Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een Detangler Beauty Brush by JohnBeerens.com

12 Mrt. 2021

Alles wat je moet weten over baardolie

Je ziet het steeds vaker: mannen met baarden. Toch is het laten groeien van een mooie, volle baard nog niet zo makkelijk. Voor de optimale verzorging van jouw baard is een baardolie essentieel. Een baardolie zorgt ervoor dat de baard zacht aanvoelt en een natuurlijke glans krijgt. Ook heeft een baardolie een voedende en hydraterende functie voor de huid zelf. In deze blog lees je alle voordelen van het gebruiken van een baardolie, en lees je hoe je deze kunt aanbrengen. 

Deel dit artikel:

Alles wat je moet weten over baardolie

Wat is baardolie?

Een goede baardolie zorgt voor een mooie glans, zachte baardharen en een optimale baardgroei. Kortom: baardolie is een onmisbaar product binnen jouw dagelijkste baardverzorgingsritueel.

Een mooie, volle baard laten groeien is nog niet zo gemakkelijk! Zo hebben mannen met een baard regelmatig last van een droge huid, schilfers en huidirritatie. Baardolie zorgt niet alleen voor de baardharen zelf, maar hydrateert ook de huid daaronder door de vochtbalans optimaal te houden. 

Wat zijn de voordelen van baardolie?

Baardolie voorkomt huidirritatie

Baardolie staat erom bekend dat het niet alleen de baardharen verzorgt, maar ook de huid daaronder. Huidirritatie is een veelvoorkomend fenomeen bij het laten groeien van een baard. De huid kan gaan jeuken en je kunt last krijgen van roos. De oorzaak hiervan is een gebrek aan talgolie. Dit zorgt voor uitdroging en irritatie door de scherpe puntjes van krullende baardharen. Baardolie houdt de vochtbalans op peil en voorkomt daarmee uitdroging en irritatie van de huid.

Baardolie verzorgt en voedt de huid

Een volle, glanzende baard begint bij een gezonde huid. Baardolie bestaat uit een combinatie van verschillende olien die de huid voeden en hydrateren. Deze mix van olien is per baardolie verschillend. Zo heeft elke baardolie een andere, specifieke geur en verschillende specifieke eigenschappen. Een voorbeeld van een hydraterende baardolie die voedt en verzorgt is de Beard Junk Beard Lubricant Baardolie. Deze olie bestaat uit een mix van camelia olie, macademia notenolie en arganolie. Deze ingredienten zorgen voor zachte baardharen en optimale hydratatie. Bovendien zorgt deze baardolie voor effectieve verlichting van jeuk. 

Baardolie voorkomt schilfers & roos

Een van de voordelen van het gebruiken van baardolie is het tegengaan van roos. Want ja, je leest het goed, ook in baardhaar kunnen er – net als in hoofdhaar – schilfers ontstaan. Schilfering van de huid zorgt voor irritatie en jeuk, en dat willen we natuurlijk niet. Om de huid te blijven hydrateren en uitdroging en schilfering te voorkomen, is baardolie essentieel.

Baardolie voor een zachte, volle baard

Baardolie is een product wat niet alleen zorgt voor hydratatie en een lekker geurtje, het geeft ook een mooie glans aan de baard en zorgt ervoor dat de baard er voller uit ziet. 

Hoe moet ik baardolie gebruiken?

Stap 1. Een baardolie kun je het best direct na het douchen aanbrengen. Na het douchen is de baard het schoonst en staan de porien open. Dep je baard droog met een handdoek. De baardolie trekt beter in wanneer de haren licht vochtig tot droog zijn.

Stap 2. Om te kunnen bepalen hoeveel olie je moet gebruiken, hebben wij de basisregels voor je op een rijtje gezet. Het aantal druppels dat je nodig hebt wordt namelijk bepaald aan de hand van de dikte en de lengte van de baard.

-          Een nieuwe baard t/m 1 maand: 3 tot 4 druppels

-          1-3 maanden baardgroei: 4 tot 6 druppels

-          3-12 maanden baardgroei: 6 tot 10 druppels

-          Langer dan een jaar baardgroei: 10 of meer druppels

Over het algemeen geldt ‘Less is more’ als het om baardolie gaat, maar natuurlijk zal je na een tijdje zelf ontdekken wat het beste werkt voor jouw baard.

Stap 3. Verspreid de gewenste hoeveelheid baardolie gelijkmatig over je handen en masseer de olie in. Het is hierbij belangrijk dat je begint bij de huid, zodat de wortels van de baard bereikt worden. Dit zorgt voor een schone en sterke baard van binnenuit.

Stap 4. Verdeel vervolgens de olie gelijkmatig over de baard door met je handpalmen door je haren te strijken. Herhaal dit aan de zijkanten en voorkant van het gezicht.

Stap 5. Voor de finishing touch kun je de baard kammen met een speciale baard kam. Deze kam is ideaal voor het verdelen van de olie over de baardharen, en zorgt er bovendien voor dat de baard voller oogt.

Baardverzorging bestellen bij JohnBeerens.com?

Zoals je in deze blog hebt kunnen lezen is baardolie een onmisbaar product in het badkamerkastje van iedere man met een baard. Wil je meer weten over hoe je jouw baard optimaal kunt verzorgen? Bekijk dan snel ons uitgebreide assortiment aan baardverzorging op JohnBeerens.com. Heb je vragen over baardolie of andere baardverzorgingsproducten? Contacteer dan gerust onze beautycare, zij zijn bereiken via [email protected] of op werkdagen telefonisch via +31 13 530 2010.

Shop de beste baardverzorging

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje