Bij besteding vanaf €65,- ontvang je gratis Vitavoo haarvitamines cadeau t.w.v. €49,-

23 Jan. 2019

Alles wat je moet weten over balayage (5x onderhoudtips)

Balayage is tegenwoordig de meest gevraagde look bij de kapper. Maar weten we wat het precies is? Veel dames weten dat het iets met highlights is. En dat ze er natuurlijker uitzien dan gewoon je haar blonderen. Maar welke techniek gebruikt de kapper precies. En belangrijker nog, is het geschikt voor jouw haartype? Lees verder en kom alles te weten over balayage.

Deel dit artikel:

Alles wat je moet weten over Balayage!

Balayage is tegenwoordig de meest gevraagde look bij de kapper. Maar weten we wat het precies is? Veel dames weten dat het iets met highlights is. En dat ze er natuurlijker uitzien dan gewoon je haar blonderen. Maar welke techniek gebruikt de kapper precies. En belangrijker nog, is het geschikt voor jouw haartype? Lees verder en kom alles te weten over balayage. Maak ook kans op een repair haarmasker van één van onze favoriete merken!

Wat is balayage?

Balayage is het Franse woord voor ‘een veeg’ of ‘vegen’. Het lijkt wel alsof de populaire look iets van de afgelopen jaren is. Niets is minder waar. Deze Franse haartechniek begon rond de jaren ’70. Blijkbaar waren de fashionistas in die tijd op zoek naar een haarlook die hun hippie-imago een boost gaf. Dit is ze goed gelukt, want als ik in de fotoalbums van mijn ouders duik, stond iedereen er al semi-blond bij. De kapper brengt bij een balayage de haarverf meestal met een kwast aan. Soms ook met doorzichtige folies. Kappers die de balayage techniek toepassen kleuren het haar ‘intuïtief’. Dit houdt in dat kappers de verf met de losse hand aanbrengen. En het doel van deze haartechniek is om met goudkleurige tinten een beachy look te creëren. Na een balayage heb je een set highlights die er natuurlijk uitzien, omdat ze geen duidelijke uitgroei hebben.

Shop haarverzorging voor Balayage

Balayage, ombre, dip-dye, bronde...wat is het verschil?

Deze termen ben je waarschijnlijk tijdens je zoektocht naar een nieuwe look vaker tegenkomen. De verschillen tussen deze technieken zijn ons vaak niet helemaal duidelijk. We leggen uit wat elke techniek inhoudt.

Balayage: 40/50% lichte kleur en de rest basiskleur.

Ombre: Bij ombre gaat het juist om veel licht. 60/70% lichte punten met een klein deel eigen haarkleur op de aanzet en een beetje in de punten voor een natuurlijke fade out.

Babylights: Babylights zijn een aantal lichtere plukken aan de voorkant met een zachte overgang naar achteren. Bij babylights laat de kapper iets meer uitgroei zitten. Zo creëer je meer beweging en licht in het gezicht.

Bronde: eigenlijk het tegenovergestelde van de ombre. Het gaat hier om een donkere kleur en een klein percentage licht. Het werken met meerdere tinten bruin, geeft hier een heel mooi resultaat.

Dip dye: De aanzet is hier 100% donker en de punten 100% licht. Een mooie vervaging is essentieel hier.

Is balayage schadelijk voor het haar?

We weten allemaal dat het haar verven of ontkleuren schadelijk is voor onze haarlokken. Desalniettemin gaan de meeste dames toch voor die nieuwe look. Eén groot voordeel van balayage is dat het minder schadelijk is, omdat er over het algemeen geen folies worden gebruikt. Hoe dan ook hebben we het wel over het ontkleuren van je haar. In ons blog over blonderen kun je lezen wat het ontkleuren precies inhoudt. Je kunt na het ontkleuren van jouw haar, droger haar hebben. Daarom is het ook heel belangrijk dat je het haar goed verzorgt. Dit kun je het beste doen door je haar te wassen met haarproducten die het haar diep voeden en verzorgen. Ik gebruik zelf voor mijn droge haarlokken met balayage de repairlijn van Waterclouds. Ook het nieuwe merk SachaJuan wordt behoorlijk aangeprezen. Voor haar waar balayage op is aangebracht, kun je denken aan de moisturizing en intensive repair-lijn van SachaJuan. Maar de nazorg behandelen we uitgebreider uit hierna. Heb je droog en beschadigd haar, dan moet je je goed laten adviseren door en professional. Het blijft een feit dat hoe droger het haar is, hoe slechter een chemische behandeling uitpakt op de haarlokken, maar een goede haarverzorging kan wonderen doen.

Nazorg balayage?

Een heel groot voordeel van balayage is dat je geen last hebt van die irritante uitgroei, zoals bij normale haarverf. Dit betekent ook dat je voor het kleuronderhoud niet veel hoeft te doen. Mocht je gouden/blonde balayage aanbrengen, dan adviseren wij wel een zilvershampoo te gebruiken. Door zilvershampoo te gebruiken, voorkom je een ongewenste gele gloed in je haar. Overdrijf het niet met de zilvershampoo, als je het te vaak gebruikt, krijgt je haar een blauwe/grijze gloed. Toch te vaak zilvershampoo gebruikt? No worries na een paar wasbeurten gaat het er weer uit. Lees in onze blog over zilvershampoo alles wat je erover moet weten.

Welke producten zijn het best voor onderhoud van balayage?

We kunnen er niet omheen: een balayage die niet wordt verzorgd, resulteert binnen de kortste tijd in droog stro-lookalike haar! Dit is uiteraard niet wat je wilt bereiken met een Balayage. Je moet daarom je haar nog beter verzorgen dan voorheen. Het haar heeft extra voeding nodig. Denk aan voedende haaroliën zoals arganolie, jojobaolie, kokosolie en macadamia olie. Ook zijde en algen geven droog/chemisch behandeld haar een flinke boost vanwege de voedende eigenschappen. Lees hier onze blog over het effect van algen op het haar. De bekende beauty influencer Monica Geuze gebruikt voor haar geblondeerde coupe haarverzorging van de merken Olaplex en Philip B

Top 5 Balayage haarproducten

Om je een handje te helpen met het selecteren van de beste haarproducten voor het verzorgen van je Balayage-coupe, stellen we hier op basis van verkoop en ervaring van onze klanten, een top 5 voor je samen!

1. Olaplex No.3 Hair Perfector Treatment

Mocht je je haar gaan kleuren of blonderen, dan kan het mengen van wat Olaplex No.3 in de haarverf bijdragen aan de extra verzorging van het haar tijdens dit chemisch proces. Het is geen conditioner of een masker, maar een herstelbehandeling. Deze behandeling herstelt het haar grondig van binnenuit. Het bevat een gepatenteerd uniek actief bestanddeel (Bis-Aminopropyl-Dimaleate) die verbroken zwavelbruggen (verbindingen in het haar) in onze haarlokken herstelt. Zwavelverbindingen hechten als het ware weer aan elkaar. Het resultaat is: buitengewoon glanzend, sterk, maar vooral gezond haar. Haarafbreuk is na deze behandeling eindelijk verleden tijd ladies! Lees in deze blog meer over de werking van Olaplex No.3.

2. SachaJuan zilvershampoo

Het feit dat deze zilvershampoo de Ocean Silk Technology bevat, is al een reden om deze op z'n minst uit te proberen. Het merk gebruikt extracten uit twee koud water algen: rhodophycea en chondrus crispus. Deze algensoorten worden op natuurlijke wijze in de oceaan geoogst. Algen overleven het door weer en wind, daarom zijn deze zeeplantjes voor het haar ook zo waardevol. Naast mooi resultaat, blijft het haar beschermd tegen invloeden van buitenaf. Klanten die voor SachaJuan zilvershampoo gingen, bewonderen vooral de hydraterende eigenschappen. Het haar voelt na gebruik niet droog aan, zoals bij andere zilvershampoos. Verder vinden onze klanten dat het effect op de haarkleur heel mooi is! Lees in onze blog meer over deze technologie.

3. Waterclouds Repair Hairbutter Haarmasker

Het voeden van het haar is altijd ontzettend belangrijk. Maar nog meer als het haar een chemische behandeling ondergaat. In dit haarmasker zitten een aantal magische ingrediënten: onder andere cloudberry olie (voedt intensief wegens o.a. hoge concentratie aan vitamine E, vitamine C en vetzuren) , macadamia olie (hoge concentratie aan vetzuren die de haarfollikelen voeden), dekavital B5/ provitamine B5 (van vitamine B5 (Panthoteenzuur) - is bekend dat een tekort hieraan haarverlies kan veroorzaken). Dit haarmasker is dus magie voor het haar als je naar de werking van de ingrediënten kijkt. Bovendien houdt je haar er een leuke aroma aan over!

4. SachaJuan Over Night Repair

We hebben het al vaker gehad over de helende effecten van algen voor huid en haar. Wist je dat deze over-night-behandeling van SachaJuan het hoogste gehalte aan Ocean Silk Technology bevat van alle SachaJuan haarproducten? Deze op water gebaseerde herstelbehandeling herstelt je haar terwijl je je beauty sleep aan het doen bent. Het fijne aan dit leave-in product is dat het haar niet vettig wordt. Je wordt wakker met gezond, glanzend en pluisloos haar! Dit allemaal dankzij de algen: rhodophycea en chondrus crispus.

5. Kérastase Blond Absolu Masque Ultra-Violet Haarmasker

Bij blonderen of Balayage denk je vaak alleen maar aan zilvershampoo. Maar naast shampoos zijn er ook conditioners en haarmaskers met hetzelfde effect. De Blond Absolu Masque Ultra-Violet Haarmasker van Kérastase is hier een voorbeeld van. Dit haarmasker neutraliseert ongewenste gele en koperkleurige gloeden. Ook bevat het edelweiss bloem, wat het proces van dunner wordend haar naar aanleiding van chemische behandelingen afremt. Dit haarmasker zorgt ervoor dat je naast een mooie haarkleur, ook glanzend en soepel haar blijft behouden.

Ideeën voor Balayage

Er zijn zoveel soorten balayage, dat we ze niet allemaal kunnen benoemen. We hebben wel een selectie gemaakt uit de balayages die wij het mooist vinden.

Champagne balayage

https://www.instagram.com/p/BkXsvs2nVQH/

De Champagne balayage is licht blond en heeft grijze ondertonen.

Washed out Roze balayage

https://www.instagram.com/p/Bsg5nbGnbSN/

Bij deze prachtige balayage ontkleur je alleen de onderkant van je haar of losse plukken, om ze vervolgens roze te verven.

Sunkissed balayage

https://www.instagram.com/p/Brgo0tTgRza/

Een sunkissed balayage is het resultaat van het subtiel aanbrengen van een balayage. Je haar krijgt dan een sunkissed look.

Do’s & Dont’s bij balayage

Do’s

  • Zilvershampoo gebruiken
  • Haarmasker gebruiken
  • Was je haar met lauwwarm water in plaats van heet water

Dont’s

  • Elke dag je haar wassen
  • Te vaak zwemmen in het zwembad
  • Zelf Balayage aanbrengen

De beste balayage haarverzorging bestellen bij JohnBeerens.com?

Een mooie balayage voor een langere tijd, begint met de juiste haarverzorging.  Bij JohnBeerens.com koop je diverse haarproducten van bekende merken zoals SachaJuanKérastaseMoroccanoil en Waterclouds. Ben je benieuwd welke het beste bij jou past? Laat je dan adviseren door één van onze beauty care medewerkers of laat een reactie hieronder.

Balayage haarverzorging aanbieding

Het grootste aanbod haarverzorging om je balayage coupe op peil te houden, vind je online bij JohnBeerens.com. Wil je de beste haarproducten voor je balayage kopen voor de scherpste prijs? Dan zit je goed bij bij JohnBeerens.com. Bescherm en verzorg je haar voor de beste prijs!

Mieke
Dec 20, 2019 19:43
Kan balayage ook je hoofdhuid beschadigen?
Ik heb last van rode hoofdhuid en lichte schilfering en vraag mij af of balayage daarvan de oorzaak kan zijn!
Shade Cybulkiewicz
Jan 02, 2020 10:46
Bedankt voor je vraag! Een Balayage hoort je hoofdhuid niet te irriteren. Maar ik was er niet bij en weet niet wat er precies gebruikt is. Als er bepaalde sterke chemische producten op je hoofdhuid worden aangebracht kan het natuurlijk wel geïrriteerd raken. Op zich hoort de ontkleuring alleen op je haarlokken aangebracht te worden en niet op je hoofdhuid.

Mocht je nog last hebben van je hoofdhuid dan kan ik je de volgende producten adviseren om het te kalmeren en verzorgen:

https://www.johnbeerens.com/waterclouds-relieve-mild-climbazole-shampoo
https://www.johnbeerens.com/catalog/product/view/id/10994/s/waterclouds-relieve-active-climbazole-shampoo-250ml/category/764/
https://www.johnbeerens.com/waterclouds-relieve-climbazole-tonic
https://www.johnbeerens.com/waterclouds-relieve-oil-cure-haarmasker

Mocht je nog vragen of advies nodig hebben, dan hoor ik dit graag.

Liefs,
Shade Cybulkiewicz
Maithe van Lier
Jan 27, 2019 08:01
Op het moment gebruik ik diverse producten voor het verzorgen van mijn gehighlighte haar! Sebastian penetraitt shampoo, fudge clean blonde shampoo tegen de gele gloed, Sebastian penetraitt conditioner en masker. Na het wassen gebruik ik loreal ellnet hittebeschermende spray en keratine serum van L'anza. Vooral nu de verwarming vaker aan staat merk ik dat mijn haar meer verzorging nodig heeft. Na jaren van verschillende soorten haarverzorging te hebben geprobeerd heb ik nog altijd niet dé combinatie voor mijn haar gevonden. Maar, we blijven zoeken.
Bibi
Jan 26, 2019 22:55
Met fudge zilvershampoo en conditioner en een masker van L'oreal professional. Krijg altijd complimenten over de kleur en de vraag of ik het net geverfd heb als ik met fudge gewassen heb
R. Esselink
Jan 26, 2019 21:00
Mijn haar was een drama na de balayage. Het was echt heel erg dood, het brak gewoon echt af! Ik heb er al een flink stuk af moeten knippen... Ik was het met no yellow shampoo van Fanola + syoss repair cremespoeling. Daarna spray ik het in met Bioslik Therapy Silk filler en na het kammen flinke druppel Biosilk lite serum.... Sinds kort gebruik ik 1x per week Olaplex n3! Het haar voel nu echt een stuk beter, ik bestel snel een nieuwe.. Hopelijk groeit mijn haar snel zodat ik het weer kan knippen!
Nancy
Jun 05, 2020 19:28
Investeer altijd in een goede naverzorging.Fanola haalt het geel eruit maar verzorgd niet echt.Syos ook niet echt.Slim dat je naar olapkex bent gegaan.Ga altijd voor goede produkten.Ze zijn wat duurder maar het resultaat is zoveel beter.
Patthy Missinne
Jan 26, 2019 20:49
Ik was mijn haar 2 a 3x per week met shampoo en conditioner.. ook na het wassen breng ik een verzorging aan die je niet hoeft uit te spoelen.
Maar wat ik ook probeer/ gebruik, mijn haar blijft heel droog aan de punten en ziet er beschadigd uit..ook als het net geknipt is
Lees meer reacties

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje