30 Jan. 2020

Waarom vervaagt je haarkleur en hoe ga je dit tegen?

Je geeft je haar een nieuwe kleur en bent de eerste dagen helemaal happy met het resultaat. Maar naarmate de tijd voorbij gaat, blijft er van de oorspronkelijke haarkleur steeds minder over. Herkenbaar? In deze blog lees je alles over het vervagen van de haarkleur en hoe je dit tegen kan gaan!

Deel dit artikel:

Alles over haarkleur

Stel, je komt met een mooie nieuwe haarkleur van de kapper, dan wil je deze natuurlijk zo goed mogelijk onderhouden. Wat zorgt ervoor dat een haarkleur vervaagt en wat kan je hier tegen doen? Lees alles over het beschermen en onderhouden van je haarkleur in deze blog en hoe je kans maakt op een leuke prijs voor de gekleurde coupe.

Waardoor vervaagt een haarkleur?

Een lang behoud van je haarkleur heeft alles te maken met de kwaliteit van je haar, zonder een goede haar kwaliteit behoud je ook geen mooie haarkleur. Wat zorgt er dan precies voor een slechtere haar kwaliteit? Er zijn verschillende aspecten waardoor de haar kwaliteit verloren gaat, bijvoorbeeld het gebruik van te warme hitte tools en het chemisch behandelen van je haar. Zelfs het borstelen van je haar en de invloeden van buitenaf, denk hierbij aan verandering van het weer, zonlicht en zee, hebben invloed op de kwaliteit van je haar! Als het haar beschadigd is, raken de aminozuren waaruit de eiwitten in het haar zijn opgebouwd verzwakt en wordt het haar minder sterk. Dit uit zich in: haarbreuk, broos haar, pluizig haar dat moeilijk handelbaar is en dof, futloos haar. Beschadigd haar heeft ook vocht nodig om de hydratatie-graad op peil te brengen, de haarschubben te helpen herstellen en het haar weer zacht en glanzend te maken. Lees ook onze blog met tips om je haarkleur optimaal te beschermen en onderhouden.

Wat doet het haar kleuren met je haar?

In je haar zitten metaaldeeltjes, vooral vlakbij de punten. Metalen zijn slecht als het om kleuren gaat. Wanneer je je haar kleurt met een permanente kleuring, kunnen de metalen in het haar in aanraking komen met de waterstof perioxide die bij kleuren gebruikt wordt. Op het moment dat dit gebeurt, worden er vrije radicalen gecreëerd, deze kunnen schade aanrichten in het haar. De vrije radicalen vallen dsn de haarbruggen in de keratine in ons haar aan. En afgebroken haarbruggen betekenen:  beschadigd haar!

Wat doet hitte styling met je haar?

Het is wetenschappelijk onderzocht dat het stijlen van het haar met een temperatuur van 185 graden celcius het beste houdbare resultaat geeft met zo min mogelijk schade aan het haar. Stijl je je haar met hittetools boven de 210 graden dan richt je schade aan het haar die onomkeerbaar is. Op het moment dat het haar beschadigd is, betekent dit minder houvast van de kleur in het haar. Kleurpigmenten van een permanente kleuring gemengd met de waterstof perioxide hechten zich in de vezellaag van het haar. Op het moment dat we met beschadigd haar te maken hebben, kunnen deze pigmenten zich lastig hechten in het haar. Waardoor de kleur er gemakkelijker “uitloopt” tijdens het wassen.

Shop de beste haarverzorging voor gekleurd haar

Hoe bescherm je de kleur van je haar?

De juiste haarverzorging helpen je bij het beschermen van jouw haarkleur. Producten die histidine en vitamine E bevatten, helpen het haar te beschermen na het kleuren en zorgen voor langer kleurbehoud. Daarnaast is een optimale pH waarde van je shampoo belangrijk om ervoor te zorgen dat het haar goed gesloten blijft, dat wil zeggen dat de haarschubben mooi gesloten zijn, en het als het ware de kleur vasthoudt.

Kleurbescherming

Heb jij een goede kwaliteit haar maar wil je wel zo lang mogelijk genieten van jouw haarkleuring? Dan past bijvoorbeeld de Wella Professionals Invigo Color Brilliance verzorgingslijn goed bij jou. Het bevat de Color Brilliance-Blend™, een krachtige combinatie van ingrediënten voor het behouden van de levendigheid van je kleur en het beschermen van gekleurd haar. Met koper omkapselende moleculen wordt de levendigheid van jouw haarkleur behouden. Daarnaast helpen histidine en vitamine E het haar te beschermen na het kleuren (Anti-Oxidant Shield Technology). En van het ingredient citruskaviaar is bekend dat het diverse antioxidanten en vitaminen bevat.

Beschadigd haar herstellen

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is de kwaliteit van je haar enorm belangrijk voor het langer behouden va je haarkleur. Permanent kleuren, het haar stylen met hitte tools en invloeden van buitenaf kunnen het haar beschadigen. Op het moment dat dit gebeurt, is het dus belangrijk dat je verzorgingsproducten kiest die zorgen voor een betere kwaliteit haar. Denk aan Wella Professionals Fusion verzorgingslijn. Hiermee bereik je precies dat resultaat. Met de Fusion Amino Refiller kun je de sterkst beschadigde delen van het haar gericht, verzorgen. De FUSION-technologie voegt aminozuren toe aan het haar, herstelt de haarvezel, en dringt diep door tot in de cortex, voor glad, veerkrachtig haar dat beter beschermd is tegen breken. Twee verschillende aminozuren dringen diep door tot in de haarcortex en vullen het haar van binnenuit aan. Ook de SachaJuan Colour Protect wordt door onze klanten aangeprezen. Deze is geformuleerd met de bekende Ocean Silk technologie en micro-emulsietechnologie om vervaging van de haarkleur te voorkomen. Lees onze blog over de Ocean Silk technologie voor meer informatie over wat het voor je coupe kan betekenen.

Kleurbescherming en herstel van beschadigd haar

Kleur en kracht gaan nu samen. Wella Professionals heeft de nieuwe ColorMotion+ verzorgingslijn gelanceerd, die zowel de haarkwaliteit verbetert als de haarkleur beschermt. Wella Professionals nieuwe ColorMotion+verzorgingslijn bevat de kracht van 3, waardoor je niet meer hoeft te kiezen tussen het verbeteren van je  haarkwaliteit en het beschermen van je haarkleur. 

De kracht van 3:

  • De Free Radicals Protection Deze technologie kapselt metalen in en vermindert zo de vorming van vrije radicalen, die verantwoordelijk zijn voor kleurvervaging.
  • Hair Surface Polisher strijkt de haarschubben glad voor meer glans en een verbeterde handelbaarheid van het haar.
  • Met WellaPlex Bond Maker. Helpt de interne haarbruggen herstellen. Voor sterker haar.

Ook SachaJuan (Colour Protect) en Waterclouds (Color) staan bekend om hun combinatie aan ingrdienten die het beste uit je haarkleur halen en tevens het haar maximaal verzorgen!

Conclusie

Ga je voor een nieuwe haarkleur of heb je dit al gedaan, zorg dan dat je je haar het beste aan verzorging biedt. Denk aan haarverzorging die het haar intens voedt, verzorgt en herstelt. Wij zijn heel benieuwd naar jullie gouden tips in het kader van kleurbescherming. Laat in een reactie hieronder weten wat dé gouden tip is voor het behoud van een mooie haarkleur en maak kans op de Wella Professionals ColorMotion+Protection shampoo +conditioner. De winnaar wordt op 13 februari via de mail bekend gemaakt!

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje