Tips voor gezond en lang haar

Gezond haar is erg belangrijk. Het ziet er beter uit, je voelt zich fijner en dat zal je ook uitstralen. Wanneer je het haar wilt laten groeien, is de gezondheid van het haar ook erg belangrijk. Hieronder staan een aantal haar tips voor gezond en lang haar die je kunnen helpen om gezond lang haar te krijgen en te behouden! 

 • Een gezond voedingspatroon is het halve werk voor gezond haar. Proteïnen zijn belangrijk voor sterk haar en voorkomen dat het haar snel afbreekt. Daarnaast heeft het haar veel baat bij Vitamine B8, Vitamine B5, Koper en Selenium. Zorg dus voor een gevarieerd voedingspatroon voor prachtig haar van binnenuit. 
 • Voedingssupplementen kunnen helpen om gezonde vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Omega-3 olie, visolie en vitamine E zorgen voor meer glans en gezond haar. 
 • Arganolie voedt het haar en maakt het sterk en gehydrateerd. Gebruik een olie in de punten om droge puntjes te voorkomen. Ook een haarmasker is fantastisch om het haar extra te verzorgen, voor sterk en gezond haar.

 • Wrijf na het douchen de haren niet droog, maar knijp of dep het water voorzichtig uit uw lokken. Door niet te wringen of wrijven voorkom je beschadigingen. 
 • Haar wordt snel beschadigd wanneer het wordt gekamd of geborsteld wanneer het nat is. Borstel het haar dus als het droog is. Maak gebruik van een goede borstel die de haren niet uitrekt maar ontklit op een pijnloze manier. Het gebruik van een goede borstel zal er ook automatisch voor zorgen dat het haar niet langer zal pluizen en gladder zal aanvoelen.

 • Gebruik voor föhnen, stijlen of krullen met een hittetool een hittebescherming. Minder gebruik maken van hittetools zorgt ook dat het haar langer gezond blijft. 

  

  John's tips

  • Breng regelmatig een bezoekje aan jouw kapper om het haar te laten knippen. Door de beschadigde punten af te knippen is het haar weer gezond, zal het beter doorkambaar zijn en kan het weer beter groeien. Gezond en lang haar begint dus bij de kapper!  

  • Een treatment of haarmasker is een intensieve behandeling van het haar waarbij het haar uitgebreid wordt hersteld en verzorgd van de aanzet tot aan de punten. Probeer eens Biosilk Recovery Treatment of het CHI Nourish Intense Masque voor verzorgd en gezond haar.

  • Probeer het haar zo min mogelijk te behandelen met hitte. Laat bijvoorbeeld het haar al voor een groot gedeelte aan de lucht drogen voor het föhnen en kijk bij een stijltang die instelbaar is de laagst mogelijke temperatuur om het gewenste resultaat te bereiken. Én heel belangrijk: een hittebeschermer zoals de CHI 44 Iron Guard voor een goede bescherming van het haar.

  Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje