Ontdek de magie van arganolie en ontvang alleen deze week een gratis Moroccanoil Treatment 10ml cadeau bij besteding van €60,-

05 Sep. 2017

Welke haarvitamine past het beste bij jou?

We willen allemaal gezond, sterk en glad haar. Het haar kunnen we verzorgen met allerlei fantastische haarpoducten waaronder haarmaskers, conditioners, serums en andere leave-ins. Dit draagt allemaal bij aan gezond haar. Maar toch is het soms niet genoeg om jouw haarprobleem volledig te verhelpen. En kunnen jouw haarlokken toch een extra handje gebruiken door bepaalde vitamines in te nemen die het haar van binnenuit een boost geven! Maar wat doen die haarvitamines eigenlijk?

Deel dit artikel:

Vitamines

Gevarieerde voeding vormt de basis voor gezond haar. Vitamines en mineralen doen de rest en zorgen voor glans, groei en kracht. In onze voeding treffen we niet altijd de vitamines die we nodig hebben voor de bevordering van gezond haar. Om te voorkomen dat je een tekortkomt aan deze vitamines, kun je kiezen om haarvitamines toe te voegen aan je dagelijks haarritueel. Vitamines en mineralen zijn goed voor je algemene gezondheid en dus ook voor het haar. Het is dan belangrijk dat de samenstelling van de vitamines en mineralen optimaal is, zodat het de kwaliteit van het haar verbetert, de haargroei bevordert en haaruitval tegenhoudt. Wij zetten de haarvitamines voor je op een rij!

Vitamine A

Vitamine A (retinol) bevordert de algemene gezondheid van de hoofdhuid. Het stimuleert de productie van talg. Talg beschermt het haar tegen uitdroging. Zorg dat je voldoende vitamine A binnenkrijgt.  Maar zeker niet teveel. Bij een overschot aan vitamine A kan het effect juist averechts werken en juist haarverlies stimuleren. Als je te weinig vitamine A binnenkrijgt, kan dit leiden tot droog haar en een droge hoofdhuid. Voedingsmiddelen waar vitamine A in voorkomt, zijn onder andere: melk, broccoli, spinazie, wortel en koolsoorten. Eet je gevarieerd, dan krijg je meestal voldoende vitamine A binnen. 

Vitamine B

De Vitamine B familie is één van de belangrijkste voor het haar. De verschillende Vitaminen B zijn biotine (B7, H), inositol (B8), choline (B4), patotheenzuur (B5) en kobalamine (B12).Een tekort aan vitamine B2 kan één van de oorzaken zijn van haaruitval. Vitamine B2 en B6 helpen bij de absorptie van ijzer en vitamine. Vitamine B3 (niacine) verbetert de bloedcirculatie van de hoofdhuid. Het versterkt ook de haarfollikels en zorgt voor dikker en sterker haar. Vitamine B5 (pantotheenzuur) helpt vergrijzing tegen te gaan en voorkomt haaruitval. Een tekort aan vitamine B6 kan bijdragen aan haaruitval. Het is dus belangrijk om voldoende vitamine B6 binnen te krijgen. Vitamine B7 wordt ook wel biotine of Vitame H (de H van haar) genoemd. Dit wordt vaak in haarproducten verwerkt, maar het werkt veel beter om vitamines van binnenuit binnen te krijgen. Biotine verbetert de elasticiteit van het haar en beschermt het tegen uitdroging. Hierdoor verleng je de levensduur van het haar en wordt het haar ook dikker. Vitamine B8 (inositol) helpt voor het optimale behoud van de celmembranen die nieuwe haartjes moeten laten ontstaan. Dit zorgt voor minder haaruitval.

Vitamine C

Vitamine C is een krachtige antioxidant die bijdraagt aan de opbouw en het behoud van collageen. Collageen zorgt ervoor dat je haar mooi glanst, sterk wordt en snel groeit! Ook voor het voorkomen van haaruitval en het tegengaan van vergrijzing, is vitamine C onmisbaar. Vitamine C helpt ook bij het behoud van je haarkleur. Daarnaast verbetert de vitamine ook de bloedcirculatie van de hoofdhuid. Het lichaam neemt ook andere stoffen, zoals ijzer beter op. IJzer is een must voor de bevordering van haargroei. Een tekort aan vitamine C kan leiden tot dof en levenloos haar. Soms zelfs tot het uitvallen van het haar. Een goede bron van vitamine C zijn sinaasappels, bladgroenten, frambozen en ananas.

Vitamine E

Vitamine E is niet weg te denken als we het hebben over vitamines waar ons haar baat aan heeft.  Deze vitamine heeft een grote invloed op de conditie van het haar. Ook helpt vitamine E bij het versnellen van de haargroei. Een tekort aan vitamine E kan leiden tot haaruitval en roos. Vitamine E vind je onder andere in eieren, zonnebloempitten, bladgroenten en asperges.

 

Haar vitamines

Vitamines zijn dus erg belangrijk voor het haar. Een licht tekort aan een bepaalde vitamine kan er al voor zorgen dat de werkingen van de andere vitamines vertraagd of belemmerd wordt. Er zijn zo veel verschillende vitamines die het haar optimaal houden. Het is dus ook onhaalbaar om van elke vitamine een extract te gebruiken. Het innemen van haarvitamines is de oplossing hiervoor. Haarvitamines zijn pillen, capsules of gummies die alle juiste vitamines, mineralen e.d. in de juiste dosis bevatten om het haar mooier, sterker en gezonder te maken en de haargroei stimuleren. De perfecte samenstelling van de ingrediënten, zorgt ervoor dat de haarvitamines optimaal hun werk doen.

John Beerens Hair Vitamines

De haarvitamines van JohnBeerens geven jouw haar een boost, en maken het sterker er gezonder van binnenuit. Je hoeft hiervan maar 1 tablet per dag te nemen om prachtige lokken te krijgen. De haarvitamines komen in 2 verschillende varianten. 

  1. John Beerens Hair Vitamins Stonger and Volume - speciaal voor dunner en slap haar wat wel een volume boost kan gebruiken
  2. John Beerens Hair Vitamins Curly and Shiny - speciaal voor krullend haar 

De tabletten bevatten actieve ingredienten zoals Biotine, een van de belangrijkste ingredienten voor gezond haar. Daarnaast is het ook fijn om te weten dat de vitamines in Nederland worden geproduceerd onder toezicht van certificeringsinstanties. 

Wat zijn de voordelen van de JohnBeerens Hair Vitamins?

  • de haar vitamines zijn vegan
  • ze bevatten een hoge dosis biotine 
  • ze houden je haar sterk
  • boordevol hoogwaardige ingredienten
  • snelle opname 
  • glanzend en sterk haar als resultaat 

Vitavoo Liposomal Haarvitamines 

De kauwbare haarvitamines van Vitavoo zijn net zo lekker als een snoepje, maar zitten boordevol ingredienten die een positief effect hebben op het haar. Deze zijn namelijk gevuld met ingredienten zoals Biotine, Vitamine B12 en Zink. Je hoeft maar een gummie per dag te nemen om al te kunnen genieten van de voordelen. 

Ben je benieuwd naar ons uitgebreid assortiment aan haarproducten? Neem dan een kijkje op de haarvitamine pagina waar alle haarvitamines in het assortiment van JohnBeerens.com te vinden zijn.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje