Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een Detangler Beauty Brush by JohnBeerens.com

16 Jan. 2023

Jouw ideale haarroutine in 4 stappen

New year, New you hair!?

Het nieuwe jaar is de perfecte gelegenheid om je haarroutine weer eens onder de loep te nemen. Je haar en hoofdhuid veranderen ook regelmatig van behoefte (hydratatie, keratine, kleurbescherming of glans bijvoorbeeld), tijd voor een upgrade dus! In deze blog lees je de vier stappen voor de perfecte verzorging van je haar.

Deel dit artikel:

Wat is een goede haarroutine?

Het klinkt allemaal wel erg fancy he? Haarroutine… maar eigenlijk betekent het gewoon jouw dagelijkse/wekelijkse haarverzorging volgorde. We helpen je een handje op weg.

Voor de meeste mensen is een shampoo en conditioner wel vanzelfsprekend, maar wist je dat je net als huidverzorging ook meerdere stappen hebt voor haarverzorging? Ook je haar heeft hier ontzettend veel baat bij. Hierdoor kan je meerdere behoeftes tackelen, waardoor je haar en hoofdhuid helemaal happy zijn. Hieronder leggen we je in 4 stappen uit wat de ideale haarroutine precies inhoudt.

Stap 1: Shampoo

De eerste stap is je haar reinigen met shampoo! Klinkt vrij logisch maar toch kan de juiste shampoo soms best even zoeken zijn. Wist je dat shampoo de minste verzorging geeft van je haarroutine? Een shampoo is bedoeld om te reinigen en daarom is het ook belangrijk om goed te kijken welke behoefte jouw haar en hoofdhuid heeft als het gaat om reinigen.

Een goed voorbeeld is:

Als je haar gekleurd is, wil je dat je kleur zo lang mogelijk blijft zitten. Heb je een shampoo die te intens reinigt dan was je al een heel groot deel van je kleur weg. Een kleurbeschermende conditioner heeft dan niet zo heel erg veel zin meer.
Was je haar maximaal 3x per week (het liefst minder 1 a 2x per week)

Stap 2: Conditioner

De tweede stap! Een conditioner maakt het haar glad, doorkambaar en geeft een lichte verzorging af aan het haar. Ideaal als je haar dus snel in de knoop zit. Daarnaast zorgt een conditioner dat je haarschubben weer mooi glad op elkaar gaan liggen waardoor je haar weer lekker gaat glanzen!

 

Dus heeft iedereen een conditioner nodig? JA!

Gebruik na elke wasbeurt een conditioner.

 

Stap 3: Haarmasker

De derde stap! Wil je je haar echt lekker verzorgen? Is jouw haar bijvoorbeeld beschadigd of droog? Dan is een goed haarmasker echt een must have! Een goed haarmasker kan dieper in het haar doordringen en zorgt er echt voor dat het haar aan de binnenkant wordt hersteld. Een heerlijk herstellend masker is bijvoorbeeld de Wella Invigo Fusion Mask

Dit luxueuze, romige masker helpt het haar te herstellen en beschermen tegen afbreken. Het masker bevat intens verzorgende ingrediënten en aminozuren.

Verwen je haar 1x per week met een masker.

Stap 4: Haarstyling

De vierde stap! Ik hoor je denken, nog meer? Ja! Wil je je routine nou helemaal compleet maken? Denk dan bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een heerlijk haarolie. De Oil Reflections Luminous Smoothing Oil  is een van onze favorieten.

Met ingredienten zoals amandelolie en macadamia olie maakt dit product je haar weer helemaal glad en glanzend. En dan hebben we het nog niet gehad over de fantastische lichtzoete geur van het product. Perfect om je routine mee af te sluiten.

Deze lichte haarolie kan je dagelijks gebruiken en is niet verzwarend.

Wist je dat ze hem in twee varianten hebben? Voor zowel normaal tot dik haar als voor fijn haar! Hierboven werd de variant benoemd voor normaal tot dik haar. Heb je fijner haar? Ga dan voor de Wella Oil Reflections Luminous Smoothing Oil Light.

Ben jij ook helemaal enthousiast over deze routine en wil je er snel mee aan de slag? Je koopt alle benodigde haarproducten gemakkelijk en snel bij JohnBeerens.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje