02 Jul. 2020

Haaruitval bij mannen. Hoe te voorkomen en behandelen?

Wist je dat 7 op de 10 mannen te maken krijgen met kaalheid? Ben je benieuwd naar wat je er tegen kan doen en welke haarproducten je kunnen helpen het haarverlies te verminderen of voorkomen? Lees dan snel verder!

Deel dit artikel:

Alles over haaruitval bij mannen

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken voor haaruitval bij mannen?

Haaruitval bij mannen komt veel voor. Hoe ouder je wordt hoe groter de kans is dat je hiermee te maken krijgt. Het percentage van mannen dat te maken krijgt met haarverlies is evenredig met de leeftijd. Bij de leeftijd van 25 krijgt een kwart van de mannen te maken met haarverlies, bij 50 de helft. De belangrijkste oorzaken van haaruitval bij mannen worden hier genoemd en ook wat je hier aan kunt doen!

Erfelijke aanleg

De meest voorkomende vorm van haarverlies bij mannen is Alopecia Androgenetica. Dit wordt ook wel erfelijke haaruitval genoemd. Het is erfelijk omdat het genetisch bepaald is of je haarzakjes gevoelig zijn voor het hormoon DHT. DHT is een afgeleide van testosteron en valt de haarzakjes als het ware aan, waardoor ze op termijn steeds minder goed haren kunnen laten groeien. Dit proces begint vaak bij de haarlijn of op de kruin en wordt duidelijk zichtbaar volgens het mannelijk kaalheidspatroon.

Stress

Naast de gevoeligheid voor DHT kunnen er andere oorzaken zijn die haaruitval bij mannen kunnen triggeren. Zo is stress een belangrijke factor die haarverlies kan veroorzaken. Na een langdurige periode van mentale stress of een plotselinge gebeurtenis die veel impact op je heeft gehad kan een deel van het haar in een korte tijd uitvallen. Dit is vaak herkenbaar bij het kammen van het haar of achterblijvende haren in het doucheputje. Gelukkig is deze vorm van haarverlies vaak tijdelijk van aard.

Medicijngebruik en voeding

Een gezonde voeding is belangrijk voor gezonde haargroei. Door een eenzijdig dieet en gebrek aan bepaalde voedingsstoffen kan de haargroei verslechteren. Ook kan medicijngebruik haarverlies veroorzaken. Bekende medicijnen die haarverlies veroorzaken zijn anti-malaria medicijnen, hooggedoseerde vitamine A preparaten tegen acne en behandelingen tegen kanker. Wanneer de behandeling stopt, herstelt het haar zich vaak vanzelf al kan hier wel een tijd overheen gaan.

Wat kun je tegen haaruitval bij mannen doen? 

  • De basis voor gezonde haargroei is het zorgen dat je hoofdhuid in een goede conditie blijft. Bij veel mannen ontstaat er mede door het haarverlies vaak jeuk, schilfers en ook onstekingen op de hoofdhuid. Een goede manier om de conditie van de hoofdhuid en het haar te verbeteren is door gebruik te maken van een shampoo met haargroeistimulerende ingredienten en ingredienten die roos tegengaan zoals de Neofollics Shampoo.
  • Bij mannen is het remmen van DHT een belangrijke manier om haaruitval op de lange termijn af te remmen. Hiervoor zijn er medicijnen beschikbaar, maar je kan ook gebruik maken van een voedingssupplement dat DHT afrement zoals Neofollics Tablets. Deze bevat ook de juiste vitaminen, mineralen voor gezonde haargroei en kan gebruikt worden voor herstel van het haar na een periode van stress of bij een eenzijdig dieet.
  • Het stimuleren van haargroei, zodat het haar blijft groeien is ook een belangrijke manier. Hiervoor is het gebruik van een lotion aan te raden zoals Neofollics Lotion. Dit is een vloeibare oplossing die je op de plekken kan aanbrengen waar het haar dunner wordt zodat hier de haren sterker gaan groeien en zelfs mogelijk hergroei van dunnere haren. Hiervoor moet je de lotion wel genoeg gebruiken!

Ga haaruitval tegen met deze haarproducten

Wanneer moet je naar de huisarts?

Omdat het voor mannen vaak duidelijk zichtbaar is dat het om erfelijke haaruitval gaat, is een diagnose bij een arts vaak niet nodig. Bij plotselinge, hevige haaruitval kunnen er andere oorzaken een rol spelen en is een bezoek aan een huisarts aan te raden. De huisarts kan mogelijke oorzaken vaststellen en je indien noodzakelijk je doorverwijzen naar een dermatoloog. Ook kun je naar de huisarts gaan om medicatie voor te schrijven. Gebruik je liever geen medicatie dan kun je voor producten gaan die wij aanbieden tegen haaruitval.

De beste haarproducten tegen haaruitval bestellen bij JohnBeerens.com?

Met de juiste haarverzorging tegen haaruitval, kun je al aardig op weg komenBij JohnBeerens.com koop je diverse haarverzorging tegen haarverkies van bekende merken zoals Neofollics, Hairmax Toppik en Foliigain. Ben je benieuwd welke het beste bij jou past? Laat je dan adviseren door één van onze beauty care medewerkers of laat een reactie hieronder.

Haarproducten tegen haaruitval aanbieding

Het grootste aanbod haarverzorging tegen haaruitval vind je online bij JohnBeerens.com. Wil je de beste haarproducten tegen haruitval kopen voor de scherpste prijs? Dan zit je goed bij bij JohnBeerens.com. Ga de strijd aan tegen haarverlies voor beste prijs!

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje