

Co-washing, wel of niet doen?

Door: Shade Cybulkiewicz

Je hebt vast wel ergens gehoord over de haarwas-methode Co-washing. Wat is co-washing precies? Deze trend heerst enorm onder de curly-ladies. Als je krullen hebt, doe je er alles aan om je coupe goed gehydrateerd te houden. Ondanks dat dit trucje zeer geliefd is onder de krullenbollen, haalt het niet weg dat deze methode funest kan zijn voor jouw lokken. Lees verder als je meer wil weten over co-washen en hoe je jouw haar het beste wast!

Wat is co-washen precies?

Simpelweg is co-washing als je het haar alleen maar met conditioner wast. De mensen die bij co-washen zweren, beweren dat shampoo funest is voor het haar vanwege alle ingrediënten (sulfaten, zuiveringsmiddelen en andere chemicaliën) die erin zitten. Deze ingrediënten veroorzaken haarbreuk, gespleten punten en broos haar. Dus co-wash fans vinden dat je de shampoo-stap gewoon moet overslaan en alleen maar je haar met conditioner moet wassen. In principe klinkt deze methode best wel logisch, hè?

Reinigt conditioner jouw haar?

Het korte antwoord op deze vraag is: nee. Je haar alleen met conditioner wassen, kan meer schade veroorzaken dan dat het goed is voor jouw haar. De CEO van Color WoW Gail Federici legt uit waarom deze methode niet effectief is, maar juist schadelijk. Federici heeft gedurende haar carrière heel wat shampoos helpen maken en een hoop shampoos zelf getest in haar pluizige krullen, dus we kunnen erop rekenen dat ze de nodige ervaring heeft om te beweren dat shampoos belangrijk zijn voor het wasproces van ons haar.

Waarom is shampoo belangrijk?

De shampoos die het haar goed reinigen bestaan onder andere uit oppervlakactieve stoffen. Dit zijn reinigingsmiddelen die van belang zijn om vuil, schadelijke stoffen en de ophoping van haarproducten te verwijderen. Conditioners zijn bedoeld om het haar te hydrateren en voeden, maar niet om te reinigen. Daarom zitten er ook geen reinigingsmiddelen in conditioners. Het haar reinigen met conditioner is dus NIET mogelijk.

Coat om je haar

Volgens de ervaren haarproducten-expert Federici moet je een haarproduct gebruiken met een reinigingsmiddel oftewel een shampoo. De zogenoemde co-wash en no-poo haarformules bevatten voornamelijk ingrediënten die voeden en hydrateren. Deze voedende en hydraterende ingrediënten spoel je niet makkelijk uit je haar. De bedoeling van deze ingrediënten is dat ze een soort van coat creëren om je haar. Deze coat zorgt voor hydratie en zachtheid van jouw haarlokken. De waarheid is dat op het moment dat je het haar alleen maar met conditioner wast, dan krijgt jouw haar alleen maar een ophoping aan laagjes met hydraterende en voedende ingrediënten.

Overblijfselen in hoofdhuid

Wanneer je conditioner gebruikt, zoals je een shampoo gebruikt dus door het grondig in je haar en op de hoofdhuid in te masseren, dan verzamel je overblijfselen op de hoofdhuid.

Contra’s co-washen volgens Federici:

 • Hoofdhuid blijft vies (bacteriën, infecties en huidproblemen)
 • Kan leiden tot ontsteking van de hoofdhuid
 • Haar wordt dun
 • Doffe haarkleur
 • Kan leiden tot haarverlies

 

Rechtszaak

In de Verenigde Staten was er een bekende rechtszaak tegen de maker van een co-wash-product. Dit leidde tot een schadevergoeding van $26.250 aan honderden vrouwen. Hier moeten we wel benadrukken dat deze rechtszaak op basis van anekdotisch bewijs was. Maar zoals Federici zegt: “we’re not taking any chances!” Het standpunt over co-washen van de CEO en oprichter van Color WoW blijft: Doe het niet!

 

Hoe reinig je het haar wel?

Kies een shampoo zonder sulfaten. Het beste is een shampoo die geen stay-behind  ingrediënten bevat zoals siliconen, oliën of hydraterende stoffen. Zo heb je gegarandeerd een schone hoofdhuid en goed gereinigde haarlokken. NA het reinigen kun je jouw haar hydrateren en voeden met een conditioner en een haarmasker. Met deze aanpak voorkom je het risico op ongewenste voorvallen met je haar ;-).

  

Moeiteloos je haar vlechten

Door: Shade Cybulkiewicz

Ben jij ook helemaal fan van vlechten? De braidhype is al een tijdje aanwezig in allerlei stijlen en technieken. Maar oeeff, soms zien ze er zo ingewikkeld uit dat je er niet eens aan durft te beginnen. Lees in deze blog het verhaal achter de vlecht. Ook hebben we voor jou een vlechtcreatie uitgekozen die je zelf thuis kan uitproberen!

A little history

Ik was ontzettend benieuwd naar de leeftijd van de vlecht. Als we de geschiedenisboeken mogen geloven, vlechten we ons haar al sinds de Steentijd (24.000 tot 22.000 v. Chr.) Venus van Willendorf is een bewijs dat vrouwen toen al een oogje voor beauty hadden. Op dit beeldje, dat Josef Szombathy in 1908 vond bij Willendorf in Oostenrijk, is duidelijk te zien dat vrouwen ook in die tijd hun haar vlochten. In Egypte (2.000 v. Chr.) lieten vrouwen ook graag hun (pruik)haar vlechten. De Grieken bleven ook niet achter. Zij drapeerden vaak het haar om het hoofd met vlechten. Hierna volgde een lange periode waarin vrouwen hun haar bedekten met hoofdoeken. In het begin van de 12e eeuw herrees de vlecht weer. Nu ging het vooral om de opsteekmethode van de vlechten. Onze vlechten bestaan dus al eeuwen en zijn juist nu niet weg te denken.

Haartextuur

We kunnen niet anders zeggen dan dat krullend en kroes haar zich het best lenen voor vlechten. Gevlochten steil haar, pluist snel. Bij kroes en krullend haar, blijft het langer en mooier zitten. Krullen maken van nature bochten. Als je krullend of kroes haar gaat vlechten, komt dit goed uit. Het haar buigt makkelijke mee in de nodige hoeken. Haarstrengen blijven zo op hun plek. Bij steil haar willen de haarstrengen juist ontsnappen uit de vorm waarin ze gebogen zijn. Heb je steil haar? No worries, met een goede haarspray kunnen ook jouw steile haarlokken op hun plek blijven.

Pro’s haarvlechten

Het haar vlechten is niet alleen super mooi, maar heeft ook een aantal voordelen:

 • Bevordert haargroei
 • Beschermt tegen haarbreuk
 • Zijn makkelijk te onderhouden
 • Blijven lang zitten
 • Handig tijdens het sporten
 • Beschermt het haar tegen het weer


Go on and braid!

Je staat waarschijnlijk te trappelen om wat vlechtcreaties uit te proberen in je haar! Ik heb uit het Festival Braid Book van Design me in ieder geval alvast één uitgekozen die niet moeilijk is! 

Bubble Braid

  

Stap 1: Breng extra volume in het haar door middel van een volumespray. Dit zorgt ervoor dat je beter grip hebt op je haar en dat de vlecht beter in model blijft. Als je echt fijn haar hebt, adviseren we Puff.Me Light

Stap 2: Toupeer het haar in de buurt van jouw kruin. Vervolgens maak je een paardenstaart met een deel van het haar ter hoogte van de kruin.

Stap 3: Bedek het elastiekje van de paardenstaart met een pluk haar en zet het vast met een schuifspeldje aan de onderkant.

Stap 4: Pak de gewenste hoeveelheid haar en maak dit ook vast samen met het haar van de staart die je al hebt gemaakt (zorg dat er 5 cm tussen de elastiekjes zit).

Stap 5: Creer je eerste bubble door het haar tussen de elastiekjes los te trekken.

Stap 6: Herhaal stap 3, 4 en 5 tot je bij de uiteinde van je haar komt.

Stap 7: Als je nog wat losse haarplukken hebt, is het mooi om deze te krullen met de krultang.

Makkelijke kapsels voor middellang haar

Je hebt middellang haar. Je wilt er stralend uit zien voor dat ene etentje of feestje. Maar geen tijd voor de kapper of een ingewikkelde stappenplannen met 1001 tools en producten die je niet in huis hebt.  Maak je geen zorgen! Wij hebben voor jou haarlokken 3 makkelijke en prachtige kapsels uitgekozen. Best of it all, je bent in minder dan 10 minuten klaar. En wie wil er niet shinen als het weinig moeite en tijd kost?

De Sleek Wet-look

Wil je er sexy en elegant bij lopen, met een look waarmee celebrities zoals Kim Kardashian en Gigi Hadid graag paraderen? Deze look kan zowel bij een casual als bij een feestelijke gelegenheid. Hopelijk inspireren we jou om dit kapsel ook uit te proberen!

Wat heb je nodig?

 • haarborstel
 • stijltang
 • hittebescherming spray/olie
 • gel (niet te hard)
 • haarlak

 

Stap 1: Borstel het haar om alle klitten te verwijderen.

Stap 2: Steil het haar met de steiltang (gebruik hittebescherming).

Stap 3: Bevochtig het haar goed met mousse.

Stap 4: Smeer gel in het haar, van boven naar beneden met de vingers door het haar.

Stap 5: Borstel het haar naar achter.

Stap 6: Spray al borstelend het haar met lak.

 

Hair Flip

Met deze rommelige maar sexy look creëer je meer volume in jouw haar! En deze is zóó simpel, dat je het niet voorbij kan laten gaan. Dit is hét kapsel dat je als geheime wapen kan gebruiken wanneer tijd niet aan jouw zijde staat!

Wat heb je nodig?

 • Puntkam
 • Volumespray
 • Föhn
 • Haarspray (stevige)
 • Droogshampoo (geen must, maar kan handig zijn)

 

Stap 1: Breng de droogshampoo aan in jouw haar om het vet in jouw haar te absorberen en volume te creëren.

Stap 2: Scheid je haar in twee delen (één deel heeft meer haar dan het ander deel).

Stap 3:  Het deel met meer haar, flip je letterlijk de tegenovergestelde richting op, kam het ‘geflipte’ gedeelte. Kam het ‘geflipte’ deel van jouw haar niet naar beneden, we want that lift!

Stap 4: Föhn het geflipte haar in de laagste luchtstand om meer volume te creëren en zo blijft het haar ook beter zitten aan de kant waar het eigenlijk niet hoort te zijn.

Stap 5: Spray je haar met de haarspray, zodat je haar in model blijft.

 

Meet the parents half bun

Met een goed gelukte half bun kun je nooit de fout ingaan! Daarnaast staat de bun elegant en fris. En ook dit kapsel kost jou minder dan 5 minuten van jouw tijd. We zien dat de half bun de afgelopen twee jaar in verschillende varianten voorbij komt op de rode lopers. Denk maar aan celebrities zoals Ariana Grande en de Olsen twins. Loop jij er ook binnenkort mee? Wij geven jou in ieder geval de tools om het uit te proberen, succes!

Wat heb je nodig?

 • Haarelastiekje
 • Föhn
 • Föhnborstel
 • Glansspray

Stap 1: Föhn jouw haar met een föhnborstel. Zorg dat je het haar  in secties föhnt. Laat de haarplukken telkens 10 seconden om de föhnborstel.

Stap 2: Verzamel de helft van je haar boven je oren en borstel je haar met een platte borstel in een paardenstaart (ter hoogte van jouw kruin). Maak dit vast met een haarelastiekjes.

Stap 3: Twist je haar in een knotje. Zorg dat je het haarelastiekje niet meer ziet. Zet je knotje vast door er een doorzichtig haarelastiekje in te doen. Vervolgens doe je er schuifspeldjes in (dezelfde kleur als je haar). Nu weet je zeker dat jouw bun de dag kan doorkomen zonder dat deze los zit.

Stap 4: Als kers op de taart spray je glansspray op jouw kapsel. Zodat je een natuurlijke glans creëert in je haar! Nu ben je helemaal ready om de schoonouders te ontmoeten.

 

 

   

Makkelijke kapsels voor kort haar

Variatie brengen in je korte coupe lijkt moeilijker dan met lange lokken! Kort haar kun je gewoon los laten hangen, dit staat heel chique. Maar je kunt als kortharige je haar ook opsteken voor een glamorous look. Wij hebben hier een selectie van kapsels, tips & tricks voor jou geselecteerd. Ook jij kan binnen enkele minuten met een glamourkapsel de deur uit!

High Bun

Wil je voor een frisse chique look gaan, dan moet je vooral voor deze prachtige bun gaan. Deze elegante look kun je binnen no time creëren. En je hebt er niet veel voor nodig!

Wat heb je nodig?

 • Schuifspeldjes
 • Haarelastiekjes
 • Haarspray
 • Kleine ronde haarborstel
 • Puntkam
 • knotrol

 

Stap 1: Kam je haar goed door en verwijder alle klitten.

Stap 2: Spray er haarspray in.

Stap 3: Borstel je haar in een paardenstaart (spray het haar ondertussen met haarspray).

Stap 4: Kam de plukken glad met een puntkam.

Stap 5: Als er losse plukken zijn, kun je deze vast pinnen met schuifspelden.

Stap 6: Gooi de staart naar voren en kam de haarplukken van de paardenstaart naar voren met de puntkam.

Stap 7: Plaats de knotrol in jouw haar. Borstel je haar met de kleine ronde haarborstel de tegenovergestelde kant op (naar boven i.p.v. naar beneden).

Stap 8: Zorg dat het haar op haar plek blijft door er een haarelastiekje om te doen.

Stap 9: De uiteinden van het haar die uitsteken kun je met schuifspeldjes in de knot vast maken, zodat de knot er perfect uit ziet.

Stap 10: Tot slot maak je jouw glamour look af door er haarspray op te doen, zodat je haar lang in model blijft!

 

Kroonvlecht

Met een romantische vlecht kan je ook niet de mist ingaan! Ook voor de kroonvlecht hoef je niet lang haar te hebben. En dit kapsel is niet moeilijk. Kijk maar zelf!

Wat heb je nodig?

 • Doorzichtige haarelastiekjes
 • Schuifspelden
 • Puntkam

 

Stap 1:  Maak een zijscheiding in je haar.

Stap 2: Vlecht je haar strak vanaf de bovenkant, langs de zijkant naar beneden. Maak het vlechtje vast met een haarelastiekjes.

Stap 3: Vlecht je haar ook aan de andere kant je hoofd.

Stap 4: Schuif de twee uiteinden van de vlechten onder het haar en maak het vast met schuifspelden

Stap 5: Spray je haar zodat het in model blijft en voilà!

 

Pony knot

Leef jij het leven van de lazy girl wat haar betreft? Dan is dit hét kapsel van je dromen! En je bent in minder dan vijf minuten klaar.

Wat heb je nodig?

 • Haarborstel
 • Haarelastiekjes
 • Glansspray

 

Stap 1: Verdeel het haar in twee delen.

Stap 2: Bind de twee delen in een knoop vast .

Stap 3: Maak nog een knoop met de haaruiteinden.

Stap 4: Zet de knoop extra vast met schuifspelden.

Stap 5: Twist het haar in een vlecht en maak de uiteinde vast met een haarelastiekje.

  

Snelle hairdo’s voor lang haar

Je herkent het vast wel! Zoveel haar, maar wat moet je ermee. Je weet dat je er veel mee kan, maar toch weet je niet waar je moet beginnen en hoe je het zoals op de foto’s voor elkaar krijgt voor die ene date of bruiloft. Je wilt er altijd on point uit zien, maar kan uiteraard niet voor elke gelegenheid naar de kapsalon. No worries, wij willen jou graag helpen. Niet alle mooie kapsels zijn bij de kapsalon geboren! Voor deze blog hebben we drie haarkapsels uitgekozen en ja hoor ook uitgeprobeerd. Zo weten we zeker dat de kapsels ook geschikt zijn voor de  onhandige tantes onder ons!

Rope Braid Pony Tail

Dit haar model geeft een hele klassieke en tegelijkertijd frisse look. Bovendien heb je deze chique vlecht binnen 5 minuten af. Handig voor als je haastig na werk meteen door moet naar een feestje of date!

Wat heb je nodig:

 • Borstel
 • Haarelastiekje
 • Haarspray
 • Mooi touwtje

 

Stap 1: Kam je haar goed door!

Stap 2: Doe je haar in een hoge paardenstaart.

Stap 3: Kies een vlechtsoort en vlecht de staart.

Stap 4: Nu volgt de kers op de taart: bind een mooi strikje aan de bovenkant van jouw vlecht. Je kunt kiezen voor een strikje of de touw gewoon los laten hangen.

Stap 5: Spray je haar met een haarspray, zodat je lang kan genieten van jouw Rope Braid Pony Tail.Half bun

Een half bun creëert een chique lazy-girl look. Dit is perfect voor casual gelegenheden. Het kapsel ziet er het mooist uit als je haar wat beweging heeft (wavy hair).

Wat heb je nodig:

 • 2x haarelastiekjes
 • Haarborstel
 • Volume spray
 • Schuifspeldjes (Bobby pins)
 • Haarlak

Stap 1: Kam je haar goed door (zorg dat je de waves er niet uitkamt of creëer de waves met een krultang na het kammen).

Stap 2: Maak met de helft van jouw haar een paardenstaart ter hoogte van jouw kruin. De rest laat je los.

Stap 3:  Haal boven je oor aan beide kanten, een pluk haar uit.

Stap 4: Twist het staartje en maak een knotje met het staartje. Maak het knotje vast met het tweede haarelastiekje.

Stap 5: Bevestig de schuifspeldjes in het knotje, zodat het knotje niet uit elkaar valt.

Stap 6: Spray je haar met een stevige haarlak zodat alles de hele dag of in ieder geval zo lang nodig, in model blijft.

Beach Waves

Met de Beach Waves-look kan jouw dag niet meer stuk! Deze krullen geven een lazy maar tegelijkertijd een prachtige uitstraling. Voor een avond-event kunnen deze krullen ook goed van pas komen. Het fijne aan deze flamboyante look is dat je de krullen binnen no time kunt creëren. Soms zelfs zonder een krultang!

Wat heb je nodig?

 • Haarklipjes (om het haar te verdelen)
 • Krultang
 • Hittebescherming
 • Kam

Stap 1: Verdeel je haar op een manier dat je het makkelijk kan krullen met de krultang (een deel boven, ander deel aan de linkerkant en de rest van het haar rechts.

Stap 2: Borstel je haar goed door.

Stap 3: Smeer je haar in met een hittebeschermer!

Stap 4: Let’s curl! Bepaal voor jezelf of je meer krullen wilt of juist meer volume. Als je met de krultang naar binnen draait, creëer je meer krullen. Door naar buiten te draaien, creëer je meer volume. Wil je echt een volle bos met krullen of gangen, draai dan met de krultang tot de aanzet van je haar!

 

 

Is jouw cosmetica dierproefvrij?

Door: Shade Cybulkiewicz

Draag jij dieren een warm hart toe? Weet jij of de cosmetica in jouw toilettas proefdiervrij is? En wat is dierproefvrij precies? Voor deze blog ging ik in gesprek met Saskia Aan Medewerkster Wetenschap & Innovatie bij Proefdiervrij. Zij vertelde mij alle dingen die ik en misschien jullie nog niet weten over hoe het in Nederland zit met proefdiervrije cosmetica. Ben je benieuwd of jouw bodylotion of shampoo dierproefvrij is, lees dan snel verder!

Wanneer is een product dierproefvrij?

Tijdens het gesprek met Saskia Aan, kwamen we samen tot de conclusie dat veel mensen onwetend zijn op het gebied van dierproefvrije producten. De feiten over dit onderwerp hebben we in Nederland nog niet onder ogen.

Dierproefvrij: Een product is dierproefvrij wanneer deze niet getest wordt op levende dieren. Ook moeten alle ingrediënten die voor het product worden gebruikt niet getest zijn op levende dieren.

Hoe weet ik of mijn cosmeticaproducten dierproefvrij zijn?

In 2013 is er in de EU een nieuwe wet ingegaan die producten (ingrediënten) die worden getest op dieren, verbiedt. Je mag er dus vanuit gaan dat alles wat je aan cosmetica koopt nu, dierproefvrij is! Bedrijven die handelen in producten die niet dierproefvrij zijn, riskeren een hoge boete. Als de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NvWA) de inspectie voert en dit ontdekt, kan een boete tot wel 10.000 euro oplopen.

Testen op dieren mag niet. Hoe worden cosmeticaproducten dan wel getest?

Voorheen werden veel cosmeticaproducten bijvoorbeeld op de oogjes van konijntjes getest. Zo kon er gekeken worden naar de mogelijke allergische reacties. Nu doen ze dit door soms te testen op lichaamsdelen van overleden dieren. Dus bijvoorbeeld de ogen van een overleden konijn. En even voor de duidelijkheid, deze dieren gaan niet dood voor de tests, maar als ze overlijden, mogen de lichaamsdelen worden gebruikt voor het testen van cosmetica. Bij veel grondstoffen hoeven er ook geen dierentests meer plaats te vinden, omdat er genoeg bekend is over de stof. Op basis hiervan kan het in cosmetica worden gebruikt.

Waarom hebben sommige cosmeticaproducten wel een keurmerk en andere niet?

Het eerste wat in mij opkwam na de opgedane kennis is: waarom sommige producten dan bepaalde dierproefvrije keurmerken hebben en andere niet. Ze zijn toch allemaal dierproefvrij hier in Nederland? De expert van Proefdiervrij legt uit dat aan deze labels ook een prijskaartje vastzit en dat niet alle merken deze uitgave willen/kunnen doen. Toen dacht ik: maar what about alle grote A-merken die zeker geen tekort hebben aan centjes en er alles aan doen om hun reputatie op peil te houden? Waarom hebben veel van ze geen keurmerk? Voor veel bedrijven is het juist veiliger om niet te benadrukken dat ze dierproefvrij zijn nu, vaak omdat ze het niet waren voordat de wet inging in 2013.

Wordt er echt niet gesjoemeld met cosmeticaproducten die stiekem wel getest worden op dieren?

Volgens Saskia is dit niet het geval. De regels zijn te streng en regelmatig kijkt de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NvWA) of deze regels streng worden nageleefd. Conclusie is dat we vertrouwen moeten hebben in de wet. We kunnen ervan uitgaan dat in ieder geval na 2013 al onze cosmeticaproducten dierproefvrij zijn.

 • Sinds 2013 is alle cosmetica dierproefvrij in de EU
 • Ook de ingrediënten van cosmetica moeten dierproefvrij zijn
 • Proefdiervrij heeft zich 20 jaar ingezet om deze wet in te laten gaan
 • Proefdiervrij werkt toe naar een wereldwijd verbod op dierentests
 • Als dierproeven buiten de EU worden uitgevoerd, mogen deze testresultaten niet voor producten in de EU gebruikt worden
 • Buiten de EU, zoals in China, mogen bedrijven nog wel op dieren testen

Tem jouw pluizig haar met Dream Coat!

Door: Shade Cybulkiewicz

Frizzy, pluizig, droog, warrig haar…noem het maar zoals je zelf wilt, maar we hebben er te vaak last van. En boy do we hate this! Er bestaan natuurlijk verschillende haarproducten en hitte tools om de pluis tegen te gaan. Maar met zoveel merken en  producten op de markt, is het natuurlijk heel moeilijk om dé juiste beslissing te nemen. Belangrijker nog een product die langdurig werkt! In deze blog lees je meer over de oorzaken van pluizig haar. Maar het leukste vind ik, is dat ik één van mijn favoriete haarproducten tegen pluis met jou ga delen. En het werkt écht! Het is niet voor niets dat ook Kim Kardashian dit product kiest voor haar glanzend haar!

Oorzaken pluizig haar

We weten wat pluizig haar is, maar waarom pluist ons haar zo.  Wat zijn de oorzaken van pluizig haar? Vaak ligt het aan ons haarritueel. Je kunt alle haarproducten kopen die je wilt, maar als jouw dagelijkse haargewoontes niet naar behoren zijn, kun je rekenen op pluizig haar. Dit zijn de meest voorkomende gewoontes die bijdragen aan de warrige haarbos waar we graag van af willen:

 • Hydratatie: Gebrek aan hydratatie is één van de grootste boosdoeners. Veel haargenootjes wassen hun haar dagelijks. Not good! Vergeet niet water droogt het haar op! Probeer je haar maximaal 3x per week te wassen. En zorg dat je jouw haar regelmatig een boost aan hydratie geeft door middel van een crèmespoeling en een goed haarmasker. Hydrateer je haar dus goed!
 • Kamgedrag: Kam je jouw haar te agressief, dan is de kans groot dat je zo je haar flink afbreekt. Afgebroken haar is pluizig haar! Pas vooral op als je haar nat is na het wassen. Nat haar breekt makkelijker af. Wij raden aan een leave-in conditioner te gebruiken en met je handen door je haar te gaan zodat het haar makkelijker kambaar wordt. Bij het kammen van het haar kun je het beste onderaan beginnen. Wees dus lief voor je lokken!
 • Verven: Zit jij om de 6 weken bij de kapper om je haar te updaten? Dit is ook funest. Zorg dat je minimaal 8 weken wacht voordat je weer het haar kleurt. Het haar neemt zo de kleur beter op en je beschermt jouw haar beter tegen de verf. Mocht je twijfels hebben over de haarverf die je gebruikt, check dan goed of dit wel de juiste kleuring is voor jouw type haar. Misschien is een andere haarverf toch wel beter voor jouw haar!
 • Vochtegehalte: Als het haar behandeld of gekleurd is neemt het veel meer vocht op.  Je herkent het vast wel: heb je een mooi kapsel en na een paar uur zie je alleen maar pluis door de luchtvochtigheid. Regen, luchtvochtigheid, warme dagen kunnen dus allemaal tot pluizig haar leiden. Anti-humidity haarproducten kunnen tegen dit probleem helpen (hieronder lees je mijn favoriete product).


Dream Coat

Jullie zijn natuurlijk heel nieuwsgierig naar het product waar ik bij zweer. (Trommels) Het is de Dream Coat van Color WoW. Ik hoor iedereen in de wandelgangen het erover hebben. Na alle positieve verhalen, besloot ik het product zelf te testen om te kijken of het resultaat echt zo goed is. Als de bekende haarstylist van Kim Kardashian, Chris Appleton bij de haarverzorging zweert, vind ik het wel de moeite waard om te proberen.

Welke Dream Coat?

 • Color WoW Dream Coat Supernatural Spray: Dit product is gericht op het glad, steil en vochtbestendig maken van het haar. Als jij steil haar hebt of gaat creëren, raden we deze variant aan. De polymeren worden geactiveerd door de hitte van de föhn/stijltang. Ik ga deze testen aangezien ik mijn haar ga föhnen/steilen.
 • Color WoW Dream Coat for curly hair: De naam zegt het al, dit product richt zich op het definiëren van de krullen. We weten allemaal dat krullen vaak best wel eigenwijs kunnen zijn en hun eigen weg gaan. Met dit stylingproduct blijven je krullen heel mooi en gedefinieerd. En er zit geen alcohol in! Bij deze variant van de Dream Coat kun je jouw haar het best aan de lucht laten drogen.

Zelf heb ik de Color WoW Dream Coat Supernatural Spray gekozen, omdat ik mijn haar deze keer föhn en steil (zie foto hieronder). Ik had ook voor de curly variant kunnen gaan aangezien mijn haar ook beweging heeft. Mijn collegaatje Anouk heeft de curly hair variant wel getest en is heel blij met het resultaat. Haar krullen zien er echt verzorgd en gedefinieerd uit (zie 3e foto).

    

Foto: before & after Color WoW Supernatural Spray

Na gebruik van Color WoW Dream Coat for curly hair

Regenjas voor jouw haar!

Wat doet de Color WoW Dream Coat Supernatural Spray precies? Het geheim achter pluisvrij haar is het vochtgehalte in de haren. Door een dun laagje (een soort van regenjasje) rond het haar te vormen blijft het vochtgehalte op peil en ziet het haar er glad uit. De Color WoW Dream Coat heeft een ultra lichte formule die het haar niet vettig of zwaar maakt in tegenstelling tot serums en oliën. Het wordt geactiveerd door hitte, als je het haar föhnt of stijlt vormen de micro-druppels een beschermlaag die het haar glad maakt én dient als een regenjas voor jouw haar.

Gekleurd en behandeld haar nemen namelijk makkelijk water op waardoor het pluizig wordt. Als je jouw haar met Dream Coat behandelt stoten je lokken het water letterlijk af en nemen ze het water niet op. Het water blijft als het ware op je haar liggen en trekt niet in. Dit zorgt ervoor dat je niet langer bang hoeft te zijn voor regenachtige dagen, warme feestjes of vochtige klimaten! Ook door deze omstandigheden kan jij met pluisloos haar jouw dag doorkomen!

Eigen ervaring  Color WoW Dream Coat Supernatural Spray ?

Ondanks mijn sceptische denkhouding, moet ik toegeven dat ik verrast ben door het resultaat. Mijn pluizige lokken zijn glad! En na twee wasbeurten is dit nog steeds het geval. Ik denk dat mijn haar een nieuwe beste vriendin heeft ;-)! Belangrijk is wel dat je het haar goed nat maakt met de spray en vervolgens met een hitte tool behandelt (zodat de polymeren geactiveerd worden). Mijn collegaatje die Color WoW Dream Coat for curly hair testte, had het iets makkelijker aangezien ze niet per sé een hitte tool moest gebruiken.

Gebruik Color WoW Dream Coat

 • Was je haar goed, daarna verzorg je het haar met een goed masker (gebruik producten zonder siliconen)
 • Kam je haar grondig uit
 • Droog je haar. Als het handdoek droog is, breng je de spray aan. Zelf doe ik mijn haar in secties verdelen, zodat ik de spray makkelijker overal kan aanbrengen (zorg dat je jouw haar goed bevochtigt met de Dream Coat)
 • Föhn je haar nu. Je kunt er ook voor kiezen om je haar globaal te föhnen en vervolgens met de stijl- of krultang af te maken.


*Het gebruik van Color WoW Dream Coat for curly hair is bijna hetzelfde, alléén hoef je bij de laatste stap niet per sé je haar te föhnen (wordt niet geactiveerd door hitte). Je kunt jouw krullen ook aan de lucht laten drogen. Als je toch gaat föhnen raden we je aan een diffuser te gebruiken.

*We raden aan geen andere haarproducten op het haar aan te brengen (na het wassen) voordat je de Dream Coat gebruikt. Naderhand kun je wel de gewenste stylingproducten gebruiken!

Conclusie

Wil jij voor een langdurige pluisvrije look gaan, dan kun je zeker rekenen op de technologie van de Dream Coat. Dit geldt zowel voor steil haar als voor krullend haar! Stuur een foto van jou krullen naar shade@johnbeerens.com en maak kans op een gratis fles Color WoW Dream Coat for curly hair, zodat ook jij er pluisloos bij kan lopen! En wie weet zie je jouw krullen terug op onze social media.

Herstel je haar met Keratine

By now hebben we er allemaal wel over gehoord. Het is een toverwoord voor alle kappers: keratine. De magische proteïne maakt je haar weer goed handelbaar dankzij de natuurlijke herstellende eigenschappen. Als je deze behandeling op de juiste manier aanbrengt, loop je gegarandeerd met glanzend en zacht haar de deur uit. Wat ik persoonlijk een groot pluspunt vind, is dat het effect langdurig is. Met  andere woorden als ik de keratinebehandeling doe, hoef ik mijn steiltang voor een lange periode niet uit de kast te halen. Dit is alleen maar beter voor de kwaliteit van mijn haar. Overweeg jij ook Keratine te gebruiken of wil je meer weten over deze proteïnesoort, dan raden we jou aan deze blog verder te lezen. Wie weet is dit net het laatste zetje dat je nodig hebt om keratine in je haar toe te laten ;).

Wat is keratine precies?

We horen overal dat keratine dé behandeling is van het moment. Blijkbaar is de hype een jaar of 5 geleden zoals bij vele andere producten, van de VS overgenomen. Wat is keratine precies? Keratine is een lichaamseigen proteïne. Omdat het een lichaamseigen stof is, kun je het ook voor elk haartype gebruiken. En is het 100% veilig! Keratine is de belangrijkste bouwstof van je haar. Het zit onder andere in je haar, huid en nagels. De stof zorgt voor kracht en flexibiliteit. Natuurlijke keratine kan zacht zijn (haar) en hard (hoeven van dieren). Wist je dat ons haar uit 90 % keratine bestaat?

Wat doet Keratine precies?

Door veel gebruik te maken van de föhn, stijltang en andere hitte tools vermindert de hoeveelheid Keratine in ons haar. Ook behandelingen zoals blonderen, straightening, permanenten en verven werken niet ten goede van de hoeveelheid keratine in ons haar. Door een keratinebehandeling te ondergaan, zijn jouw lokken weer op peil met de hoeveelheid keratine. Het herstelt de schade die factoren van buitenaf aanrichten. Gek is het dus niet, dat keratineproducten so wanted zijn! De eigenschappen zijn verwonderlijk.

Voor welke haartype?

Keratine is geschikt voor elk haartype. Het is een natuurlijke lichaamseigen stof, geen chemische. Het richt dus geen schade aan. Nu heb je haargenootjes die zeggen dat ze na een behandeling een rare structuur hebben in hun haar. Het kan zijn dat je niet het gewenste resultaat krijgt als je te veel of te weinig keratine gebruikt. De proteïne in je haar is dan niet in balans. Daarom raden we aan om naar een professionele kapper te gaan als je zeker wil zijn van een mooi resultaat.

Before & After

Misverstanden Keratine

Steil haar: Het grootste misverstand is dat mensen denken dat ze na een keratinebehandeling meteen steil haar hebben. Vergeet niet: keratine herstelt en verzorgt het haar! Het is geen straightener die het haar steil maakt. Bij sommige mensen wordt het haar dus wel steil na een keratinebehandeling, bij sommige weer niet. Keratine doet niets anders dan beschadigd haar herstellen. Na een geslaagde behandeling kan je het haar wel makkelijker stylen.


Zelf doen: Je kunt uiteraard zelf een keratinekit aanschaffen en thuis uitproberen! De ervaring leert dat resultaten toch beter zijn wanneer je de behandeling vakkundig laat aanbrengen. Mocht je twijfelen dan kun je altijd met een professional contact opnemen om je te laten adviseren, zodat ook jij het gewenste resultaat krijgt!

Wanneer keratine gebruiken:

 • pluizig en weerbarstig haar
 • droog haar
 • stug haar
 • beschadigd haar (door zon, zee, chloorwater en hitte tools)
 • geverfd, gepermanent of gestraightened haar

 

Blijvend resultaat?

Het resultaat van een keratinebehandeling, kan wel 3 maanden meegaan. Je hebt de behandeling achter de rug en bent blij met het resultaat. Nu is de vraag hoe behoud je dit resultaat zo lang mogelijk. Wij geven jou wat tips om het maximale uit jouw behandeling te halen!

 • was je haar niet meteen na de behandeling (wacht minimaal 3 dagen)
 • gebruik de juiste haarverzorging
 • draag bij voorkeur het haar los (geen elastiekjes)
 • föhn het haar de eerste dagen na de behandeling
 • zorg dat de proteïne in je haar in balans blijft

Behandeling wel of niet doen?

Het is up to you of je de behandeling wel of niet ondergaat. Doe voordat je de keuze maakt in ieder geval de volgende dingen:

 • informeer je naar de merken die jouw kapper gebruikt en zoek op google of ze goed zijn of niet
 • bepaal voor jezelf wat je wil bereiken met de keratinebehandeling (steil haar, verzorgen, herstellen)
 • peil de ervaringen van vriendinnen die de behandeling  al hebben gedaan

Ik hoop dat je na het lezen van deze blog ook gemotiveerd raakt om deze behandeling te ondergaan! Als je nog vragen hebt over keratine, dan kun je deze stellen via de mail shade@johnbeerens.com. Voor degenen die de keuze al hebben gemaakt. Alvast heel veel plezier met het resultaat ;-).

Wat is haarserum precies?

De laatste jaren krijgt het flesje haarserum steeds een belangrijkere plek in de badkamerkast. Voor mij is het onmisbaar. De glans en zachtheid die ik terug zie in mijn haar, vind ik priceless. En laten we het niet hebben over de statische haren waar ik anders mee rondloop. Een paar druppeltjes serum en weg droog en pluizig haar. Wie wil dit niet? Na het lezen van deze blog, krijgt de haarserum als het nog niet zo is, ook bij jou een speciaal plekje in de badkamerkast!

Wat is een haarserum precies?

Haarolie, glansmiddel, anti-pluis… Zo wordt de haarserum in de volksmond ook genoemd. Wat is deze magische emulsie precies? Een haarserum is een bescherming en verzorging voor jouw haar. Het legt een laagje om jouw lokken, zodat de schadelijke factoren van buiten af niet binnen dringen. Denk bijvoorbeeld aan de zon of de hitte van een stijltang. Zie het als een soort jasje voor jouw haar. Eén van de belangrijkste ingrediënten van haarserums zijn siliconen. Siliconen zorgen ervoor dat het haar doorkambaar en zacht wordt. Siliconen verhelpen ook de gespleten punten. Je krijgt er minder last van, helemaal voorkomen kan helaas niet.

Verschil haarserum en haarolie?

Een haarolie lijkt op een haarserum. Beide vettig en hebben dezelfde structuur. Toch zijn deze twee vloeistoffen niet hetzelfde. Het grootste verschil is dat een haarolie IN het haar gaat en een haarserum OM het haar. Dus de olie voedt het haar van binnen en de haarserum die geeft het haar een beschermlaagje. Daarom beschermt het serum ook het haar tegen de hitte van de föhn en andere styling tools. Olie is een voedend product en serum een beschermend product. Je kunt beide producten gebruiken, dan voed én bescherm je jouw haarlokken.

Hoe gebruik je het ?

Het is heel belangrijk dat je niet te veel gebruikt. Anders ziet je haar er binnen no time vettig uit. Heb je schouderlengte haar dan heb je genoeg aan 1 a 2 druppels. Als je langer haar hebt, dan adviseren we 2 tot 4 druppels. Haarserum is geconcentreerd, daarom heb je er niet veel van nodig. En lieve lezers smeer het product alsjeblieft niet op jouw hoofdhuid, want dan kun je rekenen op te vet haar. En de hoofdhuid heeft dit beschermlaagje niet nodig. Richt je vooral op de haarpunten.

Do’s and don’ts

Do’s

 • Gebruik haarserum gecombineerd met  haarolie voor bescherming en voeding
 • Gebruik het ter bescherming tegen de hitte van styling tools
 • Breng het aan op nat haar, zodat het beter opgenomen wordt in het haar

Dont’s

 • Nooit op je hoofdhuid smeren (begin vanaf je oren)
 • Als je heel fijn haar hebt, kun je haarserum beter overslaan (haar wordt te vettig en ziet er nog dunner uit)
 • Gebruik nooit te veel van het product, denkende dat het meer effect heeft. Hierdoor wordt het haar alleen maar te vettig

Wil jij weten welke haarserums het best verkocht worden. Klik hier voor de top 10. Wij hebben een selectie voor je gemaakt uit de favoriete serums en oliën van onze klanten. Heb jij er ook één? Laat dan weten welke jij gebruikt en waarom jij het zo'n fijn product vindt. Mail dit naar shade@johnbeerens.com en maak kans op één van de top 5 haarserums!

Biosilk Silk TherapyBioSilk Silk Therapy is een uniek serum dat de structuur en de glans van het haar herstelt én beschermt. De silk kan drie keer het eigen gewicht aan vocht vasthouden en werkt daardoor sterk vochtregulerend. De Biosilk Silk Therapy bevat 17 van de 19 aminozuren die van nature aanwezig zijn in het haar: herstelt beschadigde gedeeltes in het haar en creëert een gladde schubbenlaag. De zijde voorkomt beschadiging door het gebruik van stylingtools, zoals stijltangen, krultangen en föhns. BioSilk Silk Therapy serum voorkomt en repareert gespleten haarpunten en geeft het haar een prachtige glans.

Chi Silk infusionCHI Silk Infusion is een ware multitasker. De leave in treatment is verrijkt met zijde-, tarwe- en sojaproteïnen die het haar van binnenuit versterken. CHI Silk Infusion heeft een zeer herstellende werking en is geschikt voor alle haartypes. Zeker droog, beschadigd, stug en chemisch behandeld haar zal baat hebben bij CHI Silk Infusion. Dit serum beschermt het haar tegen schadelijke invloeden van buitenaf en hitte van stylingtools. Het haar wordt versterkt, verzacht en beschermd. Deze leave in treatment is vrij van SLS, sulfaten en parabenen en is niet getest op dieren.

Chi Keratin Silk Infusion: CHI Keratin Silk Infusion is een weldaad voor droog, beschadigd, pluizig of futloos haar. De leave in treatment helpt het haar te herstellen en blaast het haar nieuw leven in. CHI Keratin Silk Infusion hydrateert het haar en vult het haareigen keratine aan. De unieke samenstelling van ingrediënten verbetert de elasticiteit van het haar en geeft het een gezonde glans. Het serum beschermt het haar tegen schadelijke invloeden van buitenaf en hitte van stylingtools. Het haar zal gezond aanvoelen en een prachtige glans krijgen.

Waterclouds Argan Oil Serum: Waterclouds Repair Argan Oil Serum wordt zeer snel door het haar opgenomen en geeft dof en futloos haar weer kracht. Dit Argan olie serum zorgt voor een onmiddellijke en langdurige glans. Argan olie bevat onverzadigde vetzuren en is rijk aan vitamine E, deze olie vernieuwt de celstructuur van het beschadigde haar. Deze verzorgende olie beschermt het haar tegen schadelijke milieu-invloeden en zorgt dat pluis wordt tegengegaan. Waterclouds Repair Argan Oil Serum is geschikt voor alle haartypes maar met name voor dof, futloos en beschadigd haar.

Rich Argan Elixir: RICH Pure Luxury Rejuvenating Argan Oil Elixir is een fijne elixir voor de haren. Het elixir zorgt er namelijk voor dat de haren niet alleen zijdezacht worden, maar dat de haren ook soepel worden en gaan glanzen. RICH Pure Luxury Rejuvenating Argan Oil Elixir bevat verschillende oliën waardoor de haarstructuur wordt verbeterd. Tevens helpt het product om droog en beschadigd haar te herstellen en te versterken. RICH Pure Luxury Rejuvenating Argan Oil Elixir is verrijkt met omega 6 en 9 en beschermt het haar tegen UV-stralen, hitte en het voorkomt vervaging van de haarkleur.

Wenkbrauwen on point (tips van brow-expert Lisa Hillen)

Onze wenkies, they can make it or break it. De wenkbrauwen bepalen de uitdrukking van ons gezicht. Bij sommigen pakt dit goed uit, bij anderen niet. Strenge, sexy, verbaasde, boze of lieve blikken kunnen soms komen door de vorm van de boogjes boven onze ogen. Maar maak je geen zorgen, wij hebben aan brow-expert Lisa Hillen (Beauty by Lisa) het één en ander gevraagd over de wenkbrauwen. Na het lezen van deze blog, ga je nooit meer de fout in met jouw wenkies!

Hype brow-bars

We zien de brow-bars als paddenstoelen van de grond schieten. Waarom heerst ineens deze brow-hype? De wenkbrauwenspecialiste laat weten dat we de laatste tijd meer voor de natuurlijke look gaan, dus hoe voller de wenkies hoe beter. Volle wenkbrauwen vereisen de juiste vorm en niemand kan dit beter voor elkaar krijgen dan een expert op het gebied van wenkbrauwen. Er is steeds meer vraag naar deze expertise, daarom zien we de brow-bars vaker om ons heen.

Volle brows

Vol en au naturel! Waar in de jaren ’30 dunne boogjes helemaal hot en top waren, is het nu écht not done. De natuurlijke look zie je ook terug op de rode lopers en cat-walks. Kijk maar naar de wenkbrauwen van: Cara Delevingne, Kim Kardashian en Margot Robbie! Heel belangrijk is dat je het model ofwel de vorm van je wenkbrauwen goed afstemt op de vorm van jouw gezicht. Zelfs de botstructuur op je voorhoofd kan invloed hebben op de beste keuze voor de vorm. Dus ladies, laat je goed adviseren over de vorm van jouw wenkies, zodat jouw gezicht op z’n mooist naar voren komt. Volgens Lisa komen de dunne wenkbrauwen uit de jaren’30 in ieder geval zeker niet terug!

Veelvoorkomende fouten

Er was een tijd waar we te happig waren op het plukken van de wenkbrauwhaartjes! Het gevolg; te dunne wenkbrauwen waar geen haargroei meer is. Gelukkig zijn er nu verschillende oplossingen voor dit probleem. Probeer te voorkomen dat je haarloze wenkbrauwen over houdt en epileer met mate en zeker niet te dun, of je moet het zelf nog wel leuk vinden!

Tip: Mocht je te weinig haargroei hebben dan kun je dit oplossen doormiddel van een wenkbrauwpotlood, wenkbrauwpoeder of een iets permanentere methode permanent make-up (pmu). Binnen PMU bestaan er ook verschillende mogelijkheden: microblading (imiteren wenkbrauwhaartjes) en de  powder brow techniek (schaduwtechniek). Iemand met een vettige huid en grove poriën is geen goede kandidaat voor alle vormen van PMU. Door deze huidconditie vervagen en verdwijnen de gepigmenteerde wenkbrauwhaartjes bijvoorbeeld bij de techniek microblading. 

Kleur

Iemand met lichtblond haar en pikzwarte wenkbrauwen? Dat klopt niet helemaal! De kleurkeuze is ook een misstap die we vaak maken. Zorg dat je je goed laat adviseren. Het liefst door een wenkbrauwenexpert. Je kunt ook naar de cosmeticawinkel gaan, maar meestal krijg je net wat beter advies bij de professional die zich de wenkbrauwen helemaal eigen heeft gemaakt, door middel van een opleiding. Sommige specialisten (zoals Lisa zelf) hebben een opleiding gevolgd die zich alleen maar richt op de kleuren voor de wenkbrauwen.

Tip: Ten eerste ga op zoek naar advies bij een professional. Wil je experimenteren zonder advies dan raden we aan om liever voor te licht te gaan dan te donker. Dit geldt uiteraard voor normale make-up voor de wenkbrauwen. Bij pmu is het een ander verhaal, daar experimenteren we niet mee, maar moeten we ons juist goed laten adviseren om de juiste kleur te kiezen. Je wil wel zeker zijn van je zaak, als je er een paar jaar aan vast zit!

Vorm

De wenkbrauwen kun je in verschillende vormen laten of zelf modeleren. We raden wel aan om het door iemand te laten doen. Een brow-specialist staat recht voor je en kan beter zien hoe je bottenstructuur in elkaar zit en een beter beeld krijgen van hoe je wenkbrauwen meegaan met de spierbewegingen op je voorhoofd. Op basis hiervan kiest zij het wenkbrauwenmodel dat jou het beste staat.

Tip: De vorm van je wenkbrauwen is zeer bepalend voor de uitdrukking van jouw gezicht. Daarom is het belangrijk dat je jouw wenkies goed in model brengt. De wenkbrauwen kun je nooit beide identiek in model brengen. Lisa zegt ook: “Wenkbrauwen zijn zusjes geen tweelingen”. Het feit dat ze niet gelijk zijn, heeft te maken met je gezichtsspieren.

Lisa’s wenkbrauwen

We vroegen aan de wenkbrauwenexpert wat haar beautyritueel was voor haar eigen wenkbrauwen. Zij heeft het geluk dat ze niet veel hoeft te doen aan het model van haar wenkies. De vorm is uit nature al bepaald. Ze doet wel om de zoveel tijd een paar haartjes wegplukken en maandelijks verven. En verder vult ze haar wenkbrauwen af en toe op met een wenkbrauwenpotlood. Als ze dit niet doet, zijn haar brows niet zichtbaar omdat ze hele lichte haartjes heeft. Tot slot vroegen we aan de browspecialiste welke bn’er-brows zij bewondert. En dat waren de brows van Robin Martens (GTST).

Brow-tips:

 • Pluk niet teveel
 • Kies de juiste kleur
 • Laat je adviseren over de vorm
 • Bij pmu: ga op zoek naar een echte professional
 • Laat je wenkbrauwen altijd door een professional in model brengen (zelf bijhouden kan wel)
 • Bij pmu: informeer je goed over welke vorm het beste past bij jouw gezichtsvorm

Wil jij jouw fabulous brows in het zonnetje zetten? Stuur dan een foto van jou naar shade@johnbeerens.com en vertel ons over jouw brow-ritueel! Wie weet zie je jouw brows weer terug op John Beerens' Instagram!

De huid van jouw dromen (Tips: schoonheidsspecialiste Inge Verkooijen)

Droom je van een zachte (gezichts)huid? Lees vooral deze blog verder! Wij hebben samen met schoonheidsspecialiste Inge Verkooijen (Be Pure) wat handige tips verzameld. Deze tips helpen jou op weg naar een mooie en stralende huid. Als modellen en celebrities dit kunnen, kunnen wij dit ook! Nu denk je: hallo(!) zij hebben een dikke portemonnee en krijgen alles voor elkaar. Natuurlijk is dat waar, maar geloof me it’s not all about the money als het om je derma gaat. Wij normale burgers kunnen ook met een baby-skin rondlopen als we de juiste stappen regelmatig volgen!

Wat is een mooie (gezichts)huid?

We hadden het over baby-skin. Wanneer heb je een mooie huid? Vaak is dit een gehydrateerde egale huid met elasticiteit zonder (rode) vlekken. De meesten onder ons vinden het ook nog mooi als er geen grove poriën aanwezig zijn. Het laatste is een huidprobleem waar we op een bepaalde leeftijd vaker mee te maken krijgen vanwege afname in de collageenproductie. Collageen is een eiwit dat het bindweefsel bij elkaar houdt. Niet alleen veroudering heeft invloed op de grootte van onze poriën, ook verstopte poriën en genetische invloeden kunnen de grootte van onze poriën beïnvloeden. No worries! Dit probleem gaan we hier ook toelichten.

Veelvoorkomende huidproblemen

Er bestaan verschillende soorten huidproblemen, sommige komen vaker voor dan andere. We hebben een selectie gemaakt van de meest voorkomende huidproblemen en bijbehorende nuttige tips.

Onzuiverheden en acne

Probleem: Puist hier puist daar. Uitknijpen hier uitknijpen daar. Resultaat: one big mess. Herken je dit? Ik wel! En vaak komen puisten ook nog precies op het moment dat je een speciale gelegenheid hebt, zoals een bruiloft of een ander leuk feestje. Dan denk je: lekker snel wegwerken met foundation. Terwijl je de boel alleen maar verergert en het nog meer gaat ontsteken. Wat zijn onzuiverheden precies? Je praat over onzuiverheden als jouw poriën verstopt raken door vuil of andere factoren. De talg kan er dan niet uit waardoor er een ontsteking ontstaat. Daarnaast kunnen onze hormonen ook een grote rol spelen bij de oorzaak van puisten. Als de productie van hormonen toeneemt, produceren ze ook meer DHT (dihydrotestosteron). DHT stimuleert de olieklieren, door te veel olie raken de poriën ook verstopt. Als jouw poriën verstopt zijn, kan het niet anders dan dat ze groter worden. Vergrote poriën kun je niet verkleinen. Je kunt wel het aanzien verbeteren door gebruik van Vitamine A. Ook bestaan er laserbehandelingen die poriën iets minder zichtbaar kunnen maken.

Tip: 

 • Reinig het gezicht goed (2x per dag met een reinigingsmiddel). Zonder een goede reiniging is er dan ook geen goede verzorging of huidverbetering mogelijk en krijg je een onzuivere huid met verstoppingen.
 • Slaap NOOIT met make-up op je gezicht.
 • Gebruik gezichtsproducten met vitamine A


Vochtarm

Probleem: Voelt jouw huid ruw, trekkerig of schilferig aan? Dit zijn vaak signalen van een vochtarme huid. Een vochtarme huid is simpelweg een huid die een tekort heeft aan vocht. Dit tekort kan verschillende oorzaken hebben waaronder te vaak douchen, beschadiging van de huidbarrière, agressieve reinigingsmiddelen en een verminderde luchtvochtigheid. 

Tip:

 • Gebruik dagelijks voedende gezichtscrème.
 • Reinig je huid zachtjes. Hoe graag je jouw gezicht ook die grote poetsbeurt wil geven, doe het niet!  Dit is niet goed voor je huid en leidt vaak tot een trekkerige huid.
 • Controleer de luchtvochtigheid.

Zonbeschadiging

Probleem: De zon is de grootste boosdoener voor onze huid (lees onze blog over verstandig zonnen)! We kunnen het niet genoeg herhalen, bescherm je gezicht met een gezichtscrème waarin minimaal SPF15 zit. Tegenwoordig heb je ook make-up poeders met een hoge beschermfactor. Dus geeen excuses meer om je gezicht niet te beschermen tegen de zon! Teveel blootstelling aan UV-straling kan schadelijk zijn en huidveroudering, hyperpigmentatie en zelfs huidkanker tot gevolg hebben. Het is daarom belangrijk dat je de huid in het gezicht gedurende het hele jaar van een goede zonbescherming voorziet.

Tip:

 • Smeer je gezicht op de juiste manier in met zonnecrème (om de 2 a 3 uur/ een half uur voordat je de zon ingaat).
 • Zit met je rug naar de zon toe. 
 • Gebruik gezichtscrème met vitamine A (zo herstelt je huid sneller).


Pigmentbeschadiging

Probleem: De officiële term voor vlekken en andere vormen van huidverkleuring is hyperpigmentatie. Deze ongewilde pigmentvlekken worden zichtbaarder naarmate we ouder worden. Pigmentvlekken kunnen verschillende oorzaken hebben. Oorzaken zijn bijvoorbeeld een onregelmatige productie van melanine (bruine of roodachtige pigment in je huid), blootstelling aan de zon zonder bescherming, hormonale factoren en post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH). PIH wordt veroorzaakt door wondjes of littekens.

Tips:

 • Gebruik een geschikte pigmentcrème of -serum.
 • Informeer je goed over mogelijke behandelingen bij huidspecialisten.
 • Vermijd de zon zo veel mogelijk.

Grootste fouten die leiden tot huidbeschadiging
 • Verkeerde omgang met zon. Ik weet dat dit alleen maar herhaling is. Maar de manier waarop wij omgaan met de zon is de grootste oorzaak van huidbeschadiging. Bescherm je goed tegen de zon om pigmentvlekken, huidveroudering en huidkanker te voorkomen!
 • Ongezond eten. Je kunt je niet voorstellen hoeveel invloed alles wat je inneemt op jouw huid heeft. Je huid is een uiterlijke indicator van je innerlijke gezondheid. Als je huidproblemen hebt zijn dit vaak reacties op een disbalans van mineralen, vergiftigingen, oxidatieve stress of ontstekingsprocessen in je lichaam.
 • Slechte gezichtsreiniging. We gaan vaak naar bed zonder ons gezicht grondig te reinigen. Sommige mensen slaan deze reinigingssessie zelfs over. En anderen (I’m guilty) zien het wattenschijfje na tig veegjes make-up remover, nog steeds niet schoon worden en stoppen ermee. Deze nalatigheid heeft als gevolg dat je poriën verstoppen en kunnen ontsteken. Dit is één van de redenen waarom de poriën een grovere structuur krijgen.

Hoe verzorgt Inge haar derma?

Ik was heel benieuwd naar het beauty-ritueel van Inge zelf. De schoonheidsspecialiste gelooft heilig in de positieve effecten van vitamine A op onze huid. Zij gebruikt het zelf en ziet een groot verschil in de kwaliteit van haar huid. Naast haar liefde voor producten met vitamine A heeft zonbescherming een hoge prioriteit bij haar. Ze smeert elke ochtend een gezichtscrème met een beschermingsfactor. Als ze op het terras zit, zit ze met haar rug naar de zon toe. Verder smeert ze haar gezicht en haar nek goed in. De huid op deze lichaamsdelen zijn ontzettend gevoelig voor zonbeschadiging. Ook gebruikt Inge een gezichtspoeder die SPF 50 bevat. Op die manier kun je in ieder geval jouw gezicht om de 2-3 uur bijwerken en je optimaal beschermen tegen de zon. En tegelijkertijd werk je de glimmende plekken op je hoofd weg. Verder reinigt ze haar gezicht elke dag grondig zodat er geen bacteriën of make-up resten in haar poriën achterblijven. Tot slot zegt ze dat een gezonde lifestyle vaak terug te zien is op de huid.

Iedereen wilt een gezonde huid. Dit is niet gek, aangezien het je eerste visitekaartje is. Ik hoop dat de blog jou motiveert om jouw huid beter te verzorgen, zodat jij ongeacht je leeftijd er pico bello blijft uitzien! Stay tuned voor onze blogs over gezonde voeding voor de huid en uitgebreide uitleg over vitamine A! Mocht je vragen hebben dan kun je deze altijd stellen via de mail: shade@johnbeerens.com. 

Haarmasker gebruiken, haar in topconditie!

Je herkent het vast wel; de jaloerse sentimenten die naar boven komen wanneer je die prachtige gezonde en glanzende lokken van andere dames voorbij ziet komen. Vooral als je er zelf met droog, stug en pluizig haar bij loopt. Het is natuurlijk geen primeur dat een verzorgende en voedende haarmasker aan dit fenomeen een verandering kan brengen. Maar toch willen we even stil staan bij een aantal ingrediënten/haarmaskers die jouw haar van een merkwaardige haarmetamorfose kunnen voorzien!

Haarmasker, wat is het precies?

Ja, natuurlijk weten we allemaal wat een haarmasker is. Je hebt ze in alle soorten, geuren en texturen. Maar waarom zijn haarmaskers zo effectief. Wat onderscheidt een haarmasker van een conditioner bijvoorbeeld. Een haarmasker is een voedende behandeling voor het haar. Onze lokken hebben veel te verduren: zon, zout zeewater, zand, chloorwater, regen, wind en hier en daar wat chemische producten die wij of onze kappers toe dienen. Het haarmasker verzorgt en voedt het haar intensief. Een conditioner doet dit ook, maar minder intensief. Als je de twee vloeistoffen vergelijkt zie je ook meteen dat een conditioner wat dunner is en een haarmasker juist dik van textuur. In het haarmasker zit een grotere concentratie aan voedingsstoffen en minder vocht dan bij de conditioner.  Je haar krijgt als het ware een beschermlaagje (coat)  van het haarmasker. Dus het kan wel baten om af en toe jezelf te verwennen met een heerlijk haarmaskertje. Daarnaast is het een perfect moment om een beetje me-time in te plannen, want ook dat is belangrijk! Ik zeg: haarmaskertje, wijntje, boekje, muziekje en enjoy you terwijl je jouw haar een flinke boost geeft.


Natuur in het haar

Er zijn 1001 merken van haarmaskers met allemaal verschillende componenten en focusgebieden. Het ene masker is beter voor het kleurbehoud en het ander legt de nadruk meer op het herstellen van extreem beschadigd en droog haar. Wij willen een aantal ingrediënten in het zonnetje zetten om hun bekende herstellende effecten op beschadigd, droog en futloos haar.

 • Cloudberry/bergbraambes: The beauty is in the berry, zeggen ze en dit klopt bij deze braambes helemaal. In deze bijzondere bes zit een melange aan voedingsstoffen die jouw haar naar een andere level brengen (carotenoïden, essentiële lipiden, fytosterol, vitamine A, C en E). Deze combinatie zorgt ervoor dat jouw haar weer een nieuw jasje krijgt. Cloudberry versterkt en herstelt de lokken weer helemaal.
 • Macadamia olie: Heel veel mensen in de beautywereld beschouwen dit olietje als hun nieuwe beautyliefde. Al jaren wordt het aangeprezen vanwege de bijzondere gevolgen voor haar, huid en algehele gezondheid. Deze magische olie maakt het haar sterker, heeft van nature SPF 6, voorkomt haarbeschadiging en hydrateert droog haar.
 • Argan olie: We kennen allemaal wel Arganolie! Je leest er over in bladen, op blogs en steeds meer kappers zweren er bij dit natuurlijke beautyproduct. De bijnaam is niet zomaar ‘Marokkaans goud’. Arganolie is een bron aan ongebruikelijk veel vitamine E en vetzuren. De vitamine E in het haar beschermt het haar en zorgt dat je jouw haarglans weer terugkrijgt. De Omega-3 en Omega-9 vetzuren versterken en herstellen het haar door de haarwortels van belangrijke voedingsstoffen te voorzien. Zo kun je ook gespleten haarpunten voorkomen. Ook de antioxidanten in de olie zorgen voor soepel, sterk en stralend haar.
 • Havermout: Havermout hoef je niet alleen meer als gezond vezelrijk ontbijtje te zien. Ook onze lokken kunnen van deze graansoort enorm blij worden. Als groei één van jouw haardoelen is, dan moet je zeker havermout toepassen in jouw beautyritueel. Deze graan verzorgt het haar van elasticiteit en kan helpen voorkomen dat het haar afbreekt tijdens het kammen. Zo behoud je ook je haargroei op een gezonde manier. Bovendien voor degenen onder ons met een jeukende hoofdhuid en roos, kan Havermout ook de oplossing zijn. Het hydrateert de huid en tegelijkertijd scrub je de dode cellen weg.
 • Honing: Ook honing mogen we benoemen als superingrediënt voor onze lokken. Steeds meer fabrikanten verwerken deze stroperige bruine vloeistof in hun haarproducten. Dit is dan ook veel fijner dan te moeten kliederen met honing in het haar. Toch? Maar nu de voordelen van dit ingrediënt die voor zoveel dingen goed is. Eén van de kenmerken van honing is dat het op een natuurlijke wijze vocht in het haar aantrekt en vasthoudt. Dit kan een positief effect hebben als jouw haar droog en stug is. Honing staat ook bekend om de antibacteriële werking, ook op de hoofhuid zorgt het dat de bacteriën niet op bezoek komen. Verder ondersteunt het ook de haargroei en gaat het roos en een jeukende hoofdhuid tegen.
 • Lijnzaadolie: Lijnzaadolie heeft als eigenschap haar rijke hoeveelheid aan vetzuren (Omega-3 en Omega-6). Deze vetten voeden de haarfollikels en stimuleren zo de groei van het haar. De olie werkt ook ontstekingsremmend en is daarom een goed alternatief om haarverlies, roos en andere hoofdhuid perikelen te bestrijden.

DIY haarmaskers vs. kant en klaar

Met de groene hype van tegenwoordig kunnen we er niet omheen dat haarmaskers ook homemade kunnen zijn. Voordelen zijn natuurlijk dat je zelf bepaalt wat je er wel en niet in doet. En je kan de dosering van de ingrediënten die voor jouw haar belangrijk is, zelf bepalen. Zelf ben ik er niet van omdat ik niet van geklieder hou en het bespaart me op allerlei gebieden (voorbereiding, opruimen, poetsen etc.) tijd door ze kant en klaar te kopen. Als mijn haarmasker bijna op is kijk ik er altijd naar uit om een nieuwe te gaan shoppen. En naast het resultaat verheug ik me ook enorm op de aangename aroma die het haarmasker met zich meebrengt.

Behoud effect van haarmasker:

Na een goed haarmasker straalt je haar weer en ben je meestal blij omdat je lokken weer on point zijn. Maar we weten ook dat dit effect na een paar dagen weg kan ebben. Dit willen we natuurlijk zo ver het mogelijk is, voorkomen. Daarom hebben wij een aantal producten voor jou geselecteerd die je na de behandeling kan gebruiken om het haar langer gezond en glanzend te houden.

  

Best sellers & favoriete

10 best sellers

Wij hebben uiteraard een selectie van de 10 best verkochte haarmaskers voor jou. Dan kun je een beetje neuzen naar wat andere haargenoten kiezen om hun lokken een revival-boost te geven. Veel van deze maskers bevatten ook de ingrediënten die hierboven aan bod komen.

Onze favoriete

 • Waterclouds Repair Hairbutter Haarmasker Waterclouds Repair Hairbutter is een intensief haarmasker dat extreem droog, beschadigd en behandeld haar weer zacht laat aanvoelen zonder het haar te verzwaren. Droge haarpunten worden verzorgt en gehydrateerd door de ingrediënten Cloudberry olie en Macadamia zaad olie. Het haar voelt weer zacht aan en krijgt een prachtige glans. Dekavital B5/ Provitamine B5 zorgen dat het haar vocht behoudt en beschermen het haar tegen uitdroging. Waterclouds Repair Hairbutter is parabenen vrij en de verpakking is biologisch afbreekbaar.
 • Orofluido Masker is de ideale schoonheidsbehandeling voor alle haartypen. Het haar wordt intensief gehydrateerd. Het masker heeft een diepherstellende werking. Door de aangename geur van amber en vanille, wordt het haar omhult door luxe. Orofluido Mask is gemakkelijk uit het haar te spoelen en laat hierdoor geen restjes achter. Het haar krijgt een fantastische glans.
  Arganolie zorgt voor versterking van het haar en maakt het haar licht en ongelooflijk zacht. Cyperusolie biedt een natuurlijke bescherming tegen deeltjes die zich in het haar nestelen en hierdoor het haar kunnen beschadigen. Het haar wordt hierdoor ook volumineus, glad, flexibel en ook nog eens heel makkelijk in model te brengen. Lijnzaadolie sluit en verzacht de haarschubben, waardoor er controle over het haar ontstaat. Het haar vangt hierdoor licht op, wat weer zorgt voor een spectaculaire glans. Het masker is vrij van SLS en sulfaten.
 • CHI Argan Oil Masker is een masker dat verrijkt is met argan olie en moringa olie, die het haar intens verzorgen. Het masker is rijk aan Vitamine A en C die ervoor zorgen dat het haar behandeld wordt en weerbarstig en beschadigd haar hersteld wordt. CHI Argan Oil Mask is geschikt voor beschadigd, droog en kroezend haar. Het masker bevat een systeem met vier delen die bestaan uit Vitamine E, omega vetzuren, essentiële oliën en vocht om het haar direct en intens te voeden. Het haar zal glad en pluisvrij zijn, en een ongelooflijke glans hebben. Dit masker bevat geen parabenen.
 • Macadamia Natural Oil Deep Repair Masque met arganolie zorgt ervoor dat droog en beschadigd haar weer optimaal verzorgd wordt. Het Macadamia haarmasker dringt door tot in de punten van het haar en maakt het haar weer stevig. Dit komt door de voedende producten die dit masker bevat, namelijk olie, Argan olie, Teatree olie, kamille-olie, aloë en algen extract. Macadamia Deep Repair Masque is alcohol en parabenen vrij.
 • TIGI Catwalk Oatmeal & Honey Intense Nourishing Masque is een extreem voedend haarmasker dat het haar zijdezacht maakt, het masker is dus uitermate geschikt voor droog en beschadigd haar. De formule, met Acacia honing, tarwe-eiwit en vitamine E helpt het haar te voeden en te herstellen, waardoor het haar niet alleen zijdezacht en glanzend wordt, maar ook soepel valt. Het masker helpt om het vochtgehalte op peil te brengen en in balans te houden. Daarnaast ruikt het masker heerlijk naar honing. Bovendien is het TIGI Catwalk Oatmeal & Honey Intense Nourishing Masque ook nog eens vrij van sulfaten.

  

 

Verstandig zonnen is een must! (advies: dermatoloog Menno Gaastra)

De zon schijnt maximaal nu en dat vinden we heerlijk. Hoe bruiner we worden, hoe mooier! Bij dit fenomeen komt er wel een heel belangrijk iets kijken: ons grootste orgaan, de huid! Dit orgaan dat maar liefst 11 kilo weegt, heeft juist tijdens deze zonnige dagen de beste zorg en bescherming nodig. In deze blog geven we samen met dermatoloog Menno Gaastra een aantal tips en weetjes om zonverbranding te voorkomen.

Zonverbranding

Niemand wil een verbrande huid door de zon, tegelijkertijd willen we wel paraderen met een mooie en sexy tan. Helaas pakken veel zonaanbidders dit niet zo best aan en is de huid hier een slachtoffer van. Wat gebeurt er precies met je huid bij zonverbranding?

Ken je het branderige gevoel dat je na een zonsessie voelt op je huid? Of loop je er als een rode kreeft bij na een dagje zon? Dit zijn meestal signalen dat je te lang in de zon hebt gezeten en jouw huid verbrand is. In feite is zonverbranding een rode en pijnlijke reactie van jouw huid wanneer deze te veel ultraviolette (UV) straling heeft gekregen. En dit is uiteraard niet het ergst, we weten ook dat onverantwoord zonnen in de meest erge gevallen kan leiden tot huidkanker. In Nederland heeft 1 op de 5 mensen huidkanker (20% van de bevolking!). Bij mensen met een lichte huid treedt verbranding eerder op dan bij mensen met een donkere huid. Dermatoloog Menno Gaastra benadrukt dat het hebben van een donkere huid niet betekent dat je geen huidkanker kan krijgen. Dus pleaseeelieve lezer, ga bewust om met de zon. Voorkomen is beter dan genezen!

UV-stralen:

 • UV-a straling: deze straling dringt door tot je huid.
 • UV-b straling: deze straling biedt een natuurlijke bescherming tegen de zon door verkleuring en verdikking van de huid.
 • UV-c straling: deze straling bereikt de aarde niet.

Hoe ziet zonverbranding eruit?

Behalve dat je huid erg rood wordt, voelt de huid ook warmer aan en soms kan je zelfs last hebben van blaren op de verbrande plekken en/of zwelling gecombineerd met pijn. 

Zonkracht

Op sommige momenten voel je dat de zon intenser is dan op andere momenten. Dit komt door de zonkracht. Op de momenten dat je de zon heftiger voelt, is er sprake van meer ultraviolette straling. Hoe hoger de zonkracht hoe sneller de huid verbrandt! Tussen 11.00-16.00 is de zonkracht het hoogst en raden we aan om de zon niet op te zoeken, hoe graag je het ook wil!


Fouten met zonbescherming

De grootste fout die de dermatoloog benoemt is dat wij de zon onderschatten! Hij vergelijkt het met roken. Als je rookt, denk je ook vaak: aah longkanker overkomt mij niet. Ondertussen is longkanker de kanker met de hoogste sterfte in Nederland en huidkanker de meest voorkomende vorm. Met de zon gaan we ook zo om. We willen allemaal dat begeerlijke bruine kleurtje krijgen. Maar we weten ook allemaal dat de kans op huidkanker alleen maar groter wordt door bovenmatige blootstelling aan Uv-stralen.

Insmeren zonnecrème 

We kunnen het niet vaak genoeg roepen: SMEER JE GOED IN! Dit betekent: een half uur van tevoren een dikke laag zonnecrème op de huid en minimaal om de 2 a 3 uur opnieuw insmeren. Een andere vergissing die zonliefhebbers maken is het dun insmeren van zonnecrème op de huid. Waarom smeren we ons dun in? Het zit toch in ons om zuinig om te gaan met de tube zonnecrème. Maar lieve lezer een dun laagje insmeren, heeft bijna geen nut omdat het niet naar behoren beschermt tegen de UV-stralen. Wees zuinig op je huid, smeer je dik en vaak in! Ook is het belangrijk dat je de crème al een half uur voor dat je de zon ingaat, opsmeert. De huid moet geleidelijk wennen aan de zon. En vergeet je niet na elke duik of afdroogsessie weer opnieuw in te  smeren!

Beschermingsfactor

De beschermingsfactor van een zonnebrandmiddel wordt aangegeven met SPF (Sun Protection Factor). De keuze van de SPF is afhankelijk van jouw huidtype. Per SPF kun je met een normale huid 20 minuten veilig zonnen. Een SPF 12 is dus goed voor twaalf keer 20 minuten zonnen. Hieronder lees je meer over de huidtypes.

Huidtypes:

 • Verbrandt zeer snel, wordt niet of nauwelijks bruin (rossige huidtype) 
 • Verbrandt snel, wordt langzaam bruin 
 • Verbrandt niet snel, wordt gemakkelijk bruin 
 • Verbrandt bijna nooit, bruint zeer goed (mediterrane / Middellandse Zee huidtype) 
 • Verbrandt nooit, van nature een donkere huidskleur (Aziatisch huidtype) 
 • Verbrandt nooit, van nature een zeer donkere huidskleur (negroïde huidtype). 

Het is bewezen dat SPF 30 en SPF 50 alleen maar 1% schelen in bescherming. Just to say dat het juiste gebruik van zonnebrandmiddelen veel belangrijker is dan de SPF. In het algemeen wordt aanbevolen om tenminste een factor 15 te gebruiken voor dagelijks gebruik en factor 30 voor vrije tijd en vakantie. Maar zelfs met een zonnebrandmiddel kunt je niet onbeperkt in de zon blijven!

Tips van dermatoloog Menno Gaastra:

 • Onderschat de zonkracht niet
 • Smeer je vaak en royaal in met zonnecrème (minimaal om de 2 a 3 uur)
 • Zoek de schaduw op
 • Ga niet in de zon zitten tussen 11.00-16.00
 • Let op de sterkte van de zon!
 • Als je dichter bij de evenaar of op de bergen komt, smeer je dan extra in
 • Draag beschermende kleding

Zonnebrandcrèmes

Er bestaat geen middel die jou volledig kan beschermen tegen de zon. Zonnebrandmiddelen zijn gemaakt om verbranding van de huid te voorkomen. De crèmes bestaan uit UV filters die ervoor zorgen dat de UV-stralen je huid niet bereiken. Het moet dan ook gezien worden als een extra maatregel, naast het dragen van beschermende kleding en het opzoeken van de schaduw tussen 11.00-16.00 uur.

Waarom willen we bruin zijn?

Deze nuttige informatie bracht mij naar de vraag waarom we hier in het westen allemaal zo fanatiek bezig zijn met het bruin worden. Terwijl in Azië het tegenovergestelde speelt. Iedereen wil zo blank mogelijk zijn, dit is status. Veel vrouwen gebruiken zelfs bleekcrèmes tijdens hun dagelijks beauty ritueel om blanker te worden.

Coco Chanel

Modeontwerpster Coco Chanel zorgde voor een ommekeer in de jaren 20. Daarvoor was bruin zijn not done. Coco kwam na één van haar vakantiereizen met een behoorlijk tintje terug en had de smaak te pakken. Aangezien Parijs enorm modebepalend was in die tijd, duurde het niet lang voordat deze trend door andere bekendheden werd overgenomen. Bruin worden werd juist gezien als een onderdeel van the good life. Je hebt het goed en kunt lekker reizen en zonnen. De bruine huid die je als souvenir terugneemt laat je vol trots zien aan je familie en vrienden.

Het goede leven

Dat ook wij graag met onze bruine tint pronken, is geen geheim. Het is een teken van welvaart en plezier. Deze welvaart en plezier komen ook door de toegenomen vrije tijd die we tegenwoordig hebben. Vroeger was dit veel minder. Nu kunnen we lekker lang reizen en genieten van de zon om vervolgens de zonnige kiekjes op instagram te etaleren.

Onze keuze zonnebrandcrème

Mocht je een - sun awareness wake-up call- hebben gekregen na het lezen van de blog, dan hebben wij een speciale actie voor je op de zonnebrandproducten van Australian Gold, want wij gaan vanaf nu bewust en verantwoord om met de zon! Hieronder onze favorieten:

Australian Gold SPF30 Spray Gel met BronzerAustralian Gold SPF30 Spray Gel met Bronzer is een zonnebrand die de huid sneller en dieper bruint. De zonnebrand spray wordt snel opgenomen en verzorgt de huid. De combinatie van Kakadu Plum , Aloë Vera, Vitamine E en Australische Tea Tree Oil zorgt voor een optimaal en langdurig resultaat. Australian Gold SPF30 Spray Gel met Bronzer beschermt de huid tegen UVA en UVB en biedt factor 30 wat een hoge bescherming biedt. De Spray is tevens beschikbaar in SPF 6, 10 en 15.

Australian Gold SPF30 Lotion met Bronzer: Australian Gold SPF30 Lotion met Bronzer is een zonnebrand die de huid sneller en dieper bruint. De zonnebrand lotion wordt snel opgenomen en verzorgd de huid. Australian Gold SPF30 Lotion met Bronzer beschermt de huid tegen UVA en UVB en biedt factor 30 wat een hoge bescherming biedt. De combinatie van Kakadu Plum Fruit extracten, Tea Tree Oil, Aloë Vera, Vitamine E en Cacaoboter zorgt voor een optimaal, verzorgend en langdurig resultaat. De Spray is tevens beschikbaar in SPF 15 en 50.

Australian Gold SPF50 Tattoo StickAustralian Gold SPF50 Tattoo Stick is speciaal ontwikkeld voor tattoo’s en de huid rondom. De stick biedt extra bescherming tegen de zon dankzij de speciale formule en factor 50, wat een extra hoge bescherming biedt. Australian Gold SPF50 Tattoo Stick voegt extra vocht toe aan de huid waardoor de kleur van de tattoo behouden blijft.

Australian Gold Botanical SPF 50Tinted Face LotionAustralian Gold Botanical SPF 50 Tinted Face Lotionis een lotion speciaal ontwikkeld voor de gevoelige gezichtshuid. De lotion is mineraal en olievrij en beschermt perfect tegen UVA en UVB. Daarnaast kan Australian Gold Botanical SPF 50 Tinted Face Lotion gebruikt worden als primer die, bij dagelijks gebruik, langzaam een kleurtje opbouwt, ook zonder zon. Bovendien helpt het om lijntjes en rimpels te minimaliseren. De lotion bevat Microspheres die ervoor zorgen dat de lotion snel droogt. Australian Gold Botanical SPF 50 Tinted Face Lotion bevat daarnaast de befaamde Australian Gold huidverzorging. Kakadu Plum, dat rijk is aan vitamine C, beschermt de huid en Australische Eucalyptus kalmeert de huid. Daarnaast voeden en verzorgen rode algenextracten en vitamine E de huid intensief. Plakt niet, niet vet, bestendig tegen water en zweet. Hypoallergeen, dermatologisch getest, vrij van parabenen en sulfaten en proefdievrij. 

 1. 25% Korting Australian Gold SPF30 Lotion met Bronzer
  Normale prijs € 18,95 Speciale prijs € 14,21
  Australian Gold SPF30 Zonnebrand Lotion met Bronzer
  Rating:
  100%
  Morgen in huis
 2. 25% Korting Australian Gold SPF50 Tattoo Stick
  Normale prijs € 14,95 Speciale prijs € 11,21
  Australian Gold SPF50 Tattoo Stick
  Morgen in huis

  Product wordt toegevoegd aan shoppingbag