17 Sep. 2018

Welke krultype heb jij?

Als je ze niet hebt, wil je ze ook graag hebben. En als je ze wel hebt, wil je maar één ding: deze in bedwang houden en mooi definiëren Ik heb het over the curls!  Wie wordt er niet jaloers wanneer er van die dames met perfect stuitende krullen voorbij lopen?! Toch blijkt dat de meeste dames niet weten wat voor type haar zij hebben. Andre Walker (haarstylist bij de Oprah Winfrey Show en schrijver van het boek Andre Talks Hair) heeft een classificatie systeem gecreëerd. Wil jij weten welke type krul jij hebt om zo de juiste producten te gebruiken, lees dan snel verder!

Deel dit artikel:


Soorten krullen

De ene heeft van die kleine gedefinieerde krullen, de ander weer golvende krullen. Je hebt ze in verschillende vormen en texturen. We zetten een aantal krultypes in het zonnetje. Wie weet zit jouw krultype er ook tussen!

Krultype 2:

Dames die dit type krullen hebben, zijn zich er vaak zelf niet van bewust. Meestal denken ze dat ze steil haar hebben. De openbaring is vaak als ze gaan experimenteren met nieuwe haarproducten. De golven zijn meestal ”S” vormig en het haar valt dicht langs het gezicht.

Krultype 2a:

Licht golvend haar

 

Krultype 2b:

Golvend haar

 

Krultype 2c:

Pluizig golvend haar met een grote slag

 

Krultype 3:

In dit krultype is duidelijk een krulpatroon te herkennen. De krullen variëren van “S” vormig naar  spiraalkrullen. Deze vorm van krullen is makkelijk te transformeren naar steil haar met de föhn.

Krultype 3a:

Grove krul met een duidelijk “S” patroon

 

Krultype 3b:

Spiraalvormige krullen

 

Krultype 3c:

Spiraalvormige kleine krullen (kroes)

Krultype 4:

Krultype 4 is kwetsbaarder voor haarbeuk dan de bovengenoemde krullen! Deze krullen hebben meestal een “S” of “Z” vorm. De krullen zijn strak en dicht, soms niet duidelijk zichtbaar.

Krultype 4a:

Kroeshaar met een dichte krul


Krultype 4b:

Kroeshaar met dichte krul, krullen zijn weinig gedefinieerd


Krultype 4c:

Kroeshaar met dichte krul, krullen zijn niet gedefinieerd

Ben je op zoek naar het juiste product voor jouw krullen, kijk op onze haarverzorging pagina en wie weet, heb je binnenkort het krullen-wondermiddel in jouw badkamerkast!

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje