Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een Detangler Beauty Brush by JohnBeerens.com

07 Nov. 2023

7x tips tegen pluizig haar

Waarschijnlijk is de kans groot dat jij wel eens last heb van onhandelbaar, pluizig haar. Het is net alsof je  haar op de meest ongelegen momenten besluit te gaan pluizen. In dit blog vertel ik je 7 tips, waardoor jij dit kan voorkomen. Niemand wil tenslotte pluizig haar, toch?

Deel dit artikel:

Waarom last van pluizig haar?

Het draait allemaal om vocht. Of beter gezegd, het gebrek eraan. Wanneer je haar uitgedroogd is en hydratatie nodig heeft. Heeft je haar de neiging om vocht uit de lucht op te nemen, waardoor de haarzakjes gaan opzwellen en het haar pluizig wordt.

Het geheim tegen pluizig haar

 

Hydrateer, Hydrateer, Hydrateer

Het belangrijkste is om je haar goed te verzorgen met een hydraterende shampoo en conditioner. Deze producten kunnen wonderen verrichten om te voorkomen dat je haar verandert in een pluisbol. Zoek naar producten verrijkt met ingrediënten zoals arganolie of sheaboter.

Verwen je haar met een masker

Geef je haar wat liefde met een heerlijk haarmasker. Je kunt echt het verschil zien en voelen wanneer je investeert in een hoogwaardig haarmasker en je haar minstens een keer per week ermee verzorgd. Je haar zal zijdezacht worden. Wat niet alleen fantastisch aanvoelt, maar er ook prachtig uitziet.

Zeg 'nee' tegen heet water

Hoe verleidelijk een stomend hete douche is. Is het is niet goed voor je haar. Lauwwarm water is je beste vriend als het gaat om je haar wassen. Heet water kan de natuurlijke oliën uit je haar halen, waardoor het pluiziger wordt dan ooit.

Bescherm je haar bij hitte styling

Het gebruik van stylingstools met hitte zorgt voor schade en pluizig haar als je niet voorzichtig bent. Om je haar te beschermen tegen de gevaren van hitte is het belangrijk om een hittebescherming te gebruiken. Dit vermindert directe schade aan je haar, waardoor je haar gezonder blijft en minder snel pluist. Ook helpt het te voorkomen dat je haar vocht verliest door de hitte, wat een veelvoorkomende oorzaak is van pluizig haar.

Gebruik microvezel handdoeken

Vervang je handdoeken met microvezel handdoeken. Microvezel handdoeken zijn zachter en veel beter voor je haar in vergelijking met normale handdoeken. Ze verminderen wrijving die kan optreden bij het afdrogen van je haar, wat een belangrijke oorzaak kan zijn van pluizigheid. In plaats van te wrijven, raad ik je aan om voorzichtig te deppen. Dit zorgt ervoor dat je haar minder snel beschadigd raakt en minder vatbaar is voor pluis.

Verberg de pluis

Je kunt er ook voor kiezen om je pluizige haar te verbergen. Denk aan rommelige buns, vlechten of strakke staart. Je ziet er daardoor niet alleen stijlvol uit, maar het houdt ook je pluis onder controle.

Sluit af met Haarserum

Sluit je haarverzorgingsroutine af met een haarserum. Het voegt glans toe, verminderd de pluis en laat je haar er fantastisch uitzien. Een kleine hoeveelheid is voldoende om wonderen te verrichten.

Het draait allemaal om hydratatie, bescherming en wat liefdevolle zorg voor je haar. Met de juiste producten en ga je binnen de kortste keren schitteren met prachtige haar. Dus de volgende keer dat jij last hebt van pluizig haar, weet je precies wat je hieraan kan doen. Jouw haar verdient het om te stralen, en jij verdient het om je elke dag geweldig te voelen.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje