25 Jan. 2022

NIEUW! Kérastase Chroma Absolu voor gekleurd haar en gekleurd haar dat beschadigd is!

Je haar verven, het is zo normaal tegenwoordig, maar toch heeft het best wat effect op de structuur en gezondheid van het haar. Daarom is het heel belangrijk dat je je haar goed blijft verzorgen tussen het verven door. Zo bereid je je haar voor op de volgende verfbeurt, en herstel je het haar van de eerdere verfbeurten. Met de juiste haarverzorging zorg jij ervoor dat je haar ondanks het verven toch nog stralend en gezond blijft. Kérastase heeft speciaal hiervoor een nieuwe lijn uitgebracht, namelijk de Kérastase Chroma Absolu. Speciaal voor gekleurd haar, of gekleurd en beschadigd haar. Kleur jij je haar regelmatig? Dan is deze lijn van Kérastase écht een musthave. In deze blog vertel ik je waarom!

Deel dit artikel:

Speciaal voor (beschadigd) gekleurd haar! De nieuwe lijn van Kérastase: Chroma Absolu!

Je haar verven, het is zo normaal tegenwoordig, maar toch heeft het best wat effect op de structuur en gezondheid van het haar. Daarom is het heel belangrijk dat je je haar goed blijft verzorgen tussen het verven door. Zo bereid je je haar voor op de volgende verfbeurt, en herstel je het haar van de eerdere verfbeurten. Met de juiste haarverzorging zorg jij ervoor dat je haar ondanks het verven toch nog stralend en gezond blijft. Kérastase heeft speciaal hiervoor een nieuwe lijn uitgebracht, namelijk de Kérastase Chroma Absolu. Speciaal voor gekleurd haar, of gekleurd en beschadigd haar. Kleur jij je haar regelmatig? Dan is deze lijn van Kérastase écht een musthave. In deze blog vertel ik je waarom!

Wat is het effect van haarverf op je haar?

Er zijn talloze redenen om je haar te verven. Je bent toe aan iets anders, je wilt je grijze lokken verbergen, in de zomer wil je het wat lichter, in de winter weer wat donkerder en ga zo maar door!

Alleen wat is nou eigenlijk het effect van haarverf op je haar? Haarverf bestaat voornamelijk uit chemische stoffen, wat voor haarbeschadiging kan zorgen. Voordat je je haar verft, moet het namelijk eerst ontkleurd worden. Het ontkleuren gebeurt met waterstofdioxide, dit is een chemische stof die de structuur van haar en hoofdhuid kan aantasten. Dit komt omdat waterstofdioxide ervoor zorgt dat de haar schubben die aan de buitenkant van het haar zitten open gaan, terwijl die juist gesloten moeten blijven zitten. Het gevolg hiervan is dat je haar droog, dof en (uiteindelijk) dunner wordt. Daarnaast kun je last krijgen van allergische reacties zoals jeuk en huidirritatie, als je gevoelig bent voor de chemische stoffen. Verf je je haar al langere tijd, maar geen last van jeuk of huidirritaties? Dan ben je er ook niet allergisch voor.

Het klinkt nu allemaal heftig, het verven van je haar, maar als je er op de juiste manier mee omgaat kan het helemaal niet zoveel kwaad. Namelijk niet alle varianten haarverf zijn even slecht voor je haar. Daarnaast maakt ook het aantal keren dat je je haar verft een groot verschil. Houd er rekening mee dat er genoeg tijd tussen je verfbeurten inzit, zodat je haar de tijd krijgt om weer te herstellen. Er is ook haarverf met minder dan 5% waterstofdioxide en ammoniak, deze varianten zijn ook minder schadelijk voor je haar. Verf je je haar al langere tijd regelmatig, zelf of bij de kapper? Dan heeft je haar al best wel wat te verduren gehad waardoor het beschadigd is. Met de juiste producten zorg je ervoor dat je geverfde haar gevoed en verzorgd wordt, omdat met deze producten de haarschubben weer zullen sluiten. De nieuwe verzorgingslijn van Kérastase, Chroma Absolu, is een kleur beschermende lijn voor elk type gevoelig of beschadigd, medium tot dik gekleurd haar.

Maak kennis met de kleur beschermende lijn van Kérastase; Chroma Absolu!

De producten van Chroma Absolu hebben een unieke formule waardoor ze in staat zijn om tot in de haarkern door te dringen om poreuze plekjes op te vullen en het haar van binnenuit te versterken voor gezonder, zachter haar en een meer glanzende kleur. Chroma Absolu pakt de 3 belangrijkste uitdagingen aan waarmee gebruikers van kleurverzorging worden geconfronteerd: porositeit en breuk, door kleuring veroorzaakte pluis & kleurinstabiliteit en dofheid. Chroma Absolu gebruikt haar innovatieve nieuwe technologie, met 3 ultraverzorgende zuren en Centella Asiatica, een genezende duizendjarige plant die helpt vezelgezondheid te herstellen, om de gezondheid van het haar van binnenuit te herstellen. De lijn bestaat uit een hele reeks producten die het haar optimaal verzorgen. Ik zet de producten even op rijtje, en leg per product uit wat het voor het gekleurde haar doet.

Shampoo Bain Riche Chroma Respect

Opzoek naar een goede shampoo voor gekleurd haar? Deze shampoo voor gekleurd haar van Kérastase is een kleur beschermende shampoo met melkzuur voor elk type gevoelig of beschadigd, medium tot dik gekleurd haar. Deze lichtroze, transparante, rijke gel formule reinigt en voedt het haar, met respect voor de haarvezels om de kleur te beschermen tegen afname of vervaging.

Shampoo Bain Chroma Respect

In tegenstelling tot de shampoo hierboven is dit een lichtroze, luchtige gel formule die het haar op milde wijze reinigt en hydrateert, met respect voor de haarvezels om de kleur te beschermen tegen afname van vervaging. Deze shampoo van Kérastrase is geschikt voor elk type gevoelig of beschadigd, fijn tot medium haar. De beide shampoos hebben hetzelfde effect, alleen de ‘Riche’ variant is rijker van textuur en geschikt voor medium tot dik haar. Deze beide shampoos zijn écht de beste shampoos voor gekleurd haar!

Fondant Cica Chroma Conditioner

De Chroma Absolu Fondant Cica Chroma is een anti-porositeit, versterkende conditioner met aminozuren. Deze conditioner is net zoals de andere producten geschikt voor elk type gevoelig of beschadigd, fijn tot medium gekleurd haar. Deze krachtige maar evengoed luchtige, lichtroze creme formule is in staat tot in de haarkern binnen te dringen om poreuze plekjes op te vullen, het haar van binnenuit te hydrateren en versterken voor een gezondere haarconditie en behoud van een stralende kleur.

Sérum Chroma Thermique

De Kérastase Chroma Absolu Sérum Chroma Thermique is een universeel anti-pluis, antioxidant thermisch serum voor elk type gevoelig of beschadigd gekleurd haar. Een hydraterende, lichtgewichte, melkachtige formule die gekleurd haar verzorgt maar ook op intensieve wijze het haar beschermt tegen diverse schadelijke invloeden van buitenaf: UV-veroorzaakte schade, vochtigheid, hitte en oxidatieve stress. Het product heeft een melkachtige substantie en mag op (handdoek)droog haar worden aangebracht. Het serum beschermt ook tegen hitte, dus na het aanbrengen kun je je weer stylen zoals gewenst. Het kan ook worden aangebracht als extra verzorging, zonder dat er gebruik wordt gemaakt van hittetools.

Chroma Absolu Masque Vert Neutralisant

Het Masque Vert Neutralisant is een perfectionerend anti-rode ondertonen masker voor donkerbruin, gekleurd of ongekleurd haar. Deze hydraterende smaragdgroene, kleur corrigerende formule neutraliseert direct ongewenste rode ondertonen voor een diepere, koelere bruine kleur.  Speciaal ontwikkeld voor alle haartypen met een donkerbruine (gekleurde) kleur, maar eveneens geschikt voor natuurlijk (ongekleurd) bruin haar. Het is aan te raden dit masker minimaal 1 keer per week te gebruiken.

Chroma Absolu Soin Acide Gloss

De Soin Acide Chroma Gloss is een oppervlakte vernieuwende, uitspoelbare glansbehandeling voor elk type gevoelig of beschadigd, gekleurd haar. Een transparante, vloeibare formule, die in contact met water in een volle witte crème textuur verandert. Een wonderformule met een diepwerkende voeding voor de haarvezels. Dit product zorgt ervoor dat het haar intens is gehydrateerd, gevoed en versterkt, met een afname van de porositeit, voor een langer kleurbehoud.

Masque Chroma Filler

De Masque Chroma Filler is een anti-porositeit, diepwerkend opvullend en kleur beschermend masker voor elk type gevoelig of beschadigd, medium tot dik gekleurd haar. Deze lichtroze, rijke crème formule is in staat tot in de haarkern door te dringen om poreuze plekjes op te vullen en het haar van binnenuit te versterken voor gezonder, zachter haar. Dit masker laat de haarkleur weer stralen en glanzen, en voedt en versterkt het haar.

Tips hoe je gekleurd haar het beste kunt verzorgen!

Naast het gebruiken van producten die geschikt zijn voor gekleurd haar, zoals de Kérastase Chroma Absolu lijn, zijn er ook een aantal andere dingen die je kunt doen om je haarkleur te behouden en je haar gezond te houden. Met het gebruik van de volgende tips, en de Kérastase Chroma Absolu lijn is jouw gekleurde haar verzorgd, gezond en glanzend.

  • Sta je in de douche en ben je je haar aan het uitspoelen? Doe dit dan met lauw water in plaats van heet water; hoe warmer het water, hoe sneller je kleur vervaagt.
  • Je hebt het koud en je kunt wel uuuuren onder de douche blijven staan. Dat kan soms zo heerlijk zijn, maar pas hierbij wel op dat je niet uren met je haar onder het (lauw)warme water blijft staan. Omdat geverfd haar poreuzer is absorbeert en verliest het eerder vocht, waardoor de kleur vervaagt. Ga dus niet langer dan nodig met je haar onder de kraan, alleen om je haren uit te spoelen.
  • Laat je puntjes regelmatig knippen. Niet iedere keer als je naar de kapper gaat hoef je voor een volledige verfbehandeling te gaan, je kunt ook wat vaker naar de kapper om de puntjes te laten knippen. Hoe gezonder je haar is, hoe langer de kleur zal houden.
  • Gebruik ten allen tijde (gekleurd of ongekleurd haar) een hittebeschermer. Deze beschermt het haar tegen hitte van hittetools zoals föhns en stijltangen, en zal ervoor zorgen dat het haar niet beschadigd.

Kérastase Chroma Absolu bestellen bij JohnBeerens.com

Verf jij je haar (regelmatig) en ben je op zoek naar de juiste verzorgingsproducten die jouw haarkleur beschermen? De nieuwe productlijn van Kérastase heeft een unieke formule die het haar van binnenuit beschermt, de haarkleur beschermt, en het haar gezonder maakt en voorziet van een prachtige glans. Ben je benieuwd wat deze producten kunnen beteken voor jouw geverfde haar? Bestel de Kérastase Chroma Absolu eenvoudig en snel op JohnBeerens.com. Heb je nog vragen of opmerkingen na het lezen van deze blog? Laat deze dan achter bij de comments!

Maureen Gorissen
Sep 12, 2022 08:53
Ik heb de shampoo van deze lijn voor gekleurd haar al gekocht. De Riche... Moet er nog mee starten. Nu zoek ik nog een aanvullend product uit deze lijn en vraag me af welke het beste voor mij is. Mijn haar is gekleurd met n natuur teint nummer 6. Is middel dik haar. Niet ongezond denk ik. Half lang. Ik heb ook de nutrive nectar in gebruik voor vóór het föhnen. Zoek eigenlijk nog iets voor na het wassen dat wel uitgespoeld moet worden. De conditioner of de gloss? Of iets anders? Wat raadt u aan?
Benthe van JohnBeerens.com
Sep 12, 2022 09:00
Hi Maureen! Wat leuk dat je de shampoo al hebt gekocht, wij zijn erg benieuwd wat je ervan vindt! Het is inderdaad belangrijk om je haar na het wassen met shampoo, nog te verzorgen met een conditioner. Je geeft aan middel dik haar te hebben, wat niet ongezond is. In dit geval raden wij de Fondant Cica Chroma Conditioner aan. Deze zorgt ervoor dat je haar verzorgt wordt, er glanzend uitziet, en je langer geniet van je haarkleur. Veel plezier met het gebruiken van de producten!

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje