Ontdek de magie van arganolie en ontvang alleen deze week een gratis Moroccanoil Treatment 10ml cadeau bij besteding van €60,-

15 Apr. 2024

Hormonen en haaruitval tijdens zwangerschap: Wat is het verband?

Tijdens de zwangerschap kan je last krijgen van haaruitval, waarbij hormonen een belangrijke rol spelen. Leer wanneer je haaruitval kunt verwachten tijdens en na de zwangerschap en ontdek hoe voeding invloed kan hebben hierop.

Deel dit artikel:

Ben je op zoek naar informatie over haaruitval tijdens je zwangerschap? Je bent niet alleen. Veel vrouwen ervaren haarverlies tijdens deze bijzondere periode, en hormonen spelen hierbij een belangrijke rol.

Oorzaak van haaruitval

Tijdens de zwangerschap ondergaat je lichaam een ware hormonale rollercoaster. Het hormoon oestrogeen stijgt aanzienlijk, waardoor je haar dikker en voller lijkt. Maar na de bevalling, wanneer de hormonen weer in balans komen, kan een plotselinge daling van oestrogeen leiden tot haaruitval. Dit staat bekend als postpartum haaruitval.

Wanneer kun je haaruitval verwachten?

Meestal treedt postpartum haaruitval op tussen de derde en zesde maand na de bevalling. Het goede nieuws? Dit is vaak slechts tijdelijk en je haargroei zal meestal weer normaal worden.

Invloed van voeding

Naast hormonale veranderingen kan ook voeding een rol spelen bij haaruitval. Zorg ervoor dat je een uitgebalanceerd dieet volgt, rijk aan essentiële voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en eiwitten, om je haar gezond te houden tijdens en na de zwangerschap.

Tips tegen haaruitval

   - Vermijd stress, aangezien dit haaruitval kan verergeren.

   - Gebruik zachte haarverzorgingsproducten die specifiek zijn geformuleerd voor zwangere vrouwen.

   - Overweeg het gebruik van supplementen die speciaal zijn ontwikkeld om de haarconditie te verbeteren, zoals die van Vitavoo

Producten die goed zijn om te gebruiken tijdens een zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om producten te gebruiken die veilig zijn voor jou en je baby. Kies voor merken zoals Amika, Waterclouds en Kevin Murphy, die bekend staan om hun natuurlijke ingrediënten en veilige formuleringen.

Amika Hydro Rush Moisture Shampoo is geschikt tijdens de zwangerschap vanwege zijn hydraterende eigenschappen, die kunnen helpen bij het behouden van gezond haar.

Kevin Murphy Young.Again Oil Treatment is gunstig tijdens de zwangerschap omdat het helpt bij het hydrateren en herstellen van droog en beschadigd haar, vaak veroorzaakt door hormonale veranderingen.

Waterclouds Deep Moist Hairmask is geschikt tijdens de zwangerschap omdat het speciaal is ontworpen om diep te hydrateren en droog haar te verzachten, wat vaak voorkomt bij zwangere vrouwen.

Na de bevalling

Na de bevalling kun je je haar extra ondersteuning geven met producten zoals Neofollics, Olaplex en L'Alga, die speciaal zijn ontworpen om haarverlies tegen te gaan en de haargroei te stimuleren.

Neofollics Tablets Haarvitamine is een hoog gedoseerd voedingssupplement om de gezonde haargroei van binnenuit de stimuleren. Dit draagt bij aan het verbeteren van haargroei, conditie van het haar en het behoud van glanzend haar. Dit is perfect om jouw haar weer te verbeteren na de bevalling.

Olaplex Hair Perfector No. 3 is ideaal voor het haar na de bevalling vanwege zijn herstellende eigenschappen die beschadigd haar versterken en hydrateren. Het helpt bij het herstellen van eventuele schade veroorzaakt door hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap, waardoor het haar gezonder en sterker wordt.

L’Alga SeaCure Haarmasker is geschikt voor haarverzorging na de bevalling vanwege zijn voedende en versterkende eigenschappen. Het helpt bij het herstellen van de elasticiteit en glans van het haar, wat vaak wordt aangetast tijdens en na de zwangerschap.

Haaruitval tijdens en na de zwangerschap is vaak slechts een tijdelijk verschijnsel. Met de juiste zorg, voeding en producten kun je je haar gezond en glanzend houden tijdens deze bijzondere fase van je leven.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje