Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een Detangler Beauty Brush by JohnBeerens.com

03 Aug. 2023

Bescherm je gekleurde haar tegen de zon, zee en chloor

Het zonnetje laat deze zomer nog even op zich wachten maar ga je nog lekker de zon opzoeken in het buitenland, zorg er dan voor dat je gekleurde lokken goed beschermt zijn tegen de zon! Kan jij ook zo genieten van heerlijke zomerse dagen, lekker heel de dag vertoeven in de zon? Helaas is dit niet geweldig voor je (gekleurde) haar. UV-straling kan namelijk niet alleen schadelijk zijn voor de huid, ook voor je haar is het niet geweldig. Dit in combinatie met zeewater en chloor, en je gekleurde lokken komen niet hetzelfde terug van vakantie als dat ze heen gingen. Gelukkig zijn er producten die je gekleurde haar beschermen tegen de zon, de zee en het chloor. Lees deze blog en kom erachter hoe je jouw gekleurde haar beschermt.

Deel dit artikel:

Heeft de zon effect op gekleurd haar?

Als je je afvraagt of de zon effect heeft op gekleurd haar, dan is het antwoord daarop zeker ja. Daarom raad ik het misschien af of om net voor de vakantie nog even je haar te kleuren bij de kapper. Je ziet het vaak al als je je haar niet gekleurd hebt, dat de kleur in de zomer altijd wat lichter wordt. Als je gekleurd haar de hele dag blootstelt aan de zon, heeft dit niet echt een goede invloed op de kleur.

De kans is groot dat je gekleurde haar niet alleen droog en beschadigd eruit ziet, maar ook dat de haarkleur vervaagt. Dat wil je natuurlijk niet als je je haar mooi hebt laten verven, maar door je haar op de juiste manier te verzorgen heb je hier ook geen last van.

Zwemmen in chloorwater met gekleurd haar

Chloor en zout zeewater is niet geweldig voor gekleurd haar. Chloor zorgt er dan wel voor dat het zwembad schoon blijft, maar dit zorgt er ook voor dat de natuurlijke oliën en vocht uit het haar worden gehaald. Dit zorgt dan vaak voor droog haar dat makkelijk gaat klitten. Daarnaast laat chloorwater je haar er dof en ongezond uit zien. Helaas is er nog een factor die hetzelfde kan doen, en dat is zeewater. Zout water kan het haar uitdrogen, waardoor het haar poreus wordt. Niet helemaal de geweldige combinatie voor je haar dus. 

Al met al, vakantie is heerlijk, maar je haar krijgt het flink te verduren. Gelukkig zijn er een heleboel manieren om je haar te beschermen, zodat jij alsnog helemaal kunt relaxen en je niet druk hoeft te maken om je haar.

Hoe vermijd je kleurvervaging door de zon, zee & chloor?

Zon, zee, strand, dat is absoluut ontspannen. Maar deze combi is niet het beste voor je haar. Wel kun je verschillende dingen doen om je haarkleur te beschermen. Lees hier wat je het beste kunt doen om je haar te beschermen gedurende de zomer. 

#1: gebruik een shampoo en conditioner speciaal voor gekleurd haar

Zorg voor een goede basis om je gekleurde haar te verzorgen. Een goede basis is het gebruiken van een shampoo en conditioner speciaal voor gekleurd haar. Deze biedt extra verzorging aan de kleur en zorgt ervoor dat kleurvervaging tegen wordt gegaan. Welke shampoo is geschikt om te gebruiken bij gekleurd haar? Gebruik hiervoor de Wella Professionals ColorMotion shampoo. Deze helpt de kleur insluiten met behoud van de soepelheid en glans van het haar. Begin hier al mee voor de vakantie, zodat het haar al de juiste basis verzorging heeft. Dit product is geschikt om dagelijks te gebruiken, dus je kunt lekker genieten van zee,- en chloorwater zonder bang te zijn dat de kleur terug loopt.

Heel belangrijk om na shampoo altijd een bijpassende conditioner te gebruiken om het haar de verzorging te bieden die het nodig heeft. Gebruik hiervoor de Wella Professionals ColorMotion Conditioner.

#2: gebruik extra verzorgende producten

Zoals al wel duidelijk is geworden, heeft je gekleurde haar tijdens een vakantie best wel wat te verduren. Door de juiste basis van shampoo en conditioner te gebruiken bereid je je haar goed voor en zorg je ervoor dat kleur goed ‘’vast’’ gezet wordt. Het is daarnaast ook belangrijk om extra verzorgende en hydraterende producten te gebruiken, zodat het haar niet uitdroogt en mooi blijft glanzen. Een product wat het haar een verzorgingsboost biedt is een haarmasker. Kies dan wel een haarmasker die de haarkleur beschermt en verzorgt, zoals het Wella Professionals Color Motion masker.

Het ColorMotion haarmasker biedt een intensieve verzorging, die de haarstructuur versterkt en het haar glans geeft. Als je op vakantie gaat, gebruik dit masker dan 1 a 2 keer per week voor extra verzorging.

#3: Gebruik UV-bescherming voor je haar

De Wella Professionals EIMI Ocean Spritz spray geeft het haar lekker veel volume, maar daarnaast ook UV-bescherming, wat het haar beschermt tegen de zon. De spray bevat natuurlijk mineraal zout wat helpt het haar te beschermen tegen uitdroging en beschadiging door UV-stralen. Gebruik deze spray iedere ochtend voor dat je in de zon gaat, en je haar is niet alleen vol van volume, ook beschermt tegen de zon.

#4: Na een frisse duik even langs de stranddouche

Heb je lekker in de zee gezwommen en is er een stranddouche? Maak hier dan zeker even gebruik van! Zo zorg je ervoor dat het zout minder de mogelijkheid krijgt om het haar uit te drogen.

Je haarkleur opfrissen met de Wella Professionals Color Fresh Masks

Is je haarkleur toch terug gelopen, of wil je nog even lekker de kleur opfrissen maar geen tijd om nog langs de kapper te gaan? Dan heeft Wella de perfecte oplossing. Namelijk de Wella Professionals Color Fresh Masks. De Wella Color Fresh Masks zijn er in veel verschillende kleuren en is het ideale product om je haarkleur mee op te frissen.

Je kunt ervoor kiezen om een leuke twist aan je haarkleur te geven door bijvoorbeeld te gaan voor de kleur Wella Color Fresh Mask Peach Blush. Of als je donkere haarkleur is terug gelopen door de zon de Wella Color Fresh Mask Cool Espresso te gebruiken. Verschillende mogelijkheden met de kleurmaskers van Wella, maar ideaal om je haarkleur even een boost mee te geven.

Gekleurd haar beschermen doe je met de producten van JohnBeerens.com

Je gekleurde lokken beschermen doe je door het gebruiken van de juiste producten. Bij JohnBeerens.com hebben we een uitgebreid assortiment aan haarproducten die ervoor zorgen dat jouw gekleurde lokken stralend de vakantie/zomer door komen. Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Stel ze zeker in de comments en een van onze beautyspecialisten komt zo snel mogelijk bij je terug.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje